Ukázka z knihy Špína (Barbora Bernátová)

spina-perex
Dnes vám přinášíme ukázku z mrazivé detektivní knihy od slovenské autorky. Čeká na vás pořádná dávka napětí, temnoty, rodinných vztahů a tajemství. Do sychravého začínajícího podzimu se jedná o ideální čtení!

Knihu Špína vydalo nakladatelství Metafora.

Otočila se zpátky k zamrzlé vodě, ale jen co se pohnula dopředu, brusle se jí zasekla do něčeho, co čouhalo z ledu. Kost v kotníku hlasitě zapraskala a Mia dopadla na tvrdou zem.

Jakub k ní okamžitě přiskočil a pokoušel se vymanit nohu z kořenu, do kterého se zachytila.

„No, do hajzlu!“

„Co je?“

Jakub se nezmohl na slovo, jen nehybně seděl na ledové zemi a cítil, jak mu přes zateplené kalhoty prosakuje voda z tajícího sněhu. Díval se před sebe na podivně pokroucenou, zmrzlou ruku a na zřetelné linie pěti lidských prstů, které se bezduše natahovaly k nebi. Na zlomek vteřiny mu blesklo hlavou, že ten matroš od souseda je fakt kvalitka a že výjev, na který civí, je pouhá halucinace.

——————————–

Stáhněte si celou ukázku v PDF.

——————————–

O autorce

Barbora Bernátová se narodila na podzim roku 1992 v Košicích. Od dětství ji fascinuje knižní svet, který vnímá jako možný únik z reality do světa fikce. Náměty na knihy čerpá hlavně ze snů a jména pro svoje postavy z náhrobních kamenů. Fantazie jí pomáhá i při psaní jiných žánrů a doufá, že jednou si najde dostatek času na napsání epické fantasy, ve které se odrazí její záliba v osmanských dějinách.
V roce 2020 jí vyšel debutový román Dívka v mlze se svérázným detektivem Dávidem Meiznerem v hlavní roli, v roce 2022 vyšlo jeho pokračování s názvem Špína. Obě knihy byly přeložené i do češtiny. V roce 2024 vyšla její třetí kniha Pod pohrebným mesiacom, jejíž vydání v českém jazyce se připravuje.

Zdroj informací: Vydavateľstvo Saga


 Logo_MetaforaNakladatelství Metafora bylo založeno v roce 2001 a od té doby vydalo několik set titulů všech žánrů. K vydaným beletristickým titulům patří mimo jiné knihy Dana Browna, bestseller Jíst, meditovat, milovat či knihy islandské autorky Yrsy Sigurdardóttir. V oblasti poznání je METAFORA vydavatelem knih takových autorů, jako je Elizabeth Haichová, Judy Hallová či Anthony Wiliam. V lednu 2019 spojila METAFORA síly s Nakladatelským domem GRADA a společně budou dále pokračovat ve vydávání krásných i poučných knih pod značkou METAFORA. S knihami z METAFORY je čas číst, snít a žít.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŠpína

Bernátová, Barbora

Metafora, 2024

Napsat komentář