Hurá do kuchyně!

Tipy_hura do kuchyne
Vítejte v naší kuchyni! Co si uvaříme? Třeba něco dobrého k snídani! Nebo se naučíme nakládat zeleninu. A nesmíme zapomenout, že prostřený stůl musí taky pěkně vypadat, takže zabrousíme i do zásad stolování a výroby různých dekorací.

Znáte to, ráno mívá člověk naspěch a před cestou do práce se kolikrát ani nestačí najíst. S knížkou Davida Beze to ale půjde mnohem rychleji a jednodušeji. Pořiďte si užitečnou kuchařku Snídaně s láskou – Dokonalé zdravé snídaně snadno a rychle a posnídejte nejen zdravě, ale i chutně!

Snídaně s láskou

Autor: David Bez

Počet stran: 192
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 175×222 mm
ISBN: 978-80-7529-128-8
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Snídaně s láskou vydalo nakladatelství Slovart.

Snídaně je nesmírně důležitá. Získáte energii do nového dne, a když víte, jak na to, ani vám to nezabere moc času. Připravte si zdravé jídlo, které vás zasytí na celé dopoledne. Pokud jste po ránu v pokušení snídani vynechat nebo si v rychlosti něco koupit cestou do práce, pak vám David Bez v této inspirativní knize ukáže, jak jednoduchá, ale zároveň pestrá může snídaně být. Každý ze 150 receptů je pastva pro oči, najde se tu jídlo pro všechna roční období i pro různé chuti. Snídaně se skládají ze dvou druhů ovoce nebo zeleniny plus z kombinace cereálií, bílkovin a tekutiny, jako je jogurt nebo mléko, a z extra posypky, třeba čerstvých bylinek či semínek. Je úžasné, kolik potěšení můžete získat z jediné misky! Snídaně s láskou navazují na knihu Saláty s láskou, která vyšla ve Slovartu v roce 2014.

 

Ukázka z knihy

Namáčení vločekDavid Bez_Snidane s laskou ukazka
Díky namáčení přes noc jsou vložky mnohem stravitelnější a výživnější, namáčení pomáhá rozkládat toxiny, zatímco vložky stále zůstávají raw. Nejvíce si na misce nacucaných vloček užívám po ránu to, že mě zasytí až do oběda. Není to nic namáhavého, stačí si vzpomenout, že je potřeba večer před spaním namočit vložky do nějaké tekutiny. S chutí je sypu do mandlového mléka, další možnost představuje jogurt, pomerančová a jablečná šťáva. Poměr je jednoduchý: 1 díl vloček na 1 díl tekutiny. Občas přidávám trochu koření, které dodá ten správný říz, stačí 1 lžička například kakaa či mleté skořice, prášku maca, açai, lucumy nebo kurkumy. (str. 18)

Prohlédněte si také další ukázky: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

 

Nakladatelství Slovart vydalo již více než 1000 českých titulů, a to licenčních knih předních světových nakladatelů (např. Dorling Kindersley, Könemann, Taschen, Gallimard). Dále vydává knihy domácích autorů převážně z oblasti dětské a populárně naučné literatury např. Naše vlast, Encyklopedie naší přírody s trvalou snahou, aby měly reálnou perspektivu prosadit se i v zahraničí.

————————————————

Pořádek u stolu musí být! Chceme se přece nejen dobře najíst, ale také potěšit naše oči pohledem na krásně upravené okolí. Knížka Dobrá sezóna v kuchyni – Květinové dekorace, jedlé dárky a inspirace ke stolování vám pomůže zkrášlit váš domov.

Dobrá sezóna v kuchyni

Autorky: Michaela RiedlováDenisa Sýkorová

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 205×205 mm
ISBN: 978-80-264-1156-7
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Dobrá sezóna v kuchyni vydalo nakladatelství CPress.

Udělejte si z kuchyně místo, kde budete volný čas trávit s radostí! Autorky blogu Dobrá sezóna ukazují, jak spojit tradice s moderními postupy a vytvořit krásné i užitečné věci. Kniha je rozdělená do tří tematických oddílů: Květinové dekorace, Jedlé dárky a Stolování. V každém z nich najdete spoustu tipů a nápadů, jak si zpříjemnit obyčejné i slavnostní chvíle.

 

Ukázky z knihy

Michaela Riedlova_Dobra sezona v kuchyni u1

Michaela Riedlova_Dobra sezona v kuchyni u2

Prohlédněte si další ukázku.

 

Nakladatelství CPress je součástí mediální společnosti Albatros Media. Pružně reaguje na vzrůstající popularitu oborů v oblasti odborné a populárně-naučné literatury. Systematicky tak rozšiřuje svou knižní nabídku zejména v oblastech knížek pro nejmenší, cestování, historie a military, hobby, auto-moto, zdraví a životní styl, příroda a zahrada, umění a kultura a technika a věda.

————————————————

Rádi byste svůj jídelníček rozšířili o tolik potřebnou zeleninu, jenže nevíte, jak ji připravit co nejchutněji, a přitom zdravě? Zkuste kuchařku Nakládáme zeleninu: Zdravě, rychle, chutně – pomocí mléčného kvašení.

Nakládáme zeleninu

Autorka: Claudia Lorenz-Ladener
Přeložila: Magdaléna Pomikálková

Počet stran: 120
Vazba: brožovaná
Formát: 165×240 mm
ISBN: 978-80-247-5785-8
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Nakládáme zeleninu vydalo nakladatelství Grada.

Bakterie mléčného kvašení jsou výborným konzervantem a zelenina si díky nim uchová řadu vitaminů a minerálů. Navíc dochází k vytvoření aromat, která vám jiné metody nedopřejí. Přesvědčete se o tom sami tím, že vyzkoušíte postupy a recepty uvedené v této knize, jejíž obrazový doprovod chuť na vlastní výrobu určitě hodně povzbudí. Autorka nepopisuje exotické pokrmy, jejím cílem je naopak představit vyzkoušené tradiční i novější jednoduché metody a poznatky biologické konzervace zeleniny. Přitom, jak dosvědčuje velké množství receptů v této knize, nakládat nemusíte jen zelí, jak se řada lidí mylně domnívá, nýbrž téměř všechny druhy zeleniny. Po celý rok budete tak mít k dispozici bohatý, navíc velmi levný a na přípravu snadný zdroj vitaminů, enzymů a dalších cenných látek, navíc v chutné, příjemně aromatické podobě.

 

Ukázka z knihy

Mléčně kvašená zelenina s bílými fazolemiClaudia Lorenz-Ladener_Nakladame zeleninu ukazka

cca 450 g silných bílých fazolí (uvaříme sami nebo koupíme)
6–8 polévkových lžic mléčně kvašené zeleninové směsi
3 polévkové lžíce černých vypeckovaných a rozčtvrcených oliv
4 polévkové lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
4 listy šalvěje
čerstvě mletý pepř
příp. sůl

Šalvějové listy nakrájíme na tenké proužky, česnek nasekáme a opečeme na oleji. Přidáme okapané fazole a vše necháme několik minut opékat. Nadrobno nakrájenou, okopanou zeleninu přidáme do vychladlých fazolí, přidáme zbylý olej a kousky oliv, salát dochutíme pepřem a příp. solí.

Varianta: Místo zeleninové směsi přidáme např. 120 g mléčně kvašené papriky nebo brokolice a 80 g mléčně kvašené cibule.
(str. 111)

 

Knihy s logem Grada vycházejí v České republice již od roku 1991. Nabídka společnosti pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. Vydává např. tituly s právní tematikou, ekonomické, z oblasti financí a účetnictví, psychologické, zdravotnické, s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví atd.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete plno inspirujících knih za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSnídaně s láskou
Dokonalé zdravé snídaně snadno a rychle

Bez, David

Slovart, 2016

zobrazit info o knizeDobrá sezóna v kuchyni
Květinové dekorace, jedlé dárky a inspirace ke stolování

Riedlová, Michaela – Sýkorová, Denisa

CPress, 2016

zobrazit info o knizeNakládáme zeleninu
Zdravě, rychle, chutně – pomocí mléčného kvašení

Claudia, Lorenz-Ladener

Grada, 2016

Napsat komentář