Archiv: Srpen 2024

Ukázka z knihy Ďáblova cesta (Robert Bryndza)

Dablova_cesta-nahled

Rozpleťte společně s Kate Marshallovou nitky případu zmizení tříletého chlapce. Byl malý Charlie unesen? Utopil se v řece, mizící v Ďáblově rokli? Nebo vše bylo úplně jinak? Čtvrtý případ Kate Marshallové vás zcela jistě nezklame a nenechá v klidu.

Vyhrajte povídky z bouřlivého období proměn české společnosti

povidky-svobodova-perex

Na přelomu 19. a 20. století docházelo (nejen) v české společnosti k řadě změn, mezi které patřily mimo jiné i požadavky na zrovnoprávnění žen. A právě v této době se odehrávají povídky, které najdete v knize Růženy Svobodové.

Na pomezí Dálného východu a Londýna

kdyz-jsme-byli-sirotci-nahled

Dnes vám představíme knihu nobelisty Kazua Ishigury, jíž se dostalo nového vydání!. Dílo je v lecčems podobné autorovým předchozím počinům, v něčem je však velmi osobité. Autor se odkazuje k tradici britské detektivky i ke Kafkovi a servíruje příběh plný napětí, existenciálních otázek i historie.

Závěr prázdnin v napínavém duchu

Napětí

Zbývá posledních pár dnů do konce letních prázdnin. Pokud si ještě užíváte dovolenou, můžete si ji zpříjemnit třeba příběhem plným napětí. My vám jich dnes představíme hned pět – včetně jednoho komiksu zpracovaného podle slavné předlohy.

Sebevražedná mise

prilis-pozde

Když se člověk zaplete s nesprávnými lidmi, může mu jít o život. Jenže jak z toho ven?

S Cizinkou přes moře v povedené audioknize

Cizinka_Moreplavec_uvodni

Ve třetím díle romantické série Cizinka se můžete vydat zpátky do 18. století, z chladného Edinburghu až na slunnou Jamajku, a znovu se shledat s milovanou dvojicí Claire a Jamiem. Tentokrát formou audioknihy, kterou namluvila oblíbená herečka Jitka Ježková.

Seznamte se s lidskými osudy

lide

Dnešní knižní tipy vás seznámí s několika osobnostmi z velice různorodých oborů a oblastí působností. Pootevřou vám dvířka do jejich soukromí a spletitých životních osudů.

Zahrajte si o příběh nečekaného přátelství a lásky

hate mail uvod (1)

Díky školnímu projektu si Luca a Naomi začínají vyměňovat dopisy. Ty jsou plné milého hašteření až do doby, než mezi nimi vznikne přátelství. Pořád je to ale na dálku a jednoho dne prostě dopisy chodit přestanou. O pár let později přistane Naomi na stole dopis a ona je rozhodnuta zjistit, o co vlastně jde…

Jiskřivá australská romance

posledni vzkaz uvod (1)

Kate přišla o manžela. Na muže ve svém životě nemá ani pomyšlení a hořkosladkým humorem se snaží vyrovnat s tím, co ji v životě potkává. Nakonec pocítí náklonnost k Hughovi, kterého však se zesnulým manželem pojí tajemství. Podaří se jim tuto bariéru společně překonat?

Na cestu do školky a školy

Skolacka

Letní prázdniny se pomalu chýlí ke konci, ale nebojte se, i v novém školním roce jistě budete mít čas na čtení knih. A my vám dnes představíme několik zajímavých titulů, které ocení nejmenší čtenáři i malí školáci.