Další z románů Milana Kundery vychází poprvé v českém překladu

Kundera_M_Totoznost-nahled
Začtěte se do příběhu mladého muže, který našel smysl života v lásce ke starší ženě. Kniha nabízí zamyšlení o našem místě na Zemi, poznání sebe sama, o smrtelnosti, věrnosti a lásce. Dočtete se také o nevyhnutelném stárnutí každého z nás i o stárnutí moderní evropské kultury jako celku.

Chronologicky druhý román Milana Kundery napsaný francouzsky (1995) vychází v českém překladu Anny Kareninové a s doslovem Jakuba Češky.

Ukázka z knihy

Vidím jejich dvě hlavy, z profilu, ve světle noční lampičky: hlavu Jeana-Marca se šíjí na polštáři; hlavu Chantal, skloněnou asi deset centimetrů nad ním.
Říkala: „Nikdy tě už nespustím z očí. Bez přestání se na tebe budu dívat.“
A po odmlce: „Mám strach, když mé oko mrkne. Strach, aby během té vteřiny, kdy můj pohled zhasne, neproklouzl na tvé místo had, krysa, jiný muž.“
Pokoušel se trochu zvednout, aby se jí dotkl rty.
Vrtěla hlavou: „Ne, chci se na tebe jen dívat.“
A pak: „Nechám rozžatou lampičku celou noc. Všechny noci.“ (str. 114)

Totožnost

Autor: Milan Kundera
Přeložila: Anna Kareninová

Počet stran: 136
Vazba: vázaná
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-7108-392-4
Doporučená cena: 330 Kč

Knihu Totožnost vydalo nakladatelství Atlantis.

Ukázka z poznámky překladatelky Anny Kareninové

Pokud se druhé Nevědění ostatním vymykalo, neboť se tématem nemožnosti návratu z emigrace jako jediné vracelo do Čech a českých reálií, třetí Totožnost mne naopak překvapila částečným odpoutáním od českých próz a esejů.

Přečtěte si celou ukázku.

Milan Kundera

Milan Kundera (1929–2023) byl jedním z nejvýznamnějších spisovatelů českého původu. Od roku 1975 žil ve Francii, kde také v červenci 2023 zemřel. Svou literární kariéru zahájil především jako básník a dramatik, celosvětově se však později proslavil jako prozaik a esejista. K jeho nejznámějším dílům patří romány Nesnesitelná lehkost bytí, Nesmrtelnost a Žert.

Zdroj informací: Atlantis


atlantis-logoNakladatelství Atlantis vydává původní českou tvorbu a překlady světových autorů. Svá díla mu svěřili k vydání např. Milan Kundera, Ludvík Kundera, Petr Kabeš nebo Ludvík Vaculík. Ze zahraničních autorů třeba G. Grass. V překladu Martina Hilského vychází v Atlantisu dílo Williama Shakespeara.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTotožnost

Kundera, Milan

Atlantis, 2024

Napsat komentář