Duchovní povzbuzení

duchovní-literatura
Díky duchovní literatuře zpomalíte, zamyslíte se, zameditujete si a třeba se i dozvíte něco sami o sobě. Knihy zaujmou věřící, nevěřící, křesťany i buddhisty. Výběr je zkrátka opravdu pestrý!

Podivuhodné chvíle se Sluneční písní od Miloslava Nevrlého je radostný text o modlitbě svatého Františka. Kniha se zajisté bude líbit zejména všem věřícím čtenářkám a čtenářům hledajícím knižní pohlazení a inspiraci.

Známý autor, povoláním přírodovědec, se vyznává ze své celoživotní inspirace modlitbou sv. Františka. Text, psaný původně pro mladé, oslovuje a zasahuje i ty, kteří jsou – bez ohledu na věk – mladí svojí vnímavostí a radostí z toho, co je nám Stvořitelem svěřeno.

Podivuhodné chvíle se Sluneční písní

Autor: Miloslav Nevrlý

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 115×148 mm
ISBN: 978-80-7670-180-9
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Podivuhodné chvíle se Sluneční písní vydalo nakladatelství Kazda.

Ukázka z knihy

Tak to je ona Píseň bratra slunce čili Chvalozpěv stvoření Františka z Assisi, ona slavná Cantico de Sole, Latinsky Laudes creaturarum. Její první slova věnoval svatý František, chudáček boží, nebeskému ohni a nazval jej bratrem sluncem

O autorovi

Miloslav Nevrlý (*29. října 1933, Praha) je český zoolog, publicista, spisovatel, cestovatel, turista a skaut. Autor legendárních Karpatských her či literárního místopisu Knihy o Jizerských horách nebo netradičního průvodce po československých chráněných územích – Nejkrásnější sbírka. V loňském roce Nakladatelství Kazda vydalo bestseller Náčelník – Rozhovor Aleše Palána s Miloslavem Nevrlým.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda

————————————————

Kniha pro buddhisty i tzv. nebuddhisty s názvem Malý Buddha z pera německého spisovatele Clause Mikosche vám pomůže zklidnit se a odpočinout si od shonu všedních dní. Tato kniha je na letní zpomalení jako dělaná!

Byl jednou jeden malý Buddha. Každý den seděl pod svým stromem bódhi a meditoval. Dělal to rád a svoje místo pod starým stromem si zamiloval. Přesto mu však v životě něco chybělo, něco, co mu nemohly dát ani mraky na obloze, ani stromy na zemi. Postrádal skutečný život, postrádal přátele, nové
dojmy. Vypravil se tedy na cestu a během svého putování potkával lidi, z nichž každý si sám pro sebe našel odpověď na to, co je v životě opravdu důležité. A malý Buddha pochopil, že štěstí vždycky sestává z maličkostí.
Půvabná knížka s mnoha užitečnými podněty nejen pro období, kdy si chcete odpočinout od každodenního shonu a necítíte se na příliš náročnou četbu. Malý Buddha poslouží i jako průvodce, k němuž se čtenáři mohou znovu a znovu vracet. Pomůže jim uvidět celou řadu věcí jinýma očima a vytěžit i ze zdánlivě těžkých chvil pozitiva. Kniha byla přeložena do celé řady jazyků a v současné chvíli se dokonce připravuje seriál s malým
Buddhou v hlavní roli.
Pozor: Vhodné i pro nebuddhisty!

Malý Buddha

Cesta za štěstím
Autor: Claus Mikosch
Přeložila: Michaela Škultéty

Počet stran: 120
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-257-4391-1
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Malý Buddha vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka z knihy

Už nějakou dobu se bez toho něčeho zoufale snažil obejít, jenže všechny jeho pokusy ztroskotaly. Bylo to k zbláznění. Dokonce ani klidné dýchání, jež obvykle vyřešilo všechny problémy, mu tentokrát nedokázalo pomoci.
To, co malému buddhovi scházelo, byl kontakt s ostatními lidmi.
Po většinu času byl úplně sám.
Měl jenom jednoho přítele, sedláka, který bydlel asi hodinu chůze daleko. Sedlák měl ale vždycky plné ruce práce, musel na svých polích pracovat od rána do večera. Nemohl tedy dělat malému buddhovi společnost. A nikdo jiný, kdo by ho pod jeho stromem navštěvoval, nebyl.
Samozřejmě se vyskytlo i mnoho okamžiků, kdy si malý buddha svou samotu vychutnával. Ale být sám neustále? Každý den, každou noc, pořád? Ne, to bylo příliš i na něj. Malý buddha byl koneckonců člověk jako každý jiný a na světě neexistuje člověk, který by toužil být věčně sám.

Přečtěte si celou ukázku.

O autorovi

Claus Mikosch je německý spisovatel a dokumentarista. Mnoho let cestoval po světě, strávil rok v Indii, tři roky ve Velké Británii a téměř dvacet let v Andalusii na jihu Španělska. Rád zkouší nové věci, takže už pracoval jako fotograf, homeopat, číšník, prodejce desek, řidič a DJ. Nyní se věnuje psaní a filmu a od roku 2022 studuje astrologii.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

————————————————

Americká autorka Anne Kertz Kernion přichází s knihou Spiritualita pro mozek, jež vám předestře meditační praktiky, díky kterým se můžete cítit spokojenější! Publikace kombinuje poznatky z psychologie a neurologie a dále duchovno či křesťanství s celkovou péčí o lidské zdraví.

Po staletí pomáhaly duchovní a meditační praktiky lidem stát se vyrovnanějšími, soustředěnějšími a šťastnějšími. Křesťanští světci jako Jan od Kříže či Terezie z Ávily podporovali rozvoj srdce i duše. Nyní víme, že takové návyky prospívají celému člověku. Autorka se ve své knize, vydané prestižním jezuitským nakladatelstvím Loyola Press, opírá o aktuální výzkumy z oblasti neurologie a psychologie, aby spojila tradiční křesťanskou duchovní praxi s péčí o zdraví a mysl. Díky svému vzdělání a zkušenostem v oblasti rozvoje mozku, pozitivní psychologie a teologie je Anne schopna spojit zdánlivě jednoduché praktiky, jako je soustředěné dýchání, zahradničení, všímavost nebo procházky v přírodě, s pozitivním vlivem, které to má na vaši mysl, tělo a duši. Její kniha je laskavá, praktická a čtivá, každá kapitola zkoumá konkrétní témata, jako je dech, vděčnost a soucit se sebou a obsahuje jednoduché postupy, které si čtenáři mohou ihned vyzkoušet.
Kniha získala v roce 2021 Illumination Book Award.

Spiritualita pro mozek

Cvičení mysli, těla a duše
Autorka: Anne Kertz Kernion
Přeložila: Kateřina Bodnárová

Počet stran: 208
Vazba: brožovaná
Formát: 146×205 mm
ISBN: 978-80-262-2159-3
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Spiritualita pro mozek vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy

Všímaví lidé ztělesňují určitou laskavost, kterou nemůžeme rozvíjet, když nás tlačí čas. Všímaví lidé žijí s lehkostí a velkorysostí, a to i tváří v tvář protivenství. Protože často létám, nezřídka si všímám spolucestujících, kteří mají potíže kvůli dlouhým zpožděním nebo zrušeným letům.

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce

Anne Kertz Kernion je americká lektorka, řečnice, vydavatelka motivačních a inspiračních karet a autorka knih. Má titul z křesťanské teologie na Duquesne University, studovala ale také environmentální inženýrství.

Zdroj informací: nakladatelství Portál


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSpiritualita pro mozek
Cvičení mysli, těla a duše

Kernion, Anne Kertz

Portál, 2024

zobrazit info o knizeMalý Buddha
Cesta za štěstím

Mikosch, Claus

Argo, 2024

zobrazit info o knizePodivuhodné chvíle se Sluneční písní

Nevrlý, Miloslav

Kazda, 2024

Napsat komentář