Cesta do hlubin fantazie

tipy pondeli fantasy (1)
Středeční knižní tipy osloví malé i velké milovníky fantasy příběhů. Představíme vám čtyři knihy, ve kterých na vás čekají neobvyklá dobrodružství. Těšit se můžete třeba na pokračování série Brandona Sandersona a nezapomeneme ani na příznivce komiksů!

Úsměv na tváři vám vykouzlí Alois Mikulka svou knihou O jelenovi s kulometem a jiné trampské zkazky. Najdete v ní několik klasických pohádek, ovšem převyprávěných tak, jak je rozhodně neznáte!

Praštěné i kouzelné pohádky pro trampy, zlatokopy, stopaře, cestovatele a milovníky táboráků, ale hlavně pro všechny, kdo mají rádi pohádky a Aloise Mikulku.
Protože – jak napsal Ivan Wernisch – pan Mikulka je pan Mikulka.

O jelenovi s kulometem a jiné trampské zkazky

pro trampy, zlatokopy, stopaře, cestovatele a milovníky táboráků
Autor a ilustrátor: Alois Mikulka

Počet stran: 112
Vazba: brožovaná
Formát: 140×200 mm
ISBN: 978-80-7530-488-9
Doporučená cena: 240 Kč

Knihu O jelenovi s kulometem a jiné trampské zkazky vydalo nakladatelství Malvern.

O autorovi

Alois Mikulka byl český malíř, sochař, grafik, ilustrátor, scénograf, autor divadelních her pro děti, pohádek, básní a próz pro děti i dospělé. Vystudoval grafické oddělení Vyšší školy uměleckého průmyslu v Brně a monumentální malbu na Vysoké škole výtvarných umění v Bratislavě. Ilustroval bezpočet knih jiných autorů i knihy vlastní. Pro jeho autorskou literární tvorbu jsou typické prvky nonsensu, absurdita, groteska a hravá paradoxnost. Inspiraci hledá ve westernu, gangsterských a detektivních příbězích, sci-fi, komiksu i trampské tvorbě (Ježibaby, Pacička a zajíci, Supermani, medvědi a trampové, O´Rourkeho cesta, O jelenovi s kulometem, Cesta do podsvětí). Od 90. let se v jeho pohádkách objevují perzifláže známých klasických pohádkových syžetů (Karkulka v maskáčíchZlatí slavíci a jiné pohádky).

Zdroj informací: Kosmas

————————————————

Oblíbili jste si sérii Alcatraz od Brandona Sandersona? Pak si nenechte ujít ani třetí díl. Opět se můžete těšit na pořádné dobrodružství!

Už jsem vám vyprávěl, jak se děda Smedry objevil u mě doma a řekl: „Alcatrazi, pojď, musíš jít se mnou zachránit svět!“, pamatujete? (Ano, přesně tak se to stalo. Přece jste četli první dva díly mých pamětí – nebo snad ne?) No, a tohle je díl, kde se dozvíte, jak jsem ve skutečnosti nekonečně úžasný a skvělý!

Konečně jsem se dostal do Svobodných království – mimo území ovládané ďábelskými knihovníky. (Tam žijete nejspíš vy, chudáci.) Lidé tu bydlí v zámcích a k přepravě jim slouží draci. A prasata – ehm, skleněná prasata. Do kterých nastupujete jejich zadkem. (Jo, to už tak cool nezní.) Ale taky je tu obří skleněná muchomůrka, kde sídlí rytíři. Nejlepší ale je, že mě tu všichni zbožňují! Jsem tady totiž tak trochu celebrita. (Ale žádný strach, sláva mi vůbec nestoupla do hlavy.)

No, kromě mě ale do Nalhally dorazilo i pár knihovnických hlavounů, prý aby dojednali mírovou dohodu – ani na vteřinu jsem jim na to neskočil. Snad se mi podaří Královský koncil přesvědčit, aby tu příšernou smlouvu nepodepisovali. A kromě toho musím taky pomoct Bastille, kterou chtějí vykopnout z řádu jen proto, že jsem jí rozbil meč (ups!). Ale já rytířům z Krystálie vysvětlím, jak to bylo. Možná bych jim taky mohl něco rozbít, víte jak, na ukázku, aby viděli, jaké to je.

Alcatraz versus rytíři z Krystálie

Alcatraz 3
Autor: Brandon Sanderson
Ilustrátorka: Hayley Lazo
Přeložil: Ondřej Pauser

Počet stran: 320
Vazba: brožovaná
Formát: 130×195 mm
ISBN: 978-80-276-0883-6
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Alcatraz versus rytíři z Krystálie vydalo nakladatelství Slovart.

Doporučujeme

Přečtěte si i předchozí díly série Alcatraz.

 

Ukázka z knihy

Alcatraz_3_ukazka

O autorovi

Brandon Sanderson je americký autor fantasy příběhů. Dvakrát byl nominován na Cenu Johna W. Campbella. Kromě své románové prvotiny Elantris je autorem rovněž trilogie Mistborn a dalších. Vystudoval tvůrčí psaní na Brigham Young University. Věnuje se tvorbě převážně epické fantasy, obvykle zasazené do jedinečného prostředí, s propracovaným systémem magie a rozmanitými postavami. Po smrti Roberta Jordana byl vybrán právě Brandon Sanderson, aby dokončil závěrečný díl Jordanovy epické série. O tuto službu jej požádala vdova po Jordanovi.

Zdroj informací: Kosmas

————————————————

Příběh, ve kterém se propojuje herní a skutečný svět, najdete v díle Aliance Udatných od Ester Staré a Jiřího Franty. Hlavní hrdina Tomáš se ocitne před jednou z nejtěžších výzev svého života…

Napínavé pátrání mezi skutečným a herním světem.
Aliance Udatných je počítačová hra, ve které sedmák Tomáš Malásek alias Skrček bojuje s nelítostnými kreaturami a prozkoumává temné krajiny. Ve virtuálním světě si je často jistější než v tom skutečném, obzvlášť když se na něj ve škole přilepí dva třídní prudiči a nenechají ho chvíli na pokoji.
Tomášův život se obrátí naruby v okamžiku, kdy se reálný a herní svět propojí. Rázem stojí před nejtěžší výzvou svého života. Může uspět? Dokáže najít záhadného Stvořitele? A co ještě zjistí o sobě a o světě, ve kterém žije?

Kniha Aliance Udatných vypráví příběh dvěma způsoby. Epizody z Tomášova skutečného světa přináší text Ester Staré a do kyberprostoru vtáhnou čtenáře komiksy Jiřího Franty.

Pro holky a kluky od 10 let.

Aliance Udatných

Autoři: Ester Stará, Jiří Franta

Počet stran: 192
Vazba: vázaná
Formát: 215×300 mm
ISBN: 978-80-88268-81-9
Doporučená cena: 548 Kč

Knihu Aliance Udatných vydalo nakladatelství 65. pole.

Ukázka z knihy

aliance_udatnych_ukazka

Prolistujte si i další ukázky.

O autorech

Ester Stará pracuje jako speciální pedagožka a logopedka a zkušenosti z praxe využívá i při psaní knih zaměřených na komunikační dovednosti dětí, např. Mařenka už říká Ř. Píše také pohádkové knihy pro děti. Pohádky A pak se to stalo! získaly od Internationalen Jugendbibliothek v Mnichově ocenění White Raven, titul Chrochtík a Kvikalka na cestě za blýskavým prasátkem byl oceněn Zlatou stuhou.

Zdroj informací: nakladatelství 65. pole

Kreslením a malováním tráví Jiří Franta už dlouho úplně nejvíc času. Kromě toho vytváří také instalace, objekty nebo videa. Jako ilustrátor a autor komiksů se podílel na knihách Proč obrazy nepotřebují názvy (2015), která získala ocenění Zlatá stuha a Magnesia Litera, a Průvodce neklidným územím I (2016), jenž byl oceněn jako Nejkrásnější česká kniha roku. Je členem umělecké skupiny Rafani a vystavuje v umělecké dvojici s Davidem Böhmem. Společně také zakládali komiksový časopis KIX, navrhli trička pro fanoušky Bohemky a opakovaně se dostali mezi finalisty Ceny Jindřicha Chalupeckého. Jeho samostatným autorským debutem je obsáhlý komiks pro dospělé Singl (2020).

Zdroj informací: Kosmas

————————————————

Fanoušky komiksů či mangy by mohla oslovit následující manhwa korejské autorky Sang-Sun Park. Obsahuje několik zajímavých povídek obohacených o prvky nadpřirozena.

Velká kniha plná originálních příběhů, které si zamilujete! Manhwa korejské autorky, která se čte zleva doprava, tak jak jste zvyklí u západní tvorby. Dejte šanci úžasnému dobrodružství!

Pokud jste si oblíbili Manga příběhy bratří Grimmů, Padlý měsíc, nebo zkrátka hledáte něco nového a neotřelého, pak je Tarot Café přímo pro vás. Na téměř 500 stranách krásně provedené sběratelské edice najdete hned několik povídek ze světa nadpřirozena, ve kterých nechybí láska – kolikrát až za hrob!

Hned v první povídce se vám představí ztrápený kocour, který neváhá obětovat své životy, aby splnil přání dívce, na níž mu záleží. Seznámíte se s alchymistou, který si uvědomí, že chová city k loutce šaška, jehož vyrobil. Pokud máte rádi sýr, dejte si pozor – v jednom z příběhů vystupuje víla, která je sýrem přímo posedlá a neváhá se nastěhovat k tomu, kdo ji bude krmit. Možná vás rodiče nabádali, abyste se vyhýbali cizím lidem, ale hlavní hrdina jednoho z příběhů takové štěstí nemá! Jeho věčně opilý otec ho prodá tajemnému charismatickému muži, který chlapce odvede na svůj zámek uprostřed lesů. A o slovo se přihlásí i upír živící se modelingem, který tráví věčnost hledáním pravé lásky…

To je jen zlomek příběhů, co na vás v Tarot Café čekají. Jako pojítko mezi příběhy i jejich hrdiny slouží Pamela, která je připravená každého vyslechnout a všem vyložit osud z tarotových karet. Stačí zavítat do její kavárny!

Jste připraveni vejít? Vyberte si kartu. Tohle bude opravdu dlouhá a magická noc!

Tarot Café

Sběratelská edice: kniha 1
Autorka a ilustrátorka: Sang-Sun Park
Přeložila: Kateřina Košínová

Počet stran: 496
Vazba: brožovaná
Formát: 125×190 mm
ISBN: 978-80-7413-609-2
Doporučená cena: 459 Kč

Knihu Tarot Café vydalo nakladatelství Zoner Press.

Ukázka z knihy

 tarot_cafe_ukazka

Nezapomeňte se podívat na celou ukázku.

O autorce a ilustrátorce

Sang-Sun Park je korejská autorka a ilustrátorka.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeO jelenovi s kulometem a jiné trampské zkazky
pro trampy, zlatokopy, stopaře, cestovatele a milovníky táboráků

Mikulka, Alois

Malvern, 2024

zobrazit info o knizeAlcatraz versus rytíři z Krystálie
Alcatraz 3

Sanderson, Brandon

Slovart, 2024

zobrazit info o knizeAliance Udatných

Stará, Ester – Franta, Jiří

65. pole, 2024

zobrazit info o knizeTarot Café
Sběratelská edice: kniha 1

Park, Sang-Sun

Zoner Press, 2024

Napsat komentář