Další výlet do Zeměplochy ve výborné audioknize

Pratchett_Maskarada_audio
Najdou zeměplošské čarodějky náhradu za kolegyni Margátu, která je opustila? Je Anežka Nulíčková opravdu nejlepší kandidátkou na uvolněné místo? Odpovědi na tyto i mnohé další otázky najdete v našem dnešním tipu, Zuzanou Slavíkovou skvěle načtené knize Terryho Pratchetta ze série Čarodějky.

Představení musí pokračovat – i kdyby jim na hlavu mrtvoly padaly!
Vyhlášené trio zeměplošských čarodějek opustila Magráta, toho času nová královna Lancre, a tak Stařenka Oggová zoufale hledá vhodnou náhradnici, která by zvládla obrušovat hrany mezi ní a Bábi Zlopočasnou. Ta nejslibnější adeptka, Anežka Nulíčková alias Perdita X, se naneštěstí vypravila do Ankh-Morporku – do jisté míry i proto, aby unikla z dohledu výše jmenovaných čarodějek. Díky svému velkému hlasu, odpovídajícímu úctyhodným rozměrům její tělesné schránky, se nakonec uchytí v proslulé Opeře. Chrám umění, který právě změnil majitele, ovšem nezažívá zrovna nejlepší časy. Tajemný, avšak doposud vcelku neškodný Duch, považovaný takřka za součást tamního inventáře, totiž začal sabotovat činnost souboru – mimo jiné tím, že zavraždil několik jeho členů. Ale nejhorší Operu teprve čeká – do města totiž přijíždějí Stařenka Oggová a Bábi Zlopočasná, aby na nebohou Anežku osobně dohlédly… To bude pořádný tyjátr!
Audiokniha je součástí řady o čarodějkách v rámci série ÚŽASNÁ ZEMĚPLOCHA.

Ohlasy na knihu

Rozkošně vynalézavá veselice, která rozhodně nemíní hodit si v domovském žánru šlofíčka.

 The Observer

„Příběh z divadelního prostředí inspirovaný legendou o Fantomovi opery v kombinaci s originálním Pratchettovým humorem nemůže zklamat.“

Databazeknih.cz

 

Maškaráda (audiokniha)

Autor: Terry Pratchett
Interpretka: Zuzana Slavíková
Přeložil: Jan Kantůrek

Délka: 13 hodin 13 minut
Formát: 2× CD mp3
ISBN: 8594169485157
Doporučená cena: 439 Kč

Audioknihu Maškaráda vydalo nakladatelství OneHotBook.

Úryvek z textu

„Opera může fungovat jen díky tomu, že se neuvěřitelné množství věcí, které by se mohly pokazit, nepokazí, pane Štandlíku. Opera je poháněna láskou, nenávistí a lidskými nervy. Pořád. Tohle není sýr. Tohle je Opera. Jestli jste chtěl tichou a nenáročnou penzi, měl jste si vybrat něco, co by nebylo tak náročné na nervy, měl jste třeba dělat zubaře aligátorům.“

Poslechněte si ukázku a přečtěte si naši recenzi Maškarády.

O autorovi

Literární talent britského spisovatele Terryho Pratchetta (1948–2015) se projevil už v jeho 13 letech, kdy mu ve školním časopise otiskli povídku Kšeft v Hádesu (The Hades Business, 1963). Studoval umění, historii a angličtinu, posléze začal se studiem žurnalistiky, které ovšem nedokončil, protože přijal nabídku pracovat jako novinář. Postupně působil v několika redakcích regionálních i celostátních novin, na začátku osmdesátých let se stal tiskovým mluvčím elektrárenské společnosti a od roku 1987 se plně věnoval pouze spisovatelské činnosti. První kniha s názvem Kobercové mu vyšla v roce 1971, ale důležitým zlomem v jeho kariéře bylo zejména vydání románu Barva kouzel ze série Úžasná Zeměplocha – následovaly další a série se rozrostla na více než třicet knih (do češtiny jeho dílo překládal Jan Kantůrek). Do této série patří například tituly Hrrr na ně!, Těžké melodično nebo Pátý elefant. V roce 1990 napsal spolu s Neilem Gaimanem humorně pojatý příběh o zrození Antikrista Dobrá znamení (Good Omens, 1990, česky 1997) .V roce 1998 mu britská královna udělila za literární dílo a „službu literatuře“ Řád britského impéria.

Zdroj informací OneHotBook

Interpretka

Zuzana Slavíková (* 1965) vystudovala herectví na JAMU, do roku 2007 byla členkou brněnského Mahenova divadla a poté dostala angažmá v pražském Divadle pod Palmovkou, kde působí dodnes. Do širšího povědomí diváků se dostala zejména díky televizní soutěži Nejslabší! Máte padáka!, kterou moderovala v letech 2002–2005. V současnosti účinkuje hojně v seriálech (Detektiv Martin Tomsa, Četnické humoresky,Ordinace v růžové zahradě, Přístav, Ulice), objevuje se ve filmech (Doktor od jezera hrochů, Teorie tygra, Kameňák), známá je i díky účinkování v rozhlase a dabingu – jejím hlasem promlouvají např. Kate Winsletová, Susan Sarandonová nebo Julianne Mooreová.

Zdroj informací: OneHotBook


Nakladatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových i českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti. Audiokniha v jejich podání není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMaškaráda (audiokniha)

Pratchett, Terry

OneHotBook, 2024

Napsat komentář