Příběh o síle lásky, touhy a představivosti

306935 (1)
Přečtěte si příběh třináctiletého chlapce o jeho touze po splnění svých snů. Vypráví o nekonečné lásce, rodinných vazbách a síle představivosti.

Třináctiletý Jamie O’Neill miluje červenou barvu. A k tomu vysoké stromy, déšť s větrem, knihy s přebalem, kočky, řeky a Edgara Allana Poea. Přeje si především dvě věci: sestrojit perpetuum mobile a komunikovat se svou matkou, která zemřela záhy po jeho narození. V Jamieho mysli jsou tyto věci úzce spjaty. A na nové škole, kde ho vše jen mate a zahlcuje, najde dva lidi, kteří by mu mohli s tímhle přáním pomoci.
Působivý román Jak postavit loď vypráví o tom, jak jeden chlapec a jeho poslání promění životy učitelů Tess a Tadhga. Něžný i silný příběh pojednává o lásce, rodině a mezilidských vazbách, o síle představivosti a o tom, že největší dobrodružství nikdy neprožíváme sami.

Jak postavit loď

Autorka: Elaine Feeneyová
Přeložila: Alena Snelling

Počet stran: 280
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7637-461-4
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Jak postavit loď vydalo nakladatelství Paseka.

Ukázka z knihy

Pozorovali muže, který kolem nich proplouval na koraklu a mával jim. Jamie se zamyslel, jestli mu ta loďka připomíná černého slimáka, nebo spíš mořskou příšeru vzhůru nohama. Nakonec se přiklonil k tomu, že vypadá jako pirátský klobouk, který si loni musel nasadit na Terryho narozeninách, nedlouho poté, co Terry přistěhoval do Emory.

Přečtěte si celou ukázku.

Elaine Feeneyová

Elaine Feeneyová pochází ze západního Irska. V roce 2020 debutovala románem As You Were, který byl nominován na Irský román roku a obdržel i ocenění Kate O‘Brienové. Autorka je známá také jako básnířka – doposud publikovala tři sbírky – a povídkářka. Vyučuje na Irské národní univerzitě v Galwayi. Její druhý román Jak postavit loď se objevil v širší nominaci na Bookerovu cenu.

Zdroj informací: Paseka


Nakladatelství Paseka bylo založeno v roce 1989 jako jedno z prvních soukromých nakladatelství po sametové revoluci. Vydává zahraniční i českou prózu, nonfiction, dětskou literaturu a komiksy. Mezi nejznámější autory, které Paseka vydává patří Petr Šabach, Pavel Šrut nebo Zdeněk Svěrák.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJak postavit loď

Feeneyová, Elaine

Paseka, 2024

Napsat komentář