Fantastické léto

fantasy pondeli uvodni(1)
Dnešní tipy potěší všechny milovníky žánru fantasy. Přinášíme hned trojici knih na pohodové letní čtení. Vydejte se s námi do světa fantazie a nadpřirozena.

Třetí díl série Vlci zvěrokruhu nás opět zavede do fantasy světa hrdinů autorky Elisabeth Briggsové.

Erotikou protkaný příběh nekončí.
Ayla je po těžké bitvě s nepřátelskou smečkou Lvů a Slunečními čarodějkami přenesena do říše Lunatera. Jako dcera Měsíční čarodějky má k používání měsíční magie vlohy, ale čeká ji ještě dlouhý a tvrdý výcvik. Pohání ji touha zachránit svou osudovou lásku Kadena, jehož bezvládné tělo jí po bitvě zůstalo ležet v náručí.
Podaří se Ayle za pomoci nových schopností přivést Kadena znovu k životu? A získá smečka Hadonoše spojence z řad ostatních vlků zvěrokruhu, aby se společně postavili nepřátelům?

Měsíční čarodějky – Vlci zvěrokruhu

Autorka: Elisabeth Briggsová
Přeložila: Jana Michalcová

Počet stran: 304
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-271-5224-7
Doporučená cena: 449 Kč

Knihu Měsíční čarodějky – Vlci zvěrokruhu vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Ukázka z knihy

Natáhla jsem ruku ke dveřím, ty se přede mnou se skřípěním otevřely a odhalily chodbu s kobercem pokrytým spletitým hvězdicovým vzorem. To první, čeho jsem si všimla, bylo mihotavé světlo tančící po stěnách, svit z mnoha svíček na tácech a nádobí, který osvětloval dům.

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce

Elizabeth Briggs je podle New York Times v Top 5 nejprodávanějších autorů Amazonských bestsellerů paranormálních a fantastických romancí obsahujících spletité zápletky, spoustu koření a zaručený šťastný konec. Přežila rakovinu, pracovala s dospívajícími v pěstounské péči a dobrovolně se zapojila do organizací na záchranu zvířat. Žije v Los Angeles se svým manželem, jejich dcerou a smečkou chlupatých psů. V roce 2023 vyšly předcházející díly její série Vlci zvěrokruhu, nazvané Třinácté znamení a Osudové pouto.

Zdroj informací: www.elisabethbriggs.com

————————————————

Přijměte pozvání na fantasy dobrodružství do vietnamské džungle, v níž se společně s hrdiny příběhu setkáte s celou řadou neznámých monster.

Samostatný román ze světa Azylu.
„Použij cokoliv, co funguje, a přežij!“ – to je heslo lovců nadpřirozených monster.
Benedikt je samotář, který se s loveckou organizací Azyl nerozešel v dobrém. Ale když je v sázce život jeho bratra, je připravený zatnout zuby a spolupracovat s kýmkoliv, jen aby našel lék. Sourozenci se vydávají do tajemného Vietnamu, kde ve stínu džungle číhají neznámé nestvůry.

Chrám Azylu

Autorka: Lucie Lukačovičová

Počet stran: 320
Vazba: brožovaná
Formát: 115×180 mm
ISBN: 978-80-278-0186-2
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Chrám Azylu vydalo nakladatelství Epocha.

Ukázka z knihy

Vzápětí se potkala s jedním z Benediktových tesáků a Ysslinou drobnou, ale průraznou pěstí. Krokodýl ze sebe vyrazil dunivé zaskřípění, čelisti cvakly na prázdno.

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce

Lucie Lukačovičová se narodila v Praze a pobývala v Angole, na Kubě, v Anglii, Německu a Indii. Vystudovala knihovnictví a kulturní antropologii na UK. Vyšlo jí přes sto povídek, pět románů (historická fantasy Vládci času, městská fantasy Detektivní kancelář Sirius, sci-fi detektivka Stanice Armida, rudolfínská bondovka Zelený drak, Karmínový lev a indický steampunk Poslední bůh) a dalších pět se spoluautory. Publikovala v angličtině, němčině, rumunštině, portugalštině, italštině, čínštině a indické kannadštině. Ráda sbírá mýty a legendy a promítá je do svých textů.

Zdroj informací: Epocha

————————————————

Doprovoďte Noru na cestě k hledání sebe sama. Nahlédněte pod pokličku šamanských technik a rituálů.

Den po dni z Nory vyprchává síla a životní energie. Cítí vnitřní prázdnotu a stesk po něčem, co sama neumí pojmenovat. Nezvládá svou práci a necítí se doma nejen ve svém bytě, ale hlavně ani sama v sobě. Její duše si ve slabé chvilce stihne zavolat o pomoc a duchovní průvodci zareagují. Portálem v pražském Starém Městě se Nora dostává do tajemného antikvariátu, kde nalézá knihu léčení a setká se s holubem Karlem. Ten ji začne seznamovat se šamanismem a jí i čtenářům předá léčivé techniky včetně přivolání silového zvířete a návratu ztracené duše. Nora postupně zkoumá sebe, své talenty, bloky i traumata. S pomocí Karla, svého silového zvířete a andělů postupuje cestou léčení a přichází na to, co opravdu chce. Přitom odhaluje povrchnost některých „duchovních“ lidí a prochází si náročnými momenty spojenými s procesem transformace. Jak její cesta za záchranou duše nakonec dopadne?

Nora zachraňuje svoji duši

Autorka: Martina Pašingerová

Počet stran: 240
Vazba: brožovaná
Formát: 144×207 mm
ISBN: 978-80-271-5302-2
Doporučená cena: 379 Kč

Knihu Nora zachraňuje svoji duši vydalo nakladatelství Alferia.

Ukázka z knihy

Rozhlížela se kolem sebe a nechala na sebe působit ducha místa. Kráčela mezi domy a po chvíli uviděla vývěsní štít: Antikvariát Krabatý.

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce

MgA. Martina Pašingerová (*1985) je městská šamanka. Stejně jako Nora pracovala v médiích, včetně těch bulvárních. Dlouhá cesta plná učení ji však přivedla k šamanské praxi. Tím ovšem podobnost Martiny a Nory nekončí. Obě mají rády zvířata, Prahu a léčivé příběhy. Martinu Pašingerovou od mala přitahoval svět pohádek, mýtů a příběhů.

Zdroj informací: Alferia


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMěsíční čarodějky – Vlci zvěrokruhu

Briggsová, Elisabeth

Cosmopolis, 2024

zobrazit info o knizeChrám Azylu

Lukačovičová, Lucie

Epocha, 2024

zobrazit info o knizeNora zachraňuje svoji duši

Pašingerová, Martina

Alferia, 2024

Napsat komentář