Archiv: Červenec 2024

Přelom v dějinách Dálného východu

samuraj uvodni (1)

Od 17. do 19. století bylo o Japonsko díky Samurajům dobře postaráno. Byla to doba prosperity a stability. V polovině 19. století Japonsko otevřelo brány pro Evropu a USA a střet s odlišnou realitou otřásl celým systémem. Přečtěte si o konci jedné éry v publikaci českého autora…

V hlavní roli: psi a kočky

PesAKocka

Dnes vám představíme několik knih, v nichž hrají hlavní roli zvířátka. Potěšíme milovníky pejsků a kočiček – právě je totiž v příbězích najdete. Kterému z nich dáte přednost? Nebo snad pořídíte všechny? Za přečtení určitě stojí!

Kdo mi zachránil život?

Slunce_nad_zatokou-nahled

Její život visel na vlásku kvůli zákeřné chorobě. Měla štěstí – našel se pro ni vhodný dárce. Teď může žít naplno!

Minerály

mineraly_pod_nohama

Zajímáte se o mineralogii a geologii? Pak byste si neměli nechat ujít nové vydání knihy mineraloga, geologa a pracovníka Národního muzea Dalibora Velebila: Minerály pod nohama, v průmyslu a ve sbírkách.

Tipy pro zdraví

tipy-pro-zdravi

Duševní i fyzické zdraví je důležité pro nás všechny, neboť, jak se říká, máme jen jedno. V dnešních tipech vás tak nalákáme na knihy, které vám od různých zdravotních problémů mohou pomoci. První kniha se zabývá konceptem mindfulness (všímavost), druhá kniha vás provede léčivými účinky lesů.

Koryťák a Sluka, 6. část

Mrvik_Korytak a Sluka6

Sluka vzdoruje

Začátek prázdnin na křídlech sci-fi

sci-fi uvod pondeli (1)

Oblíbený čas dovolených odstartují knižní tipy ze světa sci-fi literatury. Na své si tady přijde každý, ať už má v oblibě jednotlivé povídky (třeba i od více autorů), nebo dává přednost románům. Vyberte si a vaše sci-fi prázdniny můžou začít!

Získejte romantický příběh z pobřeží Amalfi

vila-v-italii-perex

Lia vždy toužila poznat tyrkysově modré pobřeží Amalfi, ale návštěva letního sídla jejího otce, o kterém ještě nedávno neměla tušení, v plánu nebyla. Přesto nyní stojí před jeho bránou a snaží se dokázat, že je dcerou italského herce Ernesta.

Pohřešovaná dívka

vsude_sami_lhari

Co prožívají rodiče, jejichž dítě se pohřešuje? A co když otec dítěte policii zatají, že se se svým potomkem těsně před jeho zmizením pohádal?