Zahrajte si o putování po zaniklých obcích a osadách

zmizela-mista-perex
V Čechách a na Moravě existuje řada míst, která kdysi kypěla životem, ale dnes tu zbyly jen pozůstatky staveb, případně kopřivy a lebeda. Vydejte se na putování za historií některých z nich.

Téměř zapomenuté osudy

S knihou Zmizelá místa budeme cestovat po ČR netradičně – po místech, která kdysi kypěla životem a nyní zde rostou jen kopřivy, lebeda a bodláky. Postupně odcházejí i lidé, kteří tato místa pamatují, a s nimi i jejich vzpomínky. Mizí tak kus naší historie. Některá z těchto míst jsou známá a některá dokonce ožívají, jiná jsou téměř zapomenutá. Ve všech však žili konkrétní lidé, měli leckdy poutavé osudy a udály se tam často zajímavé příběhy.

Kniha je první svého druhu, která zahrnuje celou republiku; jednotlivé kapitoly jsou členěny podle krajů. Ke snadné orientaci přispívají jednoduché mapky u každého kraje. Pojďme si tedy alespoň část zaniklých osad, měst, lokalit připomenout a možná se i nechat inspirovat k vlastním výletům.

 

Zmizelá místa

Autorka: Klára Houšková

Vydalo: nakladatelství Grada
Počet stran: 376
Vazba: brožovaná
Vydáno: 7/2024
ISBN: 978-80-271-5295-7

Přečtěte si více o knize Zmizelá místa, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Grada.

Nakladatelství Grada vzniklo v roce 1991 a za dobu své existence si vybudovalo pozici největšího tuzemského nakladatelství odborné. Nakladatelství vydalo téměř 8.000 titulů a jeho nabídka pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí.

 

Vyhrajte knihu Zmizelá místa

Napříč naší republikou najdeme řadu míst, kde kdysi žili a pracovali lidé, ale dnes jsou zapomenuta. Některá z nich ožívají alespoň v podobě památníků či informačních cedulí, jiná byste sotva našli. A právě po těchto zaniklých sadách, městech a lokalitách se můžete nyní projít alespoň ve své fantazii při čtení knihy Kláry Houškové, případně se inspirovat a zajet si na výlet.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Grada vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Zmizelá místa vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Zmizelá místa
probíhá od 17. do 30. září 2024.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Zmizelá místa

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZmizelá místa
Zaniklé obce a osady v Čechách a na Moravě

Houšková, Klára

Grada, 2024

Napsat komentář