Zabavte děti o prázdninách

zabavte_deti_o_prazdninach
Prázdniny jsou v plném proudu, ale některé děti se možná začínají trošku nudit. Chcete vědět, jak je zabavit? Třeba prostřednictvím následujících knih, díky kterým získají nové znalosti o svém vlastním těle a také o kočkách.

S lidským tělem děti seznámí Bipasha Chodburyová. Jak funguje? Z čeho se skládá? Nejen na tyto otázky autorka dětem poskytne odpovědi.

Tvoje tělo je fantastický stroj, dokonce složitější než počítač. Skládá se ze spousty různých součástek. Některé jsou vidět, jiné jsou ukryté uvnitř. Tělo dennodenně provádí bezpočet činností, například chodí, tráví jídlo nebo přemýšlí… Ale vykonává daleko víc úkolů, které si ani neuvědomuješ. Vrtalo ti někdy hlavou, proč nezapomeneš dýchat nebo kolikrát za minutu musí tvoje srdce zapumpovat? To všechno dělá tvůj organismus úplně sám! Aby fungoval, jak má, tělesné orgány navzájem spolupracují jako hudebníci skvěle sladěného orchestru. Tahle knížka ti nabídne podrobnější pohled do neviditelných, utajených funkcí lidského těla a dozvíš se také, jak se chápání lidského těla po staletí měnilo a vyvíjelo. Určitě si pak svého těla začneš vážit pro jeho jedinečnost. Každé tělo sice pracuje stejně jako všechna ostatní, přesto je tvoje tělo naprosto unikátní. Nikdo jiný nevypadá, nemyslí ani necítí stejně jako ty.

Objevuj lidské tělo

Krev, kosti, střeva, nervy a mnohem víc
Autorka: Bipasha Chodburyová
Ilustrátoři: Mark Clifton a Bettina Myklebust Stovne
Přeložila: Jiřina Stárková

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 223×283 mm
ISBN: 978-80-276-0660-3
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Objevuj lidské tělo vydalo nakladatelství Slovart.

Ukázka z knihy

objevuj_lidske_telo

Prohlédněte si i další ukázky.

O autorce

Bipasha Chodburyová vystudovala lékařství a pracovala v mnoha nemocnicích. Věnuje se různým specializacím včetně akutní medicíny, kolorektální chirurgie a ortopedie. Vyučuje anatomii a histologii v mnoha studijních programech (medicína, stomatologie, optometrie, porodní asistentka, vědy o živé přírodě). Učí také praktické dovednosti z fyziologie a farmakologie studenty medicíny a zubního lékařství. Její první kniha o dětské anatomii vyšla v září 2017.

Zdroj informací: manchester.ac.uk

O nakladateli

Nakladatelství Slovart vydalo již více než 1000 českých titulů, a to licenčních knih předních světových nakladatelů (např. Dorling Kindersley, Könemann, Taschen, Gallimard). Dále vydává knihy domácích autorů převážně z oblasti dětské a populárně naučné literatury např. Naše vlast, Encyklopedie naší přírody s trvalou snahou, aby měly reálnou perspektivu prosadit se i v zahraničí. Za poslední roky si Nakladatelství Slovart výrazně upevnilo pozici na českém knižním trhu, o jeho knihy je i velký mediální zájem a patří mezi nejvyhledávanější nakladatelství ze strany tuzemských i zahraničních obchodníků, běžných zákazníků i autorů.

————————————————

Malí (a možná i velcí) milovníci zvířat – zejména koček – určitě ocení knihu Kočkovity. Jde o zábavného průvodce, který lidem pomůže tyto malé tvory pochopit. A součástí jsou i různé kreativní aktivity!

Ať už jste zkušení chovatelé koček, první pěstouni anebo cokoli mezi tím, tato kniha bude vaším zábavným průvodcem, abyste poznali, pochopili a oslavili všechny kočky, které projdou vaším životem. Stane se milou nezbytností pro všechny zadané milovníky těchto skvělých tvorů. Najdete v ní zábavné hry, kvízy, křížovky, hezké ilustrace a kreativní aktivity včetně odpovědí na otázky: Jaký je typ osobnosti vaší kočky?  Jak odkrýt tajné jméno vaší kočky? Jak vyrobit hračky a přístřešky pro kočky ? A také tipy pro vytvoření profilu adopce, abyste zajistili, že vaše koťata v pěstounské péči najdou své trvalé domovy!

Kočkovity

Zábavná kniha pro milovníky koček
Autorka: Hannah Shaw
Ilustrátorka: Megan Lynn Kott

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 166×240 mm
ISBN: 978-80-271-3887-6
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Kočkovity vydalo nakladatelství Grada.

O autorce

Hannah Shaw je zachránkyně koťat, humánní vychovatelka a autorka bestsellerů New York Times, která zasvětila svůj život inovaci péče o koťata a ochraně nejzranitelnějších kočkovitých šelem. Její projekt s názvem Kitten Lady poskytuje školicí zdroje a instruktážní workshopy, které pomáhají jednotlivcům a útulkům pro zvířata naučit se, jak zachránit životy koťat.

Zdroj informací: kittenlady.org

O ilustrátorce

Megan Lynn Kott pracuje jako ilustrátorka od roku 2006. Kromě vytváření krásných akvarelových portrétů domácích mazlíčků navrhuje grafiku, ilustrace a textilie pro různé klienty. Za pěkného počasí ráda na verandě popíjí kávu a pozoruje zvířata. Kromě toho, že je umělkyně, je celoživotní milovnicí koček – její první slovo bylo „koťátko“. Žije v Milwaukee s manželem a třemi nezbednými kočkami.

Zdroj informací: meganlynnkott.com

O nakladatel

Knihy s logem GRADA vycházejí v České republice již od roku 1991. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí. Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeObjevuj lidské tělo
Krev, kosti, střeva, nervy a mnohem víc

Chodburyová, Bipasha

Slovart, 2024

zobrazit info o knizeKočkovity
Zábavná kniha pro milovníky koček

Shaw, Hannah

Grada, 2024

Napsat komentář