Zvířátka slaví Vánoce

hledej-a-najdi-vanoce-2
Chtěli byste dětem pořídit knížku s vánoční tematikou? Pak právě vás osloví naše dnešní recenze.

Možná si říkáte, že do Vánoc ještě zbývá času dost. Jenže uteče to jako voda a bude Štědrý den. Já svým dětem každý rok do mikulášské nadílky přidávám i knihu s vánoční tematikou. V době adventu ji společně čteme, prohlížíme a naladíme se tak na Vánoce. Pokud podobnou knihu hledáte i vy, mohlo by vás zaujmout leporelo z produkce nakladatelství Drobek nazvané Hledej a najdi: Vánoce.

Uvnitř najdete deset svátečních scén, které si s dětmi můžete detailně prohlédnout. Hlavní roli hrají různá zvířátka, která si užívají adventní čas. Společně s nimi se vydáte na vánoční trhy, nahlédnete do Santovy dílny, nacvičíte vánoční besídku, upečete cukroví, ozdobíte stromeček, užijete si zimní radovánky jako bruslení, sáňkování či stavění sněhuláků, zazpíváte si koledy a samozřejmě také rozbalíte dárky!

Jde o leporelo, které má za cíl procvičit postřeh. Na každé dvoustranně je zobrazeno šest předmětů, které se nachází někde ve sváteční scéně. Úkol zní jasně: musíte je všechny najít. Některé předměty uvidíte okamžitě, ale jiné jsou opravdu pečlivě schované. Takže jejich nalezení potrvá nejen dětem, ale i dospělým. Ale věřte, že během hledání si užijete spoustu zábavy. Můžete s dětmi i soutěžit: vyhraje ten, kdo všechny předměty objeví jako první!

Nejde o první knihu tohoto typu, kterou doma máme. Proto vím, že některá nakladatelství nezapomínají na řešení – pokud některý z předmětů prostě nenajdete, na poslední stránce si můžete ověřit, kde se nachází. Tady však řešení chybí. Osobně mi to vůbec nevadí, protože netrpělivé děti pak mají tendenci rovnou nalistovat řešení, aniž by se zdržovaly s hledáním. Což je samozřejmě škoda.

Ačkoli je kniha určena dětem od tří let, z vlastní zkušenosti mohu říct, že osloví všechny čtenáře bez ohledu na věk – malé děti, jejich rodiče i prarodiče. Nenajdete v ní žádný text, jen mnoho obrázků. Krásné barevné ilustrace ihned upoutají i nejmenší čtenáře. A když malé děti žádný z ukrytých předmětů nenajdou, vůbec to nevadí. Používejte leporelo adekvátně jejich věku: naučte je poznávat zvířátka či barvy a vyprávějte jim o vánočních zvycích. Zároveň se nemusíte bát, že by malí kluci a malé holky leporelo zničili. Má pevné stránky, které neustálé otáčení vydrží.

My jsme si celá rodina čas strávený u leporela užili. A já už se těším, až ji v období adventu zase vyndám a s dětmi si ji opět prohlédneme a znovu se pustíme do hledání!

Knihu Hledej a najdi: Vánoce vydalo nakladatelství Drobek a můžete ji zakoupit na webu Knihy Dobrovský.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHledej a najdi Vánoce

Drobek, 2024

Napsat komentář