Různé tváře fantasy

tvare-fantasy
Pro všechny zapálené fanynky a fanoušky fantasy jsme si dnes připravili opravdu nálož fantastických tipů! Věříme ale, že potěšíme všechny čtenáře. První kniha je romantická young adult fantasy, druhá kniha zaujme postapo nadšence a třetí je závěrečným dílem historické fantasy ságy!

Je hluboká a intenzivní láska dostatečná k tomu, aby překonala i zdánlivě nepřekonatelnou vzdálenost mezi Hartem, jenž se po své smrti ocitl v cizím těle, a Ruby, která po Hartovi ještě stále truchlí? To se dočtete v nové knize Vždycky není navěky od autorky J. C. Cervantes.

Může pravá láska překonat smrt?
Hart a Ruby jsou spřízněné duše a nejlepší kamarádi už od dětství. Chystají se nastoupit do posledního ročníku střední školy, když se Hart při tragické nehodě na lodi utopí a Ruby je naprosto zdrcená a nedokáže se se ztrátou životní lásky vyrovnat.
Ani Hart se Ruby nemůže vzdát… Díky božímu zásahu je mu nabídnuta druhá šance a jeho duše se přenese do těla místního suveréna a namachrovaného sportovce Jamesona.
Hart musí zvládnout existenci v Jamesonově těle, žít jeho život a zároveň má zapovězeno říct Ruby pravdu. Získat ji zpět bude mnohem náročnější, než si myslel. A s každým dnem, který Hart stráví coby Jameson, se mu vytrácejí vzpomínky na jeho vlastní život.
Ruby sice stále truchlí po Hartovi, ale k Jamesonovi jako by ji něco přitahovalo. Této náklonnosti nerozumí, ovšem nedovede ji ignorovat. Proč ji tenhle kluk, který byl dosud Hartovým opakem, tak moc Harta připomíná? V zoufalé snaze zjistit, jestli pouto, které cítí, je skutečné, začne otevírat své srdce Jamesonovi. Bude hluboká láska stačit na to, aby dokázala překonat vzdálenost mezi Ruby a Hartem?

Vždycky není navěky

Autorka: J. C. Cervantes
Přeložil: Kateřina Cinková

Počet stran: 336
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-271-5094-6
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Vždycky není navěky vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Ukázka z knihy

„Z cesty!“ zakřičí Martin, když proletí nočním vzduchem a jako dělová koule vletí do tlumeně osvětleného bazénu a hluboko se ponoří.
Jeho dopad zvedne přílivovou vlnu. Není to nic překvapivého, jelikož je to nejlepší tight end fotbalového týmu Seasideské střední. Navíc měří šest a půl stopy a váží přes dvě stě třicet liber. Ale nej­ raději na Martinovi mám (krom toho, že jsme kamarádi už od dob naší kapely na základce), že je v pohodě; je to ten cool týpek, co tě sice v poli sejme trefou do žeber, ale pak to rozbalí na saxofon jako nějaká reinkarnovaná jazzová ikona.
Jít na jeho páteční večírek byl kupodivu můj nápad, abych Ruby rozptýlil a vymanil ji z jejích obav. Není to příliš divoká párty, jen pár přátel a jejich přátel a přátel jejich bratranců, zevlujících v Martinově kvartýru, který se zrovna octl bez dozoru rodičů.
„Skákej, Augusto!“ zakřičí Martin z hlubokého konce bazénu. Vzduchem prolítne volejbalový míč. Pár lidí si dává kohoutí zápas, piští, smějou se a cákají kolem sebe. Zbytek davu se baví v malých těsných hloučcích.
„Ani ne, dík,“ odmítnu, přestože mám na sobě plavky.
Nejde o plavání, ale ze svého místa v podstatě vidím bakterie pla­ vat na hladině bazénu a ony na oplátku zírají na mě.
Můj kámoš George se vyhoupne z bazénu a kompletně mi zacáká chodidla. „Voda je perfektní, kámo. A čistá jak moje úmysly, věř mi. Nevíš, o co přicházíš.“
Přátelíme se od třetí třídy, kdy se do města přistěhoval s mámou, dvěma staršími bratry a dědou. V jeho domě vládne chaos a hluk a hádky a naprostá oddanost. Miluju to tam.

Stáhněte si celou ukázku.

O autorce

J. C. Cervantes je autorkou bestsellerů New York Times. Píše romány pro děti i mládež a její knihy vyšly ve více než devíti zemích. Objevily se například v žebříčku New Voices Americké asociace knihkupců a mezi nejlepšími knihami pro mladé čtenáře v Barnes & Noble, patří též k nejlepším knihám měsíce na Amazonu (Best Books of the Month). Spisovatelka získala řadu ocenění a uznání, včetně Knižní ceny Nového Mexika (New Mexico Book Award). V současnosti sídlí v „Land of Enchantment“ se svou rodinou a rozmazlenými štěňaty, ale část jejího srdce stále setrvává v jižní Kalifornii, kde se narodila a vyrostla. Když zrovna nepíše, obíhá knihkupectví a vyhledává kouzla ve všech koutech světa.

Zdroj informací: nakladatelství Cosmpolis

————————————————

Práh z pera Petra Urbana je fantasy kniha postapo rázu, ve které naleznete tajemné město, které přežilo válku, ďábelská stvoření i smrtonosná evangelia. Vydejte se společně se Štěpánem Kastnerem na spanilou jízdu temnými uličkami Práhu, města, které nikdy nespí.

„Může pravda zmizet?“
Odpověď na tuhle otázku je schovaná líp než nedopalek doutníku na večírku nekuřáků. A stojí o ni vůbec někdo?
V ulicích Práhu, města, které přežilo válku, zajímá pravda málokoho. Prostí lidé tu žijí v bázni a pokoře, aby na sebe neupozornili všemocná evangelia, která rozhodují o životě a smrti. A v temných uličkách přežívají ti, kterým v žilách koluje probuzená moc. Jsou opovrhovaní a zatracovaní. Kvůli nim město nespí. Kvůli nim se umírá.
Štěpán Kastner na tohle všechno zvysoka kašle. Za zadkem má vlivného otce a před sebou dráhu nicnedělání a obrážení prážských výčepů. Pak ale stačí docela nevinné rozhodnutí – a on zjistí, že za pozlátkem barů číhá ďábel. A ten si servítky nebere.
Tak co, odvážíte se překročit práh?

Práh

Mezi půlnocí a ďáblem
Autor: Petr Urban

Počet stran: 416
Vazba: vázaná
Formát: 110×180 mm
ISBN: 978-80-278-0133-6
Doporučená cena: 459 Kč

Knihu Práh vydalo nakladatelství Epocha.

Ukázka z knihy

Tohle město mělo svoje pravidla.
Nepleť se do velkých věcí, o těch rozhodují prostí lidé z evangelií. Pokud jsi maltrojka, vyhýbej se náměstí Svatého, kde na moderní komplexy budov a laboratoří evangelií shlíží svatý kníže na bájném oři, neboť bys svým maleficiem narušil ono tenké spojení mezi starým a novým, blahoslaveným a pokorným, které vždy tvořilo nehmotného ducha Práhu. Choď do kostela, jsi-li člověk. Nejsi-li člověk, modli se. Když ti policie nebo ozbrojená garda řekne, že se máš podvolit ohledání Dotekem, zatni zuby a nech si zkontrolovat kadeře a růžky pod nimi. Nebo vypadej jako kupříkladu Fil Horák a Dotek nebude třeba. Je holt třeba hrát hezky při zdi, být spokojený s duševní potravou… A také s pozemským jídlem, které do města proudí z několika střežených polností a produkčních farem, kterým evangelia ve své milosti dovolila fungovat i za chráněnými zdmi Práhu. Cena za toto povolení byla mizivá – pravidelný přísun surovin, přivážených v obrněných vozech, a to v takové míře, aby lid Práhu netrpěl nedostatkem. Ty stovky let staré kostely, sochy a k nebi se tyčící baráky kolem… To má člověk i malefik jen navíc, k dobru. A pokud nepočítáme ty povinné daně a odpustky, je to všechno zdarma.

Přečtěte si celou ukázku.

O autorovi

Petr Urban (*1985) toužil psát už od třetí třídy, ale pak ho na mnoho let pohltilo divadlo, larpy, deskové hry. Až z toho všeho nakonec začal učit. Své první povídky rodák z Vršovic publikoval v průběhu let v různých sbornících – soutěžních i jiných (O lahvičku Miruvoru, O loutnu barda Marigolda, Zrození Modrého měsíce, Úsvit nových bohů). Je také autorem několika divadelních her (Divadlo pro slepé, Křídla) a sbírky básní s názvem Básně k pohlazení. Práh: Mezi půlnocí a ďáblem (2024) je jeho románovou prvotinou.

Zdroj informací: nakladatelství Epocha

————————————————

Juraj Červenák přichází se závěrečným dílem své historicko-fantastické ságy Bohatýr IV – Bílá věž! Nechte se unést epickým příběhem z padlé říše Chazarů. Kyjevské vojsko vás zavede až do prostředí Kavkazu, kde sídlí různé kmeny od Alanů pro Kassogy. Podaří se Kavkaz dobít? Kdo přežije a kdo ne?

Závěr epické historické fantasy série o výpravě kyjevského knížete Svjatoslava proti Chazarské říši a kavkazským kmenům…
Říše Chazarů padla, veliký kagan je mrtvý. Vlk v duši knížete Svjatoslava je však nenasytný. Kyjevské vojsko opouští vydrancovaná města na kaspických pobřežích a míří na Kavkaz, kde se na strmých úbočích tyčí pevnosti Alanů, Avarů a Kassogů. Alanská princezna Semira se s pomocí následníka chazarského trůnu Davida snaží včas dostat domů, aby zachránila své soukmenovce před zotročením a záhubou. Mezitím se v donských stepích na popud beje Heroda shromažďuje obrovské vojsko Pečeněhů. Která dobyvačná horda se spíše zmocní pokladů Kavkazu, odlehlých chazarských měst u Azovského moře, a hlavně pohraniční pevnosti Sarkel – Bílé věže? Jaký osud potká Ilju Muromce a ostatní členy bohatýrské družiny, rozvrácené temnými kouzly démonického Koščeje?

Bohatýr IV – Bílá věž

Autor: Juraj Červenák
Přeložil: Robert Pilch

Počet stran: 352
Vazba: vázaná
Formát: 155×213 mm
ISBN: 978-80-257-4385-0
Doporučená cena: 498 Kč

Knihu Bohatýr IV – Bílá věž vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka z knihy

Před bránou, kterou tvořila mezera mezi vozy, se tyčilo asi dvacet kůlů. Na tenčích byly naraženy jen hlavy, na silnějších celá těla. Většina už v nehybném a teplém vzduchu nesnesitelně páchla hnilobou. Na vrány a krkavce, kteří na ostatcích hodovali, také nebyl hezký pohled. Pravda, Mašida coby zkušeného vojáka takový výjev nemohl vyvést z míry – v životě už viděl, a dokonce i způsobil mnohem horší ohavnosti. Spíše ho znervóznil vzkaz, který se v tom dal vyčíst. Na kůlu hned u brány byl totiž nabodnutý muž, kterého očividně popravili teprve před chvílí – ještě žil. Pečlivě naostřený kůl mu skrz konečník vnikl hluboko do střev, ale Pečeněhové byli mistry krutosti a dali si záležet, aby nezasáhl žádný životně důležitý orgán. A tak muž dosud příšerně chrčel, třeštil oči nepopsatelným utrpením a občas křečovitě zatřásl končetinami. Po kůlu stékala směs krve a výkalů.

Přečtěte si celou ukázku.

O autorovi

Juraj Červenák (*1974) pochází z obce Vyhne, ale už od dětství žije v nedaleké Banské Štiavnici. První kniha mu vyšla v roce 1993, od té doby publikoval více než dvacet románů v žánru historické fantasy, převážně z dob starých Slovanů (série Černokněžník, Bohatýr, Bivoj) a protitureckých válek (cyklus Dobrodružství kapitána Báthoryho), ale i román z doby bronzové Sekera z bronzu, rouno ze zlata. Získal povícero žánrových ocenění a jeho knihy pravidelně vycházejí v češtině a polštině, publikoval ale i v ruštině či angličtině. Od roku 2005 je spisovatelem na plný úvazek. Kromě beletrie sporadicky píše filmovou publicistiku, rozhlasové hry a filmové nebo komiksové scénáře. V autorově tvorbě je zřetelný postupný odklon od fantastiky k čistě historickým příběhům.

Zdroj informací: nakladatelství Argo


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVždycky není navěky

Cervantes, J. C.

Cosmopolis, 2024

zobrazit info o knizePráh
Mezi půlnocí a ďáblem

Urban, Petr

Epocha, 2024

zobrazit info o knizeBohatýr IV – Bílá věž

Červenák, Juraj

Argo, 2024

Napsat komentář