Získejte román o dopise plném (ne)splněných přání

stesti-jiskri-jako-snih-perex
Zimu a speciálně předvánoční čas nemá Madita příliš v lásce. Ne že by jí vadil všudypřítomný shon a sníh, ale blížící se konec roku v ní vyvolává smutné vzpomínky. Nebo že by tento rok byl v něčem výjimečný?

Smutný konec roku

Konec roku, se vším tím shonem a sněhem, nemá Madita zrovna v oblibě. Navíc má zimu spojenou s nepříjemnými vzpomínkami a je to pro ni nejtěžší období v roce. Nejraději by usnula a probudila se až na jaře. Její neteř a malý synovec ji však nenechají propadat smutku. Děti Maditu přemluví, aby všichni společně sepsali, co by si přáli – protože kdy jindy než v tomto čase se přání mohou splnit? Madita tedy svěří papíru své touhy, jenže nemá tušení, že dopis neskončí v koši, kam ho zahodila, ale u člověka, který by udělal cokoli pro to, aby se začala zase usmívat.

 

Štěstí jiskří jako sníh

Autorka: Pauline Maiová

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Překlad: Rudolf Řežábek
Počet stran: 280
Vazba: brožovaná
Vydáno: 9/2024
ISBN: 978-80-247-4965-5

Přečtěte si více o knize Štěstí jiskří jako sníh, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis. A nezapomeňte si také prohlédnout ukázku.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Ukázka z knihy

Nejčastěji to byla čísla. Dvacet dva nebo dvanáct, taky 22.12. Těm se prakticky nemohla vyhnout. Ať už pobývala kdekoli, při nákupech nebo v čajovně, kde zadávala ceny do pokladny, ta čísla se vynořovala odnikud a vyvolávala v ní – bez ohledu na to, jak moc se proti tomu Madita obrnila – tu nenadálou a nevyhnutelnou bolest. Někdy dokázala slzy zadržet nebo se jich usilovným mrkáním zbavit, jindy si alespoň zčásti utřela tvář, ale tu a tam ji bolest zasáhla tak tvrdě, že ji donutila k tomu, aby se zákaznici nebo prodávajícímu omluvila a odvrátila se.
Vzácněji to bylo jméno. „Viktor“ naštěstí prakticky nikdy neslyšela, zvláště tady, ve vesničce obklopené bílými horami, se jen zřídkakdy vyskytl chlapec nebo muž nesoucí tohle jméno. Častěji se setkávala se ženským tvarem, s Viktorií, ale ta vedla jen k tomu, že sebou Madita krátce škubla. (str. 13)

 

Vyhrajte knihu Štěstí jiskří jako sníh

Konec roku je pro Maditu těžkým obdobím, protože právě před Vánoci zemřel její milovaný Viktor, když ho na přechodu srazilo auto. Proto by se Madita nejraději uložila k zimnímu spánku a probudila se až na jaře, ale to bohužel není možné. Její neteř Ella se synovcem Janoschem se však rozhodnou nenechat tetu propadnout smutku a společně sepíšou na papír svá nejtajnější přání. Jenže dopis neskončí v koši, jak si Madita myslela. Prožije konečně zase krásnou zimu? To si přečtěte v románu Pauline Maiové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Štěstí jiskří jako sníh vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Štěstí jiskří jako sníh
probíhá od 15. do 28. října 2024.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Štěstí jiskří jako sníh

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŠtěstí jiskří jako sníh

Mai, Pauline

Cosmopolis, 2024

Napsat komentář