Láska z kluziště

obrance-mimo-hru-perex
On je vzteklý profesionální hokejista, který nesnáší lidi a nevěří v lásku, ona zase vůbec nerozumí hokeji. A snad právě proto se hledali, až se našli…

Romantické romány nemají žádné hranice – autoři jsou schopní využít jakékoli prostředí, čas a místo na Zemi. A tak můžeme číst příběhy lásky z minulosti, současnosti i budoucnosti, z kontinentu, ostrovů či kosmu. Hlavní hrdinové prchají hledat štěstí do Francie, Skotska, na sever, nebo jih. Zasaženi amorovým šípem končí ragbisté, truhláři, pojišťováci, zlodějíčci i policejní úředníci. Zkrátka: milostný románek lze utkat z jakékoli příze, stačí mít dost fantazie a vládnout jazykem. A tak není divu, že v románu Leah Brunnerové Obránce mimo hru, který vydalo nakladatelství Cosmopolis, došlo i na prostředí NHL.

Mitch Anderson je špičkový hokejový obránce. Bohužel pro svou vznětlivou povahu tráví mnoho času na trestné lavici. Občas dostane i výjimečný trest, kdy nemůže hrát několik zápasů. Právě teď má zákaz na patnáct utkání. Dobu, kdy nebude hrát, má nařízeno strávit jako asistent trenéra u juniorů. Neumí trénovat druhé, nesnáší děti a už vůbec nechce komunikovat s matkami. Ale vedení si od toho kroku slibuje, že se Mitch naučí krotit svůj temperament.

Andy se proti své vůli musela vrátit do rodného domu. Zemřeli totiž její rodiče a ona se stala poručnicí svého mladšího brášky Noaha. Ten se obtížně srovnává se životem bez mámy a táty a jediné, co ho probouzí z letargie, je hokej. Ať již na obrazovce, nebo na kluzišti, kde stejně jako Mitch patří k těm, kdo pro ránu nejde daleko. A tak osudovému setkání na ledové ploše nic nestojí v cestě a příběh může začít!

Musím říct, že jsem se u knihy Obránce mimo hru příjemně bavila. Love story psanou střídavě z jeho a její perspektivy jsem přečetla na jeden zátah. Vůbec se mi nechtělo přestat. Moc se mi líbil způsob vyprávění, který autorka zvolila, i zápletka a pozadí příběhu. Oba hlavní hrdinové se musí vyrovnat s tím, co jim osud přinesl do cesty, a ani jeden to nemá zrovna jednoduché.

Dokáže zahořklý bručoun, jehož srdce je zatvrdlé, otevřít dveře, na něž ťuká nový cit?

…Láska je holt vždycky riziko. Pokud jde o lásku a o vztahy, nikdy nemáte nic předem jisté. (str 183)

Poradí si s ním prostořeká blondýnka, která udělá cokoli,  aby nikdo neubližoval jejímu bratrovi, protože jí nikdo jiný nezůstal?

Jenže slova jsou jako zubní pasta, snadno je vytlačíte, ale jakmile jsou venku, zpátky je nedostanete. (str.138)

Romantický příběh o tom, že se vyplatí držet se zuby nehty naděje na lepší časy, vám prosvětlí každý smutný den. Zasmějete se trapasům, pobavíte se urputností hlavních hrdinů, uroníte slzy dojetí a ještě i dlouho po dočtení se budete muset usmívat. Takovou moc má láska, která se vás skrze stránky ledové romance dotkne. Nevěříte? Vyzkoušejte sami!


Knihu Obránce mimo hru vydalo nakladatelství Cosmopolis a můžete ji zakoupit na Grada.cz.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeObránce mimo hru

Brunnerová, Leah

Cosmopolis, 2024

Napsat komentář