Francouzské hodokvasy

zobrazit info o knize
Nakladatelství Argo
Vydáno   5/2014
ISBN 978-80-257-1076-0
Překlad Sedláček, Jiří
Vydání 2.
Počet stran 192
Vazba brožovaná
Formát 148x210
Doporučená cena 200 Kč

O knize

Peter Mayle až v dospělém věku zjistil, že jídlo může přinášet potěšení, a k tomuto velkolepému gastronomickému objevu dospěl ve Francii, v zemi tisíce a jedné chutě. Není pochyb, že jsou Francouzi na svou gastronomii pyšní. Jelikož jim došlo, že pravidla kriketu pravděpodobně nikdy tak docela nepochopí, specializovali se na jiný druh sportu: degustaci. V žádné jiné zemi na světě lidé nevyvíjejí tolik energie, aby uspokojili své chuťové pohárky a žaludek. Ale jakmile na tomto úsilí ulpí zaostřený zrak britského spisovatele, vznikne pořádně kořeněný a notnou dávkou humoru zasypaný pokrm, určený k okamžité konzumaci. Jak by se ostatně dalo vážně pohlížet na volbu Miss Grenouille – neboli Miss Žába, na mši slouženou za lanýže, nebo na čestný titul chevalier du fromage, tedy sýrový rytíř? V půvabném kulinářském cestopisu autor, vyzbrojený nožem, vidličkou a vývrtkou, zavádí čtenáře do všech koutů Francie, doprovodí je na vyhlášený trh se šneky, s karnevalovým maratonem proběhne proslulou vinařskou oblastí Médoc, načichá se omamných sýrových vůní nebo ohodnotí chuť těch nejlepších kohoutků na světě.

Doporučení:
Share