Jak na změnu

jak-na-zmenu-nahled
V dnešních knižních tipech vás vezmeme do vod sebe-rozvojové literatury. První kniha je pro všechny, kteří by rádi změnili své návyky, a obsahuje mnoho příkladů z autorovy terapeutické praxe. Druhá kniha je spíše duchovního rázu a zabývá se tak zvanou inteligencí srdce a novými způsoby myšlení.

Překonejme návyky, které nám brání v růstu od autora Richarda Brouillette je jakýmsi průvodcem toho, jak si vytvářet zdravé návyky, jak čelit těm špatným a jak najít v životě to, co potřebujeme.

Překonejme návyky, které nám brání v růstu

Autor: Richard Brouillette
Přeložila: Linda Bartošková

Počet stran: 216
Vazba: brožovaná
Formát: 132×200 mm
ISBN: 978-80-262-2186-9
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Překonejme návyky, které nám brání v růstu vydalo nakladatelství Portál.

Zvládání je dynamický proces. Tuto dovednost si začínáme vytvářet již v dětství a často ji ovlivní různé stresující nebo traumatické události. I když se díky takovým návykům můžeme cítit bezpečně, v dospělosti nám nemusejí prospívat. Tento průvodce založený na kognitivně-behaviorální terapii, schématerapii a teorii vztahové vazby nabízí inovativní přístup založený na ověřených zkušenostech z praxe. Pomůže nám osvobodit se od nezdravých vzorců chování, schémat, která jsme si osvojili v dětství, a rozbít začarovaný kruh negativních myšlenek a sebesabotáže. Tato kniha pomáhá rozpoznat, které vzorce chování nám neprospívají, a ukazuje, jak můžeme tyto destruktivní zvyky proměnit a adoptovat strategie, které nám pomohou rozpoznat, co opravdu potřebujeme. Díky mnoha příkladům z terapeutické praxe se stává autentickým pomocníkem pro náš osobní rozvoj.

Ukázka z knihy

Naše mysl je vnímavá a během dětství se nám zkušenosti se sebou samými i s druhými lidmi vryjí do mozku jako archetypy, které fungují jako polozralé vzorce, které vidíme ve světě a v přítomnosti (schémata, ano?). Když tyto vzorce rozpoznáme, přepneme do určitého způsobu myšlení.

Přečtěte si celou ukázku.

O autorovi

Richard Brouillette je klinický sociální pracovník, spisovatel, certifikovaný schématerapeut, který pracuje s podnikateli, kreativci a profesionály, kteří se snaží překonat úzkost, najít naplnění a zlepšit své vztahy. Začínal v oblasti lidských práv s lidmi, kteří přežili mučení a válečná traumata. Svůj vlastní terapeutický přístup zakládá na zaměření na dětství, cvičení a techniky založené na příběhu, kreativitě a laskavosti, s důrazem na práci založenou na důkazech. Je praktikující buddhista, ve své praxi také využívá mindfulness.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

O nakladateli

portal

Portál byl založen v r. 1990 a dnes patří mezi dvacet největších nakladatelství v ČR. Vydává publikace z těchto oblastí: psychologie, pedagogika, sociální práce, média, populárně psychologická literatura, příručky pro rodiče, knihy her, knihy o zdravém životním stylu, rozhovory se zajímavými osobnostmi, knihy pro děti a také 4 periodika: Psychologie dnes, Děti a my, Rodina a škola, Informatorium 3–8. Portál pořádá také odborné semináře pro pedagogy (akreditace MŠMT) a kurzy pro rodiče.

————————————————

Jak je duševně propojené srdce s mozkem? Na to hledá odpověď kniha Mezi myslí a srdcem od Josepha Chiltona Pearce. Autor představuje nové způsoby myšlení a postupy, jak upustit od destruktivního chování.

Mezi myslí a srdcem

Jak se může mysl učit od srdce novým způsobům myšlení
Autor: Joseph Chilton Pearce
Přeložila: Zuzana Koudelková

Počet stran: 232
Vazba: brožovaná
Formát: 140×200 mm
ISBN: 978-80-7530-470-4
Doporučená cena: 337 Kč

Knihu Mezi myslí a srdcem vydalo nakladatelství Malvern.

Kniha Mezi myslí a srdcem Josepha Chiltona Pearce, autora bestselleru Magické dítě, představuje inteligenci srdce, napojenou na prefrontální mozkovou kůru, jako protiváhu ke kalkulujícímu intelektu nižšího mozku. Příroda s námi má velké plány, které však zůstávají nenaplněny.
Kulturní tlaky nás svedly z cesty a péče i výchova, jaké bychom potřebovali, jsou už po generace zapomenuty. Zůstáváme tak v zajetí falešného světa a ve vleku sobeckého plazího mozku, který se soustřeďuje pouze na vlastní přežití. Mezi potenciální a skutečnou realitou vznikly „podivné smyčky“, jejichž výsledkem je nekonečný koloběh katastrof a společenských krizí, které si náš moderní svět sám způsobuje. Pearce vysvětluje, že pokud se chceme z tohoto koloběhu vymanit, musíme se znovu propojit se soucitnou inteligencí srdce. Svůj výklad opírá o množství různorodých materiálů: analyzuje neurologické výzkumy, studuje dávno ztracené i dodnes fungující pečující kultury, předkládá své osobní zkušenosti i odkazy na život a dílo osobností, jako jsou Charles Darwin, Maria Montessori, Rudolf Steiner a další.
Ukazuje, že aktivováním původního matrixu srdce a mysli – který je hnací silou naší duchovní evoluce i naším spojením s vesmírem – můžeme naučit mozek novým způsobům myšlení, vykročit ze začarovaného kruhu destruktivního chování a vstoupit do budoucnosti ve znamení míru, duchovního propojení a vědomé evoluce.

O autorovi

Joseph Chilton Pearce (1926–2016) byl americký autor řady knih o lidském vývoji a vývoji dítěte.

Zdroj informací: autorovy stránky

O nakladateli

logo-Malvern

Nakladatelství Malvern vzniklo na konci 90. let minulého století. Těžiště vydavatelské činnosti tvoří západní spirituální tradice, mystika, religionistika, alchymie, hermetismus, literární věda, kulturní antropologie, knihy mezioborové, umělecká beletrie a poezie, přírodní vědy, knihy pro děti a rodiče a dílo filosofa a biologa Zdeňka Neubauera.


 Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePřekonejme návyky, které nám brání v růstu

Brouillette, Richard

Portál, 2024

zobrazit info o knizeMezi myslí a srdcem
Jak se může mysl učit od srdce novým způsobům myšlení

Chilton Pearce, Joseph

Malvern, 2024

Napsat komentář