Strašidelný příběh pro děti

carodejuv-ucen-obalka
Nenechte si ujít nové vydání strašidelného příběhu pro děti s názvem Čarodějův učeň. Otfried Preussler se inspiroval starou lužickosrbskou pověstí: vypráví o chlapci Krabatovi, který se vypraví do začarovaného mlýna a zaplete se s černou magií…

Čtrnáctiletému Krabatovi se jedné zimní noci zjeví ve snu jedenáct havranů. Volají na něj a lákají ho do mlýna v Černém Chlumu. Mladík jim nedokáže odolat a do začarovaného mlýna, kterému se jinak každý raději vyhne obloukem, se vypraví. Přijme ho tam mlynář, mohutný muž v černém, s bledým obličejem a černou páskou přes oko. Říká si Mistr a Krabatovi nabídne, aby u něj zůstal v učení, tak si prý zajistí pohodlný život. Jenže za jakou cenu? Kdo se zaplete s černou magií, těžko se z ní vymaní. Jedna síla ale zlé čáry přece jen porazit dokáže: bezpodmínečná láska.

Krabatův příběh se opírá o starou lužickosrbskou legendu, nicméně vyprávění o souboji čarodějného učně s mistrem se objevuje už ve staré Indii a později znovu v mnoha obměnách na nejrůznějších místech. Preußlerův Čarodějův učeň (německy vyšlo pod názvem Krabat) se v Německu dočkal řady divadelních adaptací, vznikl podle něj balet, rocková opera i celovečerní hraný film. Velmi ceněný je také animovaný film Čarodějův učeň režiséra Karla Zemana.

Čarodějův učeň

Autor: Otfried Preussler
Ilustrátor: Mehrdad Zaeri
Přeložil: Radovan Charvát

Počet stran: 316
Vazba: vázaná
Formát: 160×211 mm
ISBN: 978-80-257-4429-1
Doporučená cena: 478 Kč

Knihu Čarodějův učeň vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka z knihy

carodejuv_ucen

Prohlédněte si celou ukázku.

O autorovi

Otfried Preussler pocházel ze severních Čech, kam jeho předci přišli už v 15. století coby skláři. Narodil se v Liberci v roce 1923 jako syn učitele. Za války se dostal do sovětského zajetí, v němž strávil pět let. Po propuštění odešel do Bavorska, kam byla jeho rodina odsunuta. Zemřel v roce 2013. Patří k nejznámějším světovým autorům dětské literatury, napsal přes třicet knih, které byly přeloženy do více než padesáti jazyků. Obdržel za ně bezpočet cen a vyznamenání. Čeští čtenáři znají zejména jeho knihy Malá čarodějnice, Vodníček, Malé strašidýlko či Čarodějův učeň.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

O ilustrátorovi

Mehrdad Zaeri se narodil v roce 1970 v Íránu. Když mu bylo čtrnáct, celá rodina uprchla přes Turecko do Německa. Od roku 2006 se Zaeri věnuje ilustrační tvorbě. Se svou životní partnerkou Christinou Laubeovou založil v roce 2016 „Duo Sourati“, které vytváří velkoformátové malby na fasádách domů. Ke 100. výročí narození Otfrieda Preußlera vydalo německé nakladatelství Thienemann výpravné vydání Čarodějova učně právě s ilustracemi Mehrdada Zaeriho.

Zdroj informací: nakladatelství Argo


Nakladatelství Argo vzniklo v roce 1992 a vydalo více než dva tisíce titulů. Snaží se také získávat a podporovat talentované autory a kvalitní překladatele. Díky tomu Argo za dobu své existence získalo pověst vydavatele kvalitní beletristické, historické i jiné odborné literatury, a to českého i zahraničního původu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČarodějův učeň

Preussler, Otfried

Argo, 2024

Napsat komentář