Proč pláčeme při krájení cibule?

+ 57 dalších otázek, které nás napadnou u jídla

zobrazit info o knize
Nakladatelství Grada
Vydáno   11/2018
ISBN 978-80-271-0773-5
Překlad Somogyi, Petr
Vydání 1.
Počet stran 155
Vazba brožovaná
Formát 190×165
Doporučená cena 329 Kč

O knize

Všichni vnímáme pomocí smyslů různé vlastnosti běžných potravin a nápojů, ale položili jsme si někdy otázku, jaké se za nimi skrývají chemické a fyzikální pochody? Odpovědi, které jsou někdy překvapivé, ale vždy mimořádně zajímavé, najdete společně s přehlednými ilustracemi na stránkách této knihy.
Budeme se tedy bavit o chutích, vůních, barvách, jedech… a ještě o mnohém dalším: například o praskajících lízátkách, šampaňském, pálivých papričkách, česneku a halucinogenních účincích muškátového oříšku. A především si uvědomíme, jak úzce souvisí věda s běžnými věcmi, které den co den používáme, a s jevy, které vídáme kolem sebe.
Andy Brunning je autorem úspěšného blogu Compound Interest, věnovaného popularizaci chemie, kterou chápe jako neoddělitelnou součást každodenního života.

Doporučení:
Share

Související články