Doplněk stravy

Pocnar_Doplnek stravy
Potřebuje zdravé tělo nějaké léky?

Vážení přátelé, máte rádi podzim?

Jako každá roční doba i podzim má něco do sebe. Já osobně ho mám rád moc. Již nejsou taková letní horka, která jsou snesitelná pouze u vody a kolikrát ani to ne, zato přibývá barevného listí a počasí je stále příjemné. Dýňová sezóna je v plném proudu, a přestože si myslím, že v latté už by dýně být nemusela, komu chutná, tomu chutná.

Má maličkost si více ujíždí na dýňové polévce, a když od jídla maličko odbočím, sednout si na zahrádku při západu slunce a popíjet burčák, to je chvilka, která by nemusela nikdy skončit, tím spíš pokud si ten drink vychutnáváte s někým blízkým.

Zároveň je podzim kouzelným obdobím, kdy nám skončil stres s přípravou a realizací letní dovolené a do stresu před Vánoci je ještě relativně daleko. Krásný to čas, že?

Zároveň je to ale také období, kdy se sem tam objeví nějaké to nachlazení nebo obdobná nemoc. Samo sebou žádná nemoc by se neměla podcenit, vždyť jako chlap velice dobře vím, jakou mocí vládne rýmička, ale souhlasíte se mnou prosím aspoň někteří z vás, že jsou občas ty reklamy na léky maličko přehnané? Jako leták ze supermarketu je ještě ok, ale leták z lékárny?

Vždyť do lékárny se přece chodí, pokud potřebujete nějaký lék, však i ten název tomu docela napovídá, tak proč ten leták ve schránce? Abych se ve volné chvilce podíval, co nabízí jen tak pro radost? Že bych třeba místo bonboniéry nebo například oříšků koupil k narozeninám doplněk stravy? Ideálně nějaký univerzální, který budeme zobat s přáteli, kteří se staví večer na návštěvu?

Nechci těmito dotazy podceňovat žádné léky, které potřebujeme, pokud nás překvapila nějaká nemoc, úraz nebo něco podobného, co nikomu nechci přivolávat, ale papat to jen tak, když jsme zdraví?

Jak je mým zvykem, vše jsem shrnul básní, která nese název „Doplněk stravy“:

 

Nic mě nebolí a fajn se mám

stejně, pro sichr, pár prášků si dám

nikdy nevíš, co může se stát

sebe a svý tělo já mám moc rád

Do schránky přišel mi leták

je z lékárny a to není jen tak

čtu to a nehodlám nic podcenit

doplněk stravy zdá se dobrej tip

Náhle cítím se o dost lepší

sice výdaje byly trochu větší

za tu parádu to ale stojí

až teď mé tělo vše ustojí

Teď už žádná rýma, žádné akné

stačí polknout prášek, to je jasné

no tedy, Bože, díky Ti za to

doplněk stravy je víc než zlato

Na pilulce začínám být závislý

proto sem tam dělám nesmysly

naštěstí v lékárně všechno mají

protilátku ochotně mi prodají

Náhle cítím se o dost lepší

sice výdaje byly trochu větší

za tu parádu to ale stojí

až teď mé tělo vše ustojí


Tomáš „Burák“ Pocnar

Tomas PocnarZdravím, přátelé poezie a dobrého čtení,
dovolte mi, abych se vám v krátkosti představil. Jmenuji se Tomáš Pocnar, ale kamarádi mi od dětských let říkali Burák, a proto jsem pod touto přezdívkou vydal humorně depresivní básnickou sbírku I Ty se v tom najdeš
Sbírka je o všem možném i nemožném a je psaná trochu jinak než básně od jiných autorů. Zkrátka rád vybočuji z řady, k vybraným básním dokonce tvořím i videoklipy: Tak jakoRuce pořezanýDoplněk stravyBejbyAkné.
Najdete v ní široké spektrum témat, ať už je to šťastná či nešťastná láska, básně zasahují do pochmurných témat, jako je sebevražda, šikana, gamblerství nebo drogy…
To vše je odlehčeno básněmi např. o tom, že se stačí jen usmívat a vše je jednodušší, že je fajn si občas zalézt pod deku a číst si či že je dobré si čas od času užít nějakou tu oslavičku nebo že relaxace na chatě má své kouzlo.
Za příběhy v básních nemusíte většinou nic hledat, vše je psáno jasně a přímočaře, přece i mozek musí občas odpočívat.

Pokud byste chtěli zažít nevšední zážitek v podobě mého autorského čtení ať už u vás v knihovně, klubu, restauraci nebo přímo u vás doma, stačí zavolat na 723 352 306 nebo napsat e-mail.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeI ty se v tom najdeš

Burák

Anahita, 2020

Napsat komentář