Vyhrajte zajímavý fantasy příběh

pad do reality uvod soutez(1)
Patříte mezi zaryté milovníky fantasy žánru? Pak vás jistě potěší žhavá novinka dvou zkušených autorů, o kterou si můžete zahrát v naší soutěži.

Magie a civilizace v 21. století

Svět je kouzelné místo. Ano, už to opět platí.

Magie se mu zase vlévá do žil jako alkohol do vyschlého hrdla notorikova. A obývají ho kouzelní lidé, kteří ještě včera neměli o svém nadání ani ponětí. Staří velcí hráči jsou pryč, noví ještě tak velcí nejsou a metoda pokusu a omylu zažívá zlatý věk. Praha je kouzelné město a nikdy si toto označení nezasloužila víc. Právě tady je magie ryzí a nejsilnější, sem se soustředí zájmy staronových šedých eminencí světového zápasu o moc. Nikdo vlastně netuší, co ze spojení nové, syrové moci a nezvladatelného civilizačního pokroku 21. století vznikne… A tak se zkouší ledasco.

Například Walter Semerád ve vedení rozsáhlého aparátu Vatikánské vyšetřovací komise, což je pro ctižádostivého nekromanta splněný sen i nejhorší noční můra v jednom. Nebo spousta různých druhů vína, protože Klaudie Doskočilová se už dívá na své životní dno zespodu, a také už jen dnem, občas flašky, většinou jen děravého krabicáku. Vincenc nezkouší nic. Vincenc je mrtvý. A Felix by to všechno bezmocně sledoval z božské perspektivy, kdyby na oběžné dráze neměl mnohem důležitější věci na práci… Vítejte v nové realitě.

Pád do reality

Autoři: Martina D. Antonín, Jiří Pavlovský

Počet stran: 384
Vazba: brožovaná
Formát: 125×195 mm
ISBN: 978-80-278-0213-5
Doporučená cena: 359 Kč

Přečtěte si více informací o knize Pád do reality, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Epocha. K dispozici máte také celou ukázku.

epocha

Nakladatelství Epocha ve stávající podobě existuje a vydává od října roku 2002. Navazuje na činnost stejnojmenného subjektu, který vznikl roku 1996. Jeho ediční profil byl tehdy vyhraněný, soustředil se na historii prezentovanou životopisnými monografiemi významných postav českých, ale i světových dějin. V roce 2002 se Epocha rozšířila a její ediční záběr se rozrostl o další žánry a s tím se rozšířila i autorská základna, která se neomezuje jen na domácí zdroje.

Ukázka z knihy

Nebo ještě hůř. Široký se v mučení slabších očividně vyznal. Fyzické násilí samozřejmě vždy představovalo lahodnou třešinku na špičce každé šikany, ale správný znalec vždy zahajuje lekcí z bezmoci. Vytrhl roztřesenému staříkovi knihu a serval z ní novinový obal. „Sefer Raziel HaMakak… ne, HaMalakh… ty vole, co je to za kravinu? A ty klikyháky uvnitř… Pěkná sračka. A úplně se rozpadá. Tý nebude škoda, co?“¨„Prosím! Neničte ji!“ Mrňavý vousáč to říkal překvapivě klidně. „Tohle vydání je jedinečné a nenahraditelné.“ Dlouhý a Bystrozraký se rozchechtali a stlačili mrňavého vousáče na kolena, ať tedy prosí.

Autoři

Martina D. Antonín (*1978) je spisovatelka, organizátorka larpů, překladatelka. Publikuje od počátku tisíciletí; po povídkových začátcích (například v časopise Pevnost a sbornících Drakobijci a Klášter slasti) debutovala čtenáři skvěle přijatým humorně laděným fantasy románem Křivé ostří, na který navázala novelou Zdvořilostní návštěva. Povídkou Trpasličí čest odstartoval stejnojmenný cyklus, do něhož patří i ztřeštěně vážný román Zelená a osm povídek a novel vydaných ve sbornících Legendy: Draci, Mrtvý v parovodu, Legendy české fantasy 2 a dalších. Od hrdých trpaslíků, „geniálních“ goblinů a vážných elfů si odskočila k soudobé sérii Daemonica (dosud dva díly, další chystá) a historické fantasy novele Saladinova lampa. Úplnou žánrovou odbočkou je populárně naučná kniha 101 nejkrásnějších domovních znamení Prahy. Její nejsilnější zbraní jsou chytlavé příběhy plné akce a dialogů, které se neberou příliš vážně, i proto jí svět Kladiva na čaroděje sedl takřka na míru.

(Zdroj informací: Epocha)

Jiří Pavlovský (*1968) je spisovatel, komiksový (a filmový) publicista, překladatel a vydavatel. Spolu s dalšími členy literární skupiny Rigor Mortis patří k autorské generaci (mj. Štěpán Kopřiva a Jiří Kulhánek), která v polovině devadesátých let vnesla do české fantastiky svěží vítr v podobě nekorektních, cynických a akčních příběhů. Sám i ve spolupráci s dalšími autory publikoval řadu povídek, z nichž mnohé získaly žánrová ocenění: Noční návštěva a Dobro vítězí (Cena Karla Čapka), Eskorta (Cena Akademie SFFH) aj. Jakožto samostatný titul mu v rámci sci-fi série Mark Stone vyšel román Zatykač na Stonea. Kladivo na čaroděje pak Jiří Pavlovský nejen vymyslel a napsal pět dílů, ale rovněž na něj dohlíží a do série hodlá přispívat i v budoucnu.

(Zdroj informací: Epocha)

Vyhrajte knihu Pád do reality

Praha je místem vskutku magickým. Co všechno se ale může stát, když se magie začne kombinovat se světem 21. století? Nová realita právě nastupuje!

Ve spolupráci s nakladatelstvím Epocha vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Pád do reality. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Pád do reality
probíhá od 20. září do 3. října 2024.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Pád do reality

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePád do reality
Kladivo na čaroděje

Antonín, Martina D. – Pavlovský, Jiří

Epocha, 2024

Napsat komentář