Výbušná kombinace fantasy a sci-fi

Severni den_uvodni
Severní den, první díl plánované trilogie, zavede oblíbence fantasy a sci-fi do světa obývaného zajímavými postavami a s poněkud spletitým dějem, v němž může být zpočátku těžší se zorientovat. Věřte ale, že za své úsilí budete odměněni napínavou četbou.

Před dvěma sty lety lidé uprchli z Kontinentu a usadili se na nehostinném ostrově Nordtag přezdívaném Severní den. Na troskách opuštěných skulptur postupně vybudovali nová města, aniž by cokoli tušili o stále funkčních mechanických konstruktech i jejich záhadných tvůrcích. To vše se má nyní změnit. Julius Birma, prospektor s dluhy a složitou minulostí, přijímá riskantní zakázku doručit neznámému klientovi šifrovanou depeši. Na jiném místě prchá Hana Polach z okovů zlaté klece despotického muže. Pokud se jí to ale má podařit, musí spáchat ten nejhorší zločin. A Vicram Bagley, hlava zločineckého Syndikátu, uzavřel smlouvu, která může zapříčinit pád celého Nordtagu. Do toho všeho se z nebe spouští nekonečný déšť a spolu s ním přicházejí ti, které dosud nikdo nespatřil. A hlavně – nikdy spatřit neměl.

 

Severní den

Autor: Ondřej Blaho
Tvůrce obálky: Martin Stehlík

Počet stran: 400
Vazba: vázaná
Formát: 140×207 mm
ISBN: 978-80-7588-637-8
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Severní den vydalo nakladatelství Mystery Press.

 

Ukázka z knihy

Blednoucí podzimní slunce se ztratilo v plochých obrysech Hvězdových ostrovů na mořském horizontu před dobrými čtyřmi údery a někteří občané Rovině se tak již ukládali ke spánku. Hlavně ti v Horní čtvrti, někdy se jí také říkalo Měšťanská. Opatrnější zavírali masivní okenice z borovicového dřeva, jiní jen zatáhli závěs, který je přeměnil v pohyblivé siluety, dokud nezhasli poslední parafínovou svíčku či petrolejku. Řady a bloky dvou – až čtyřpodlažních kamenných domů se táhly v pravidelných paprscích, aby se nakonec seběhly uprostřed kopce na Padraniho náměstí s vysokou zdobnou kašnou a Chrámem Jediného. Cesty mezi domy byly vydlážděny žulovými kočičími hlavami, a tak snad i proto se Rovini přezdívalo Kamenné město. Žilo tu dobrých deset tisícovek občanů a po Středovém to bylo druhé největší město Severního dne. Rozvody horké páry, které ohřívaly domovy v nehostinném a celý rok sychravém klimatu, byly jeho chloubou, stejně jako zapáchajícím aerosolem živené pouliční lampy osvětlující ulice. Ne, že by nic podobného nenabízelo svým občanům i Středové město, ale Rovině byla ze všech měst na ostrově nejstarší, první.

Stáhněte si presskit i s ukázkou.

 

O autorovi

Ondřej Blaho se narodil v roce 1983 v Praze, ale několik posledních let žije v Brně. Chtěl studovat žurnalistiku, ale nakonec skončil na právnické fakultě, kterou ani po šesti letech vlažného úsilí nedokončil. Dnes je spolumajitelem stavební společnosti a psaní pro něj spolu s fotografií představuje ten nejlepší relax. Odmalička rád odbíhal ze skutečnosti do světů vykreslených ve fantasy a sci-fi knihách, později našel zálibu i v existencionální a filozofické literatuře. Dosud napsal asi pět desítek kratších či delších povídek, ale až během pandemie covidu-19 se rozhodl uskutečnit svůj sen a napsal román Severní den. V současnosti pracuje na druhém dílu plánované trilogie a paralelně i na dalších dvou knihách. Kromě psaní se věnuje i fotografii (street photo, abstrakce) a hodně času tráví potápěním.

Zdroj informací: Mystery Press


Nakladatelství Mystery Press se od svého založení v roce 2015 velmi rychle etablovalo na tuzemském knižním trhu jako specialista na detektivky, thrillery a krimi romány. V současnosti vydává zejména anglo-americké autory, z nichž pro české čtenáře objevilo např. Angličany Stevea Robinsona (thriller Stopy v krvi) a Tima Weavera (drsné krimi Není cesty zpět a Bez slitování), ale nebojí se ani velkých amerických jmen, jako jsou Janet Evanovich či Dan Simmons. Pod logem Mystery Pressu vycházejí rovněž knihy českých autorů, a to především v subžánrech klasické a historické detektivky, mysteriózního thrilleru či procedurální krimi.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSeverní den

Blaho, Ondřej

Mystery Press, 2024

Napsat komentář