Biokuchařka Hanky Zemanové

zobrazit info o knize
Nakladatelství Smart Press
Vydáno   11/2005
ISBN 80-903642-3-3
Vydání 1.
Počet stran 180
Vazba pevná bez přebalu
Formát 210x220
Edice Jídlo jako lék, Kuchařky, Poznání
Doporučená cena 399 Kč

O knize

Jste zmateni z velkého množství stále se měnících informací o zdravé výživě? Podlehli jste multivitaminové mánii? Máte pocit, že vlastně už ani nevíte, co máte jíst? Tahle knížka je o tom, jak se vyznat v informačním chaosu a jak při rozhodování zapojit zdravý selský rozum. Je i o tom, jak si z těla zbytečně nevytvářet chemickou žumpu, jak se vyhnout barvivům, konzervantům, stabilizátorům, ochucovadlům, těžkým kovům, plísním, ale i zbytkům chemických postřiků a umělých hnojiv. Je i o tom, jak zdravě jíst a vařit tak, aby to všem chutnalo, protože jíst zdravé jídlo s nechutí je hodně nezdravé! A konečně hlavně o tom, jak to co jíme, má zásadní vliv nejen na naše zdraví, ale i na naši celoživotní pohodu.

Ojedinělá česká kuchařka vás naučí zařazovat biopotraviny do jídelníčku – zaměřuje se i na méně známé, ale běžně prodávané např. pohanku, cizrnu, špaldovou mouku, panenské oleje apod. Bio není jenom zrní či vegetariánská strava, bio může být chutné, zdravé jídlo pro celou rodinu, nemusí být složité na přípravu. V knize najdete mnoho originálních receptů, fotografií a názorných ukázek (polévky, saláty, masové pokrmy, zelenina, zapomínané přílohy, moučníky) a velké množství osvědčených tipů. Určeno všem, kteří chtějí žít zdravěji a nejsou lhostejní k přírodě.

Doporučení:
Share

Související články