Řecká kuchyně Marthy Elefteriadu

zobrazit info o knize
Nakladatelství Euromedia Group
Vydáno   6/2010
ISBN 978-80-249-1423-7
Vydání 4., zde 2.
Počet stran 188
Vazba pevná bez přebalu
Formát 170x235
Doporučená cena 229 Kč

O knize

Řecká strava je prototypem zdravé mediterální výživy - hojně zeleniny, ovoce, oliv, olivového oleje, ryb, méně masa a mléčných výrobků - a představuje základ středomořské kuchyně. K jídlu se doporučuje sklenka vína a občas malá sklenička Metaxy. Klidná vyvážená řecká strava přivádí v ovoci a zelenině do těla vitamíny, minerální látky, vlákninu i stopové prvky, v olivovém oleji a rybách polynenasycené mastné kyseliny. Je proto dobře, že si můžeme typická řecká jídla připravit konečně také doma. Jednoduché a srozumitelné postupy známé pěvecké osobnosti řeckého původu vás dovedou ke zdárnému cíli. Přitom se z knihy dozvíte i mnoho zajímavého z historie řecké gastronomie, pěstování vinné révy, o obřadu podávání kávy i jaké zákusky milují Řekové dnes.

Vydala Euromedia Group, k.s. - Ikar v Praze roku 2010

Doporučení:
Share