Žhavé čtení na léto

cteni leto pondeli(1)
Léto! Období plné tepla, slunce, relaxu a dovolených. Pravý čas sáhnout po oddechovém čtení, které nám přinese letní náladu. Přesně takové knihy jsme vybrali do dnešních tipů. Podívejte se na ně a sami si vyberte tu, která by se mohla hodit právě do vašeho kufru.

Lhát se nemá. To moc dobře ví i sestry, dvojčata, které pomocí zprvu nevinné lži chtějí dosáhnout povýšení jedné z nich. Jak se zdá, bude to nakonec větší problém, než si myslely. Když totiž do této hry vstoupí mimo jiné i láska, začnou se věci komplikovat a říct pravdu se tak zdá mnohem těžší než na začátku…

Mít identické dvojče má svoje výhody, ale když mě sestra požádala, abych šla na rande s Romanem Bellisariem, nebyla jsem z toho zrovna dvakrát nadšená. Jasně, je to až hříšně hezký a úspěšný chlap, ale taky mě před třemi lety vyhodil z mé vysněné práce. Jenže na tom rande závisí sestřino povýšení, takže to nemůžu odmítnout. A kupodivu se ukázalo, že se k sobě hodíme. Já prodávám umění. On ho sbírá. Jsme oba posedlí podivným, tajemným umělcem, o kterém většina lidí ani neví, že existuje. Roman je ovšem opatrný a já chápu důvody proč – je vdovec s dítětem. Ale jak ubíhá jedno rande za druhým, začne se mi otevírat a já si nemůžu pomoct, abych se do něj nezamilovala. Problém je, že si Roman stále myslí, že jsem svoje sestra. Bude naše záměna to nejlepší, co mohlo mě a Romana potkat, nebo lež, která nás navždy rozdělí?

Někdo jako ty

Autorka: Winter Renshawová
Přeložila: Jana Rajnyšová

Počet stran: 312
Vazba: vázaná
Formát: 140×215 mm
ISBN: 978-80-7593-607-3
Doporučená cena: 340 Kč

Knihu Někdo jako ty vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

Ukázka z knihy

Emma byla první člověk, u kterého jsem cítil, že mohu být sám sebou. Vychovával mě usedlý podnikatel, který se vypracoval z ničeho a očekával, že půjdu v jeho stopách. Muž, který se smál mým uměleckým snahám a zájmům, muž, který by nerozeznal Moneta od Chagalla, ani kdyby na tom závisel jeho život – naštěstí pro něj nikdy nezávisel. Emma mluvila mým jazykem. A teď to dělá i Sloane.

O autorce

Winter Renshawová je velmi mladá americká spisovatelka, přesto má na svém kontě už řadu vydaných titulů. Talentovaná autorka píše svěže a s lehkostí, dokáže vybudovat napětí a atmosféru. Díky tomu si získala zástupy čtenářů, kteří se těší na každý její nový příběh. Od roku 2018 vyšly už tyto knihy: Nebezpečná iluze, Sliby chybyP.S.: Nesnáším tě, P.S.: Chybíš mi, P.S.: Je to výzva, Válka s láskou, Šéf, co tě nadzvedne a Láska a kerosin.

Zdroj informací: Pavel Dobrovský – BETA

————————————————

Hlavní hrdinka další knihy se už v životě trochu poučila. Snaží se nedělat ukvapená rozhodnutí a k věcem přistupuje více s rozumem. Nový nájemník u nich na farmě je však přesný opak. Hledá vzrušení a je velmi impulsivní. Podaří se Evie udržet svůj život i nadále „na uzdě“, nebo podlehne Callumově spontánnosti?

Evie se naučila, že špatné věci se dějí, když jedná bez rozmyslu, a proto sází na jistotu. Callum, sympatický hasič s neodolatelným úsměvem, je pravý opak – hledá vzrušení a neví, jak zpomalit. Když se ubytuje na rodinné farmě u Evie, aby vypátral pravdu o své rodině, zažehne v jejím životě tu pravou jiskru.

Když přeskočí jiskra

Autorka: Donna Ashcroftová
Přeložila: Petra Královcová

Počet stran: 288
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-271-5325-1
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Když přeskočí jiskra vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Ukázka z knihy

Ten muž vypadal vysoký – rozhodně přes metr osmdesát – a na červenec byl až moc oblečený. Evie ho sledovala, jak se loudá dolů na pláž. Malý batoh, který nesl, hodil do štěrku a dlouze a zhluboka se nadechl. Slečna Daisy mu přišla očichat boty, pak otočila hlavu a modrýma očima zamrkala směrem k Eviinu úkrytu. Evie na vteřinu zadržela dech a uvažovala, že se ukáže, ale koza se vydala na obhlídku keře vyrůstajícího z písku. Muž ji chvíli mlčky pozoroval, pak se sklonil a zul si tmavé boty. Ledabyle je odhodil stranou, pak si stáhl silné černé ponožky a zjevně se chystal do vody. Jezero se nacházelo na rozsáhlém pozemku zemědělské půdy, kterou vlastnila Eviina rodina, ale samotná vodní plocha nebyla soukromá. I tak nebyla zvyklá vídat kolem cizí lidi.

Můžete si stáhnout kompletní ukázku.

O autorce

Donna Ashcroftová napsala svoji první knihu, když jí bylo dvanáct, se svojí nejlepší kamarádkou. Brzy si díky tomu uvědomila, že psaní miluje. Studovala angličtinu a lingvistiku. Nakonec skončila ve vydavatelství, kde pracovala 15 let, než se stala copywriterem na volné noze. Během tohoto období přestala psát. Trvalo ještě několik let (a dvě děti), než zase vzala do ruky pero. V roce 2017 jí bylo uděleno stipendium Katie Fforde spolu s kolegyní autorkou Erin Green. Poté se setkala s Natashou Harding z Bookouture , která jí nabídla mentorování prostřednictvím projektu WoMentoring – a to vedlo k první nakladatelské smlouvě. Aktuálně pracuje na svém už desátém románu. V roce 2023 vyšla v češtině její kniha Vánoce na skotském hradě.

Zdroj informací: web autorky

————————————————

Emmet si se svojí partnerkou skvěle rozumí. Navíc fungují i jejich pravidla nic si neslibovat a nic nečekat. Všechno se ale změní, když si Emmet jednoho dne uvědomí, že tato žena je pro něj zcela dokonalá. Má to však jeden háček! Je totiž dcerou jeho úhlavního nepřítele…

Žádné sliby. Žádná očekávání. Žádná jména. Na tom se Emmett Stone dohodl se ženou, která mu před dvěma měsíci padla do oka. Po letech plných dramatických událostí, které následovaly po rozpadu jeho motorkářského klubu, byl románek s tajemnou ženou přesně tím, co Emmett potřeboval. Jenže, jak spolu tráví více a více času, začíná pro něj být nemožné udržet své city na uzdě. Je tak chytrá a drzá. Milá a laskavá. Ráda se s ním každou sobotu odpoledne projíždí na jeho motorce a v neděli ráno lenoší v jeho posteli. Je zkrátka dokonalá. Až na to, že se jedná o Novu Talbotovou, dceru Emmettova úhlavního nepřítele – muže, který mu zavraždil otce. Její identita bude Novu stát muže, který si získal její srdce, tedy pokud se jí nepodaří přesvědčit Emmetta, že její city jsou opravdové. Než se Emmett dozví skutečný důvod, proč ten románek navrhla.

Královna

Autorka: Devney Perry
Přeložila: Žaneta Ziecinová

Počet stran: 344
Vazba: vázaná
Formát: 135×215 mm
ISBN: 978-80-7593-605-9
Doporučená cena: 380 Kč

Knihu Královna vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

Ukázka z knihy

Kousla jsem se do jazyka, nechtěla jsem se hádat. Zase. Se svojí sestrou jsem se shodla téměř na všem. Že mandlový dort je lepší než vanilkový. Že koupě luxusních lodiček jsou skvěle utracené peníze. Že její syn Christian je anděl na zemi. Ten seznam pokračoval donekonečna, až na jedno jediné téma, ohledně něhož společnou řeč nejspíš nikdy nenajdeme, a to byl náš otec.

O autorce

Devney Perry je americká spisovatelka. Napsala již řadu románů. V USA je čtenářsky oblíbenou – ve Wall Street a USA Today bestsellerovou autorkou, což ji, dle jejích slov, nikdy ani ve snu nenapadlo. Devney Perry se narodila v Montaně. Kniha Královna je součástí série Clifton Forge, stejně jako knihy Král, Rytíř, Princezna, Princ a Šašek.

Zdroj informací: Pavel Dobrovský – BETA

————————————————

Kdo by někdy nezatoužil po tom být slavný. A právě to chtějí i ti, kteří patří do exkluzivního klubu. Nechají se zavřít v luxusní vile, všichni mají od začátku scénář k vlastní roli, kterou zde sehrají. Za odměnu je čeká sláva, peníze a fanoušci. Něco se ale nakonec přece jenom zvrtne. Srdci totiž vždy poručit nelze…

V životě jsou důležité jenom tři věci: Sláva. Sledující. Spousta peněz.
Získat 42 milionů fanoušků na instagramu mě stálo hodně úsilí. Někdy jsem tu práci dělala ráda. Většinou ne. S pěti dalšími internetovými celebritami jsme tvořili exkluzivní klub, do kterého chtěl patřit úplně každý. Díky tomu jsme se taky stali hvězdami naší vlastní reality show Dům slávy. Šest sexy mladých lidí zavřených v luxusní vile. Nepřetržitě jedoucí kamery. Miliony sledujících. Dva měsíce a devět epizod nám měly zajistit vše, po čem jsme kdy toužili. Slávu. Bohatství. A především fanoušky. Svou roli jsem znala víc než dobře: Hrála jsem Emmu Blantonovou – pěknou pipku. Odjištěný granát, který při každé příležitosti vybouchne a naruší harmonické soužití ostatních. Cash Mitchell oproti tomu ztvárňoval sympaťáka, kterého měli všichni rádi a po jehož vypracovaném těle všichni – včetně mě – toužili. Bylo to předem domluvené. Mělo to být jenom jako. Jenže mému srdci to někdo zapomněl říct…

Všechny moje touhy

Autorka: Alessandra Torre
Přeložila: Hana Láryšová

Počet stran: 272
Vazba: vázaná
Formát: 155×210 mm
ISBN: 978-80-7588-646-0
Doporučená cena: 379 Kč

Knihu Všechny moje touhy vydalo nakladatelství Mystery Press.

Ukázka z knihy

V tu chvíli jsem si uvědomila, kdo to je. Cash Mitchell. Tohle byl jeho dům. Jeho pivo. Jeho peníze. Jeho přátelé. Už tenkrát byl králem Laguna Beach. Jeho matka byla filmová hvězda a jeho otec vlastnil impérium s vlasovými gely. Už tenkrát měl celou kolekci aut, vintage rolexky a obličej, na který už nalákal milion sledujících. Cash ho ignoroval a přistoupil ke mně blíž, dost blízko na to, aby se špičkami bot dotkl těch mých a okrajem rukávu mě pošimral na paži. „Jsi v pohodě?“ zeptal se chraplavě. Jako by měl všechen čas světa. Jako kdyby se party už neposunula dál a už se nezaměřovala na mě, jako kdyby ho lidé netahali za ruku a nehulákali jeho jméno. Hudba začala hrát nový, povědomý kousek a všichni se souhlasně rozhučeli.

Můžete si stáhnout kompletní presskit s ukázkou.

O autorce

Alessandra Torre je americká spisovatelka, jejíž romány se pravidelně umisťují na horních příčkách žebříčku bestsellerů erotické beletrie. Její prvotina, Nevinnost se zavázanýma očima, která se rozrostla do podoby trilogie, se stala okamžitě čtenářským hitem. V roce 2014 publikovala svůj první erotický thriller Dívka z 6E, který si vysloužil chválu čtenářů i kritiky, jež autorku označuje za „novou E. L. James“. Její romány přitom vzbuzují mnohem větší pozdvižení než svého času Padesát odstínů šedi. Často se střetává s cenzurou internetových prodejců, kteří odmítají její díla nabízet proto, že jsou příliš lechtivá a sexuální či proto, že mají až příliš odvážné obálky. Alessandra na tyto námitky vždy odpovídá, že obálku vyměnit lze, příběh nikoli. Alessandra Torre žije na Floridě s manželem a synem, a když zrovna nepíše, ráda sleduje americký fotbal a filmy, jezdí na koni nebo si čte. Čtenáři mohou znát také její knihy Černé lži, Hříchy Hollywoodu, Ghostwriter, Smlouva na lásku, Zatracená svatozářNevinnost se zavázanýma očimaPod maskou nevinnostiKonec nevinnostiS láskou, Chloe.

Zdroj informací: Mystery Press


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNěkdo jako ty

Renshawová, Winter

Pavel Dobrovský – BETA, 2024

zobrazit info o knizeKdyž přeskočí jiskra

Ashcroftová, Donna

Cosmopolis, 2024

zobrazit info o knizeKrálovna

Perry, Devney

Pavel Dobrovský – BETA, 2024

zobrazit info o knizeVšechny moje touhy

Torre, Alessandra

Mystery Press, 2024

Napsat komentář