Ukázka z knihy Trnová královna (Gina Chen)

trnova-kralovna-perex
Pohádkový fantasy příběh pro mládež zavede čtenáře do království, kde se nad korunním princem vznáší strašlivé proroctví. Mohl by se snadno stát zkázou říše, pokud si nevybere správnou nevěstu.

Přinášíme vám ukázku z knihy Trnová královna,
kterou vydalo nakladatelství Cosmopolis.

 

Vysměju se mu: „Jestli chceš, abych ti vyjmenovala všechny důvody, proč na tebe mám vztek, tak si na to sežeň další láhev vína.“
„Bojíš se mě?“
Jen se zasměju.
Z jeho dechu stoupá do noci lehounká mlha. „Jednou ses ptala, čeho se bojím, když jde o tebe. Bude to ten stejný důvod, proč by ses ty měla bát mě. Můžeme se navzájem zničit, a udělali bychom to bez váhání.“
„To má být hrozba?“
Cyrus se usměje. Pod maskou z jeho výrazu nic víc rozluštit nedokážu.
„Já se tě nebojím,“ zašeptám a cítím v uších svůj vlastní tep.
„Nemůžeme spolu fungovat jako král a věštkyně, pokud k sobě nebudeme upřímní.“
Stáhnu si rukavice. „Jestli chceš být vážně upřímný –“
Cyrus se pokusí odtáhnout, ale jsem rychlejší. Popadnu ho za ruce, číše se rozlije a jeho vlákna se mi odvíjejí před očima.
Pořád vzpomíná na ten den tehdy dávno. Jen v jeho mysli je ta vzpomínka taková:
Jako blesk z čistého nebe se objeví děvče a vytrhne ho jisté smrti jako požehnání sudiček. Umouněné rozkošné stvoření. Zázrak.
Přivede tu dívku domů ke svému lačnému otci a lačnému dvoru. Ti ji umístí do věže a šeptají jí sliby, které utiší její vlastní lačnost.
Dívá se, jak se z ní stává všechno, co je mu protivné.
Nesnáší to, co se z ní stává, ta výřečná a mazaná osoba.
Ještě víc nesnáší všechny ostatní, že to z ní udělali.

——————————-

Prolistujte si další ukázku.

——————————-

O autorce

Gina Chen je podle New York Times autorkou bestselleru Violet Made of Thorns . Umělkyně, samouk s diplomem z informatiky, miluje být kreativní v různých médiích. Její příběhy se přiklánějí k fantasknosti, představují hrdinky, antihrdinky a druh chytrosti, který přináší problémy. V současné době žije v jižní Kalifornii, kde je sluneční svit stejně hojný jako její čajovny.

Zdroj informací: web autorky


cosmopolis_logo

Nakladatelství Cosmopolis bylo založeno v roce 2015 jako značka Nakladatelského domu Grada. Specializuje se na široký výběr kvalitní světové i české krásné literatury různých žánrů. Logo nové značky v sobě nese více významů: hřbety stojících knih, živoucí město i rytmus.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTrnová královna

Chen, Gina

Cosmopolis, 2024

Napsat komentář