Zasoutěžte si o originální klimatický román

klima uvod soutez (1)
Jaká asi bude naše klimatická budoucnost? Máme šanci sami něco změnit, a nebo už je na všechno pozdě? O vizích tohoto tématu v blízké budoucnosti vypráví román proslulého autora sci-fi literatury. Je to ale skutečně sci-fi?

Budoucnost klimatu na dosah

Brilantní román z blízké budoucnosti o klimatických změnách.

Tato nová organizace byla založena v roce 2025 a její cíl byl jednoduchý: hájit zájmy budoucích generací a chránit všechny živé tvory, současné i budoucí. Brzy se stala známou jako Ministerstvo pro budoucnost a toto je její příběh…

Od legendárního autora sci-fi Kima Stanley Robinsona přichází vize změny klimatu, jakou si dosud nikdo nedokázal představit. Kniha Ministerstvo pro budoucnost, vyprávěná výhradně prostřednictvím fiktivních očitých svědectví, je mistrovským dílem představivosti, příběhem o tom, jak nás všechny klimatické změny ovlivní v příštích desetiletích. Jejím dějištěm není pustý postapokalyptický svět, ale budoucnost, která je téměř před námi – a v níž možná právě překonáme mimořádné výzvy, kterým čelíme. Je to román bezprostřední i působivý, stejně zoufalý jako plný naděje, a je to jedna z nejsilnějších a nejoriginálnějších knih o klimatických změnách, které kdy byly napsány.

Ministerstvo pro budoucnost

Co všechno se musí stát, abychom se změnili?
Autor: Kim Stanley Robinson
Přeložila: Radka Knotková

Vydalo: nakladatelství Jota
Počet stran: 528
Vazba: vázaná
Vydáno: 04/2024
ISBN: 978-80-7689-341-2

Přečtěte si více o knize Ministerstvo pro budoucnost, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. Můžete si přečíst celou ukázku.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

Ukázka z knihy

Mohl pracovat na Aljašce. Místo toho mu do očí kapal pot a štípal ho. Byl mokrý, i když na sobě měl jenom šortky, ty byly taky mokré. Na karimatce, kde se pokoušel vyspat, po něm zůstaly mokré fleky. Sužovala ho žízeň a džbán vedle jeho lůžka byl prázdný. Všude ve městě jako hejno obrovských komárů bzučel vystresovaný šum klimatizačních ventilátorů. A pak nad východní horizont vykouklo slunce. Planulo jako atomová bomba, což vlastně bylo.

O autorovi

Kim Stanley Robinson (*1952) je americký romanopisec, široce uznávaný jako jeden z předních žijících spisovatelů sci-fi. Robinson začal vydávat romány v roce 1984. Jeho dílo bylo popisováno jako „humanistická sci-fi“ a „literární sci-fi“. Robinson sám byl hrdým zastáncem a zastáncem sci-fi jako žánru, který považuje za jednu z nejsilnějších ze všech literárních forem.

(Zdroj informací: web autora)

Vyhrajte knihu Ministerstvo pro budoucnost

Změna by vždycky měla začínat u nás samotných. A to platí i v případě, že hovoříme o jaksi komplexních tématech, jakým jsou například i klimatické problémy. Neměla ale taková změna přijít už mnohem dříve?

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Ministerstvo pro budoucnost vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Ministerstvo pro budoucnost
probíhá od 2. do 8. června 2024.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 sci-fi romány Ministerstvo pro budoucnost

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMinisterstvo pro budoucnost

Robinson, Kim Stanley

Jota, 2024

Napsat komentář