Knižní rádci

tipy uvod
V pátečních knižních tipech naleznete několik užitečných příruček. Pečujete dlouhodobě o blízkého a potřebujete pomoct s žádostmi o sociální dávky? Chcete se zbavit bolesti krční páteře, vycvičit psa, naučit se kreslit draky či malovat kvašem? Se vším vám pomůžeme!

Pokud člověk dlouhodobě bojuje s nějakou nemocí, úplně se mu změní život. Ovšem nejen jemu, ale také jeho nejbližším. Pokud jste se právě vy ocitli v roli pečující osoby, mohli byste mnoho užitečných rad najít v knize Maják v bouři.

Praktický rádce pro všechny, kteří se ocitnou v dlouhodobé roli pečující osoby.

Nemoc přichází bez vyzvání a je potřeba postavit se k ní čelem. Ať už pečujete o dítě, partnera, rodiče či jinou blízkou osobu, váš dosavadní život se převrátí vzhůru nohama. Praktický průvodce pro pečující je laskavým rádcem, s nímž toto náročné období zvládnete v psychické pohodě. Na základě příběhů z praxe ukazuje, jak si poradit s různými diagnózami, a pomůže s orientací v žádostech o sociální dávky. Jeho hlavním poselstvím je ale vzkaz pečujícím: Nezapomínejte na sebe a nebojte se požádat o pomoc.

Maják v bouři

Laskavý průvodce pro pečující
Autorka: Milena Machačová

Počet stran: 240
Vazba: brožovaná
Formát: 143×205 mm
ISBN: 978-80-204-6345-6
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Maják v bouři vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Ukázka z knihy

Nikdo – lékař ani úředník – nezná vás. Lékař dokáže posoudit zdravotní stav vašeho blízkého, úředník na odboru sociálních věcí ví, jaké možnosti pomoci vám může na základě stavu pacienta nabídnout, na úřadu práce vám poradí, na jaké dávky státní sociální pomoci má váš blízký nárok. Ale opravdu nikdo z nich vám nemůže odpovědět se stoprocentní jistotou, zda zvládnete v domácím prostředí o druhého pečovat.
Proto se raději ptejte, jak, s čím, kdo a kdy vám může pomoci, abyste péči doma zvládli. (str. 36)

Stáhněte si celou ukázku.

O autorce

Milena Machačová (1973) vystudovala speciální pedagogiku v oboru Vychovatelství pro ústavy sociální péče. Ve své praxi v průběhu let pečovala o osoby s kombinovaným postižením, seniory s duševním a mentálním postižením a osoby v těžké fázi Alzheimerovy demence. Díky průběžnému vzdělávání a praxi se stala poradkyní pro rodinné pečující, umírající a pozůstalé. Jejími klienty jsou rodiny, do kterých vstoupila Alzheimerova demence, rodinní pečující o vážně nemocného/umírajícího blízkého a truchlící.

Zdroj informací: nakladatelství Mladá fronta

————————————————

Bolest krční páteře trápí podstatnou část populace. Pokud s bolestí bojujete i vy, neměl by vaší pozornosti uniknout následující titul.

30-50 % dospělé populace trpí bolestí ramen nebo krku, což značně snižuje kvalitu jejich života. Odborník na bolest Roland Liebscher-Bracht, společně se svou manželkou doktorkou Petrou Brachtovou, vyvinuli efektivní metodu pro odstranění těchto obtíží.

Vyzbrojeni více než 30 letou praxí a výzkumem vám autoři vysvětlí, proč zůstává zdroj bolesti často nepochopený. Skutečná příčina totiž spočívá v napětí ve svalech a fasciích. Roland Libescher-Bracht vás provede svým programem složeným z lehké osteopresury, fasciální masáže a cviků na protažení a posílení. Vy si tak od bolesti dokážete ulevit úplně sami.

Co kniha nabízí:

  • Návod k pochopení toho, jak vzniká bolest krku a ramen a proč klasické terapie obvykle z dlouhodobého hlediska nepomáhají.
  • Úlevu od akutní bolesti pomocí samoléčby.
  • Unikátní Liebscher & Bracht program.
  • Recept na to, jak zůstat dlouhodobě mobilní a bez bolesti.

Krční páteř

Účinná pomoc při bolesti
Autoři: Roland Liebscher-Bracht, Dr. Med. Petra Brachtová
Přeložil: Martin Richter

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 165×200 mm
ISBN: 978-80-7670-148-9
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Krční páteř vydalo nakladatelství Kazda.

Doporučujeme

Přečtěte si i další knihy této autorské dvojice, ve kterých vám poradí, jak se zbavit bolesti.

  

Ukázka z knihy

 krcni_pater_ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

O autorech

Roland Liebscher-Bracht vystudoval strojní inženýrství, ale celý život trénoval a vyučoval asijská bojová a pohybová umění. To mu spolu s jeho ženou umožnilo vyvinout zcela novou a vysoce účinnou léčbu bolesti. Od roku 2007 školí v této terapii podle Liebschera & Brachtové lékaře, lékaře alternativní medicíny a fyzioterapeuty. Od té doby podle této metody léčí více než 3000 partnerských terapeutů v Německu, Rakousku a Švýcarsku.

Dr. med. Petra Brachtová je praktická lékařka a naturopatka. Již přes 30 let se věnuje nutriční a ortomolekulární medicíně a vede své soukromé zdravotní centrum Liebscher & Bracht (Gesundheitszentrum Liebscher & Bracht) v německém Bad Homburgu. Hlavním cílem její léčby je aktivovat silné samoléčebné mechanismy, které jsou vlastní každému člověku. Největšího účinku dosahuje optimalizací stravovacích a pohybových návyků svých pacientů.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda

————————————————

Jste majitelem pejska? Pak jistě víte, jak obtížený může být jeho výcvik. Přečtěte si, jakou výcvikovou metodu používá trenér služebních psů Simon Prins. Třeba se vám některé z jeho zkušeností budou hodit!

První výcvikové metody, které si Simon Prins jako trenér služebních psů pro nizozemskou policii osvojil, byly založené na dominanci a trestech, jak bylo tehdy v kynologii zvykem. Tento přístup mu příliš nevyhovoval, takže začal hledat způsob, jak trénovat pomocí pozitivnějších metod. Když o pár let později dostal za úkol vycvičit speciální jednotku psů, kteří měli operovat samostatně a mimo dohled psovoda, rychle se ukázalo, že na něco takového klasické metody nestačí, a Simon Prins dostal příležitost uvést do světa výcviku služebních psů operantní podmiňování.

Během 30 let své profesní kariéry vycvičil pomocí této metody – a svých tréninkových protokolů – stovky služebních psů a desítky jejich trenérů po celém světě. Mezi jeho odchovance patří záchranářští psi, detekční psi nebo kameroví psi, jimž jsou povely sdělovány na dálku rádiem.

Je přesvědčený, že pozitivní výcvikové metody a osvojování moderních vědeckých poznatků mohou zásadně zlepšit jak výcvik psů, tak jejich vztah k nám. Jeho kniha přináší vyčerpávající přehled moderních výcvikových metod a všeho, co s nimi souvisí, od procesu učení přes motivaci až po tréninkové postupy, nástroje a pomůcky. Seznamuje čtenáře se svými zkušenostmi, názory a úspěchy, ale nezapomíná ani na nezdary, neboť i ty podle něj přinášejí cenná ponaučení, která nás mohou posunout dál.

Moderní výcvik psů

Autor: Simon Prins

Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Formát: 165×237 mm
ISBN: 978-80-7428-468-7
Doporučená cena: 599 Kč

Knihu Moderní výcvik psů vydalo nakladatelství Plot.

Ukázka z knihy

Před třiceti lety, když jsem začínal pracovat jako policejní psovod, jsem vůbec netušil, že bychom měli zvířatům poskytovat možnost výběru. Dnes vím, že pak spolupracují nejen fyzicky, ale i mentálně. Ta událost mě ale aspoň přiměla k rozhodnutí, že se při trénování vydám jinou cestou, opustím donucování a najdu nový směr. Cesta kupředu nebyla vždycky přímočará a já jsem zažíval spoustu úspěchů i neúspěchů, ale nikdy jsem se nepřestal učit. (str. 17)

Nezapomeňte se podívat na celou ukázku.

O autorovi

Simon Prins uvedl do světa výcviku služebních psů operantní podmiňování. Během 30 let své profesní kariéry vycvičil pomocí této metody – a svých tréninkových protokolů – stovky služebních psů a desítky jejich trenérů po celém světě. Mezi jeho odchovance patří záchranářští psi, detekční psi nebo kameroví psi, jimž jsou povely sdělovány na dálku rádiem.

————————————————

Baví vás kreslení? A chtěli byste se naučit kreslit draky a další bájné tvory? Skvělé tipy naleznete v knize Kreslení. Draci a jiné fantasy postavy.

Fascinují vás mytické bytosti, draci a fantasy postavy? Pak je tato škola kreslení s množstvím vzrušujících a rozmanitých projektů pro vás jako stvořená! V knize naleznete draky z celého světa, sirény a kyklopy, spoustu bájných bytostí z dávné minulosti i řadu postav z říše fantasy, které čekají jen na to, až jim vdechnete život! Na úvod se dozvíte vše o potřebných materiálech, technikách stínování i o tom, jak kombinovat různé předlohy. Nechybí ani krátká exkurze do světa digitální malby. Následně vám užitečné rady pomohou při řešení případných problémů a pokusí se vás inspirovat k tvorbě vlastních děl. Tato obsáhlá základní kniha vychází z celosvětově úspěšných titulů Waltera Fostera, kterých se doposud prodalo přes 1,5 milionu výtisků.

Kreslení. Draci a jiné fantasy postavy

Praktické rady, tipy a ukázkové projekty
Autor a ilustrátor: Walter Foster

Počet stran: 172
Vazba: vázaná
Formát: 235×310 mm
ISBN: 978-80-276-0948-2
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Kreslení. Draci a jiné fantasy postavy vydalo nakladatelství Slovart.

Doporučujeme

Pořiďte si i další knihy plné tipů ohledně kreslení:

  

Ukázka z knihy

 kresleni_draci_ukazka

Prolistujte si i další ukázky.

O autorovi a ilustrátorovi

Walter Foster, umělec, sběratel a lektor, má na svém kontě řadu velmi úspěšných knih a projektů pro začínající výtvarníky. Jeho publikace pro amatérské umělce, které se začaly vydávat téměř před sto lety, stále patří k nejúspěšnějším titulům v oboru. Po celém světě se prodaly miliony výtisků.

Zdroj informací: nakladatelství Slovart

————————————————

A pokud už draky a jiné bytosti kreslit umíte, nebo zkrátka dáváte přednost jiným technikám malby, zkuste se dle Viddhi Saschit naučit malovat kvašem.

Chcete si rozšířit obzory? Naučte se malovat kvašem a ponořte se do světa zářivých barev. Hravé vzory, romantické květiny či kouzelné krajinky – to vše vás čeká spolu s jednoduchými postupy krok za krokem, které zvládne úplně každý!

V knize Nevšední kvaš vám autorka Viddhi Saschit představí techniku malby kvašem od samotného začátku. Zjistíte, jak vybrat ty správné pomůcky nebo jak si přizpůsobit prostor na tvoření, aby rozvíjel vaši kreativitu. Také si osvojíte, jak barvy ředit a míchat podle toho, jakého chcete dosáhnout výsledku.

Kde začít? Většinu knihy tvoří samotné projekty, kde si vyzkoušíte různé techniky a přístupy a naučíte se dbát na detaily, které vašim výtvorům vdechnou život! Šablony k jednotlivým projektům v knize jsou dostupné online ke stažení. Vytiskněte si je kolikrát chcete a vyzkoušejte více barevných variant.

Autorka Visshi Saschit klade důraz na hledání inspirace a motivace ke tvoření. Cestujete rádi? Sníte o nějakém domácím mazlíčkovi? Procházíte se často podél řeky? Máte ve svém domově rádi čerstvé květiny? Tím vším se můžete inspirovat při volbě motivů a barevné palety u vlastního obrazu.

Nevšední kvaš

Příručka malování kvašovou technikou pro všechny
Autorka: Viddhi Saschit
Přeložila: Tereza Metyšová

Počet stran: 176
Vazba: brožovaná
Formát: 216×279 mm
ISBN: 978-80-7413-612-2
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Nevšední kvaš vydalo nakladatelství Zoner Press.

Ukázka z knihy

 nevsedni_kvas_ukazka

Nezapomeňte si prohlédnout celou ukázku.

O autorce

Viddhi Saschit je výtvarnice a kreativní koučka známá pro svoji pozitivní energii a používání zářivých barev. Spolupracovala se společnostmi jako The Walt Disney Company, Faber-Castell a Princeton Artist Brush Co. Je také zakladatelkou společnosti Colour and Joy, vede kreativní workshopy, výtvarné lekce na platformě Skillshare a koučinkový program Flourish with Viddhi. Žije v Čenaji v Indii. Více se o ní můžete dozvědět na stránce www.colourandjoy.in nebo na instagramovém profilu @viddhi.saschit.

Zdroj informací: nakladatelství Zoner Press


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMaják v bouři
Laskavý průvodce pro pečující

Machačová, Milena

Mladá fronta, 2024

zobrazit info o knizeKrční páteř
Účinná pomoc při bolesti

Liebscher-Bracht, Roland – Brachtová, Petra

Kazda, 2024

zobrazit info o knizeModerní výcvik psů

Prins, Simon

Plot, 2024

zobrazit info o knizeKreslení. Draci a jiné fantasy postavy
Praktické rady, tipy a ukázkové projekty

Foster, Walter

Slovart, 2024

zobrazit info o knizeNevšední kvaš
Příručka malování kvašovou technikou pro všechny

Saschit, Viddhi

Zoner Press, 2024

Napsat komentář