Projeďte se po Tour de France!

Tour_de_France_pozvanka_Luxor.indd
Nejznámnější cyklistická soutěž slaví 100. ročník! Projeďte se s námi historií a vyhrajte nádherné publikace mapující tento světový závod!

V nakladatelství Prostor vychází kniha Příběhy Staré dámy, která předkládá všem maximum informací o tomto závodě…

 

Výpravná kniha s obsáhlým fotografickým doprovodem vychází u příležitosti konání 100. ročníku Tour de France a jako vůbec první česká publikace mapuje historii i současnost tohoto nejslavnějšího cyklistického závodu. Na základě dobového tisku a literatury, jakož i osobních svědectví pamětníků přibližuje nejzajímavější příběhy z Tour de France, její hrdiny, záhady, tragické události i úsměvné historky.

Jádro knihy tvoří pětačtyřicet kapitol z historie Tour, doprovázených čtyřmi stovkami unikátních  dobových fotografií. Další oddíl zachycuje československou a českou stopu na Tour, a to prostřednictvím osobních vzpomínek všech sedmi našich cyklistů, kteří kdy v minulosti Tour absolvovali.

Knihu uzavírá bohatý statistický přehled: vítězové Tour, majitelé trikotů, rekordy a zajímavosti.

 

Příběhy Staré dámy

Vydalo nakladatelství Prostor

Autor: Tomáš Macek

Počet stran: 616
Vazba: brožovaná
ISBN: 978-80-7260-277-3

 

Přečtěte si více o knize Příběhy Staré dámy

Těšte se i na recenzi knihy, kterou pro vás připravujeme!

 

O Tomáši Mackovi:

Autor knihy Tomáš Macek (nar. 1968) vystudoval žurnalistiku na Karlově univerzitě v Praze a poté pracoval ve sportovních redakcích Plzeňského deníku a deníku Sport, od roku 2003 je sportovním redaktorem deníku MF DNES. Jako reportér se účastnil již deseti olympijských her, pěti letních a pěti zimních. Působil na cyklistických závodech Tour de France i Giro d’Italia či na tenisových grandslamových turnajích. Píše také o atletice, vodním slalomu, veslování, biatlonu a dalších zimních sportech. Historií Tour de France se zabýval již dříve na stránkách MF DNES a v časopise Peloton.

 

Vyhrajte jedinečnou publikaci o Tour de France!

Ať již sledujete pravidelně tento závod a patříte mezi fanoušky cyklistiky, nebo jen chcete mít po ruce knihu, která se jako jediná zabývá všemi aspekty Tour de France, pak právě pro vás jsou tady Příběhy Staré dámy!

Ve spolupráci s nakladatelstvím Prostor jsme pro vás připravili soutěž, ve které tři z vás mají šanci tuto publikaci vyhrát!
Stačí jen správně zodpovědět na soutěžní otázku a mít štěstí při tipování.

 

Soutěž o knihy Příběhy Staré dámy
běží od 26. července do 8. srpna 2013

 

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko!  Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Vyhrajte 3 knihy o historii Tour de France!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePříběhy Staré dámy
Sto ročníků Tour de France

Macek, Tomáš

Prostor, 2013

Napsat komentář