Svět divadla plný záště

zavru oci audio uvod (1)
Bianca je hvězdou činohry. Starosti jí však v poslední době dělá její bývalý milenec. I proto se obrátí na soukromou detektivku a doufá, že ta její potíže dokáže vyřešit. Jak se ale zdá, nebude to jednoduché. Podaří se Julii Starkové vyřešit další zapeklitý případ?

Divadelní prkna prý znamenají svět. Jenže jsou vratká. Ne-li přímo ztrouchnivělá záští.

Soukromou detektivní kancelář Julie Starkové vyhledá hvězda stockholmského Královského činoherního divadla Bianca Salová, vyděšená z toho, že ji v bytě stalkuje bývalý brazilský milenec. Na balkoně jí nechal ptačí mrtvolku a nejspíš se mu podařilo proniknout i na obnovené zkoušky Macbetha, kterého rozevlátá herečka s kolegy právě nacvičuje. To se celebritám občas stává, ale potíž je v tom, že Biančin milý má být už tři roky po smrti. Vyšetřovatelka s hůlkou, jizvami a notně pošramocenou duší se proto rozhodne dělat klientce stráž i v budově divadla, avšak vše nasvědčuje tomu, že i v zákulisí střežené scény si vetřelec ví rady. Není zdejší? Zatímco soubor dál zkouší, vztahy se vinou hereckých móresů vyhrocují, okruh podezřelých se zvětšuje a pak… Nezapomínejme, že Shakespearovo drama líčí krvelačné formování vraha a jedy v něm vaří trio čarodějnic!

Duo Alex Ahndoril – tedy dvojice, která světu dala Larse Keplera – znovu na scéně. Ve druhém případu ze série Klíč musí poirotovská vyšetřovatelka Julie Starková zapojit nejen výjimečné instinkty a metodickou logiku, ale opět přizvat na pomoc exmanžela, jehož by tak ráda získala zpět.

Zavřu oči v modlitbě (audiokniha)

Autor: Alex Ahndoril
Přeložila: Karolína Kloučková
Interpret: Veronika Lazorčáková

Délka: 7 hodin 30 minut
Formát: 1× CD mp3
ISBN: 8594169486833
Doporučená cena: 379 Kč

Audioknihu Zavřu oči v modlitbě vydalo nakladatelství OneHotBook. Můžete si také poslechnout ukázku.

O autorech

Alex Ahndoril je vtipně dvojdomý pseudonym stockholmského manželského páru Alexandry Coelho Ahndorilové a Alexandra Ahndorila, jejichž způsob psaní si vyznavači severské krimi vybaví daleko snáz pod předchozím společným pseudonymem Lars Kepler. V domovském Švédsku byli za cyklus s postavou vyšetřujícího komisaře Joony Linny vyhlášeni nejprodávanějšími literáty desetiletí. Ve 40 jazycích se dosud prodalo přes 15 milionů výtisků této devítisvazkové série. Jejich nové detektivky Až najdu klíč a Zavřu oči v modlitbě jsou součástí trilogie Klíč. Vystudovaná literární vědkyně Alexandra se coby ženská polovina slavného dua už ve svých literárních začátcích blýskla pojednáním o životě a díle dánského astronoma Tychona Brahe, jehož pražský kolega Johannes Kepler manželům posloužil při výběru původního pseudonymu. Choť Alexander – školením religionista, filmový vědec a také čilý autor thrillerů – se zase vyznamenal biografií Regissören o filmovém mágovi Ingmaru Bergmanovi. Za tento uměleckodokumentární počin mu britský deník The Independent udělil prémii Foreign Fiction Prize 2009.

Zdroj informací: OneHotBook

Interpret

Veronika Lazorčáková (*1988) je herečka původem z Olomouce začínala po dokončení JAMU (2011) v Ostravě, poté působila v Divadle v Dlouhé a od sezony 2017/18 je členkou činoherního ansámblu pražského Národního divadla. V roce 2012 byla nominována na Cenu Alfréda Radoka v kategorii Talent roku a roku 2017 získala Cenu Thálie za nejlepší herečku do 33 let. Na jevišti ztvárnila mj. Eržiku z Balady pro banditu, Olgu z Gončarovova Oblomova, Irinu z Čechovových Tří sester či Hermii ze Shakespearova Snu noci svatojánské. Diváci filmoví ji mohli vidět např. ve snímcích Ženy, které nenávidí muže, Na střeše a Poslouchej nebo v seriálech Já, Mattoni, Specialisté a Dáma a Král. Má za sebou i zkušenost s kočovnými soubory putujícími po vlastech českých (společnost Kočébr) a díky jazykové všestrannosti rovněž role ve francouzštině.

Zdroj informací: OneHotBook


OneHotBookNakladatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti. Audiokniha v podání OneHotBook není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZavřu oči v modlitbě (audiokniha)

Ahndoril , Alex

OneHotBook, 2024

Napsat komentář