Celý svět v pohybu

kalkulus uvod (1)
Matematická metoda pro zkoumání věcí v pohybu – přesně to je kalkulus. Možná jste o něm už slyšeli, možná je to pro vás naprostá novinka. Pokud vás zajímá matematika i v praktické rovině, můžete se společně s námi metodě kalkulu podívat na zoubek.

Kalkulus je klíčem k velké části moderní vědy a techniky. Je to matematická metoda pro zkoumání věcí v pohybu, a protože v pohybu je celý svět, byl jeho objev obrovským průlomem v matematice i zkoumání přírody. Užívání kalkulu je však zároveň velkým dobrodružstvím, protože z něj na nás na každém kroku cení zuby smrtonosné nekonečno. V knize Kalkulus a jeho dobrodružství líčí zkušený autor a matematik David Acheson příběh vzniku kalkulu, jeho vývoje a pronikání do prakticky všech oblastí věd o přírodě, jež proměnil k nepoznání. Jak je autorovým zvykem, ilustruje jednotlivé aspekty kalkulu i jeho aplikací na pestré řadě příkladů, často bizarních a vždy zábavně podaných. Kniha obsahuje mnoho náčrtků, ilustrací i dobových dokumentů.

Kalkulus a jeho dobrodružství

Matematika pro odvážné
Autor: David Acheson
Přeložil: Luboš Pick

Počet stran: 192
Vazba: vázaná
Formát: 110×185 mm
ISBN: 978-80-7675-136-1
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Kalkulus a jeho dobrodružství vydalo nakladatelství Dokořán.

Ukázka z knihy

 

kalkus ukazka (1)

K dispozici máte i kompletní ukázku.

O autorovi

David Acheson je americký matematik, publikace z oboru dynamiky tekutin. David Acheson je profesorem matematiky na Jesus College v Oxfordu, studoval dynamiku kapalin a chaotické systémy, je nadšený popularizátor vědy. Ve svém volném čase hraje na elektrickou kytaru.

Zdroj informací: Dokořán


dokoranNakladatelství Dokořán vzniklo v roce 2001 a dosud vydalo více než 600 titulů, z nichž asi 1/3 tvoří překlady z angličtiny, francouzštiny, němčiny, holandštiny, čínštiny, italštiny, polštiny a ruštiny. Od počátku se zaměřuje na populárně-naučnou a odbornou literaturu s výběrovými přesahy do kvalitní beletrie a poezie. Snaží se vydávat tituly nejen zajímavé, ale i profesionálně vyrobené. Tituly pečlivě posuzuje, zadává renomovaným a odborně zdatným překladatelům, jazykově vybaveným redaktorům, spolupracuje se špičkovými grafiky a tiskárnami. Díky tomu si získali pověst kvalitního nakladatelství.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKalkulus a jeho dobrodružství
Matematika pro odvážné

Acheson, David

Dokořán, 2024

Napsat komentář