Evoluce českého jídla

zobrazit info o knize
Nakladatelství Argo
Vydáno   6/2024
ISBN 978-80-257-4443-7
Ilustrace Alexey Klyuykov
Vydání 1.
Počet stran 232
Vazba vázaná
Formát 155×230
Doporučená cena 378 Kč

O knize

Již před řadou let začal autor v Praze organizovat kulinární exkurze. Jedna z prvních otázek, na kterou se totiž turisté po příchodu do Česka většinou ptali a ptají, je: Co je typické české jídlo? Jak se ukázalo, odpověď vůbec není jednoduchá! A tak autor prostudoval desítky knih spojených s historií jídla. Časem si uvědomil, že ani místní, natož turisté, o historii českého jídla moc nevědí. Proto vznikla tato kniha. Najdete v ní informace, které by měly zpochybnit stereotypy o české kuchyni, inspirovat kuchaře při vytváření moderní české kuchyně a hlavně pobavit, protože pevně doufáme, že příběh historie českého jídla vás zaujme stejně jako nás.

Doporučení:
Share

Související články