V hlavní roli zvířátka

zaciname se ctenim
Středeční knižní tipy zaujmou malé milovníky zvířat. Představíme vám totiž čtyři příběhy, ve kterých hrají hlavní roli zvířátka. Můžete se těšit na jednorožce, orly, zatoulanou kočičku i na nejlepšího policejního psa všech dob!

Do kouzelného Pohádkového lesa vás zavede Whitney Sandersonová. Zvládnou hlavní hrdinky – Iris a Róza – zachránit svou oblíbenou kobylku a její hříbátko?

V tajuplné a před světem ukryté Stáji magického měsíce existuje záhadný svět jednorožců, o němž nikdo kromě dvou nezdolných strážkyň Iris a Rózy neví. Jejich posláním je chránit tuto posvátnou zemi a její obyvatele, aby magie jednorožců zůstala utajena a v bezpečí.

Iris a Róza s napětím očekávají narození hříběte jejich milované Srdcovky. Když se však kobylka ztratí v kouzelném Pohádkovém lese, dívky neváhají a vydávají se ji hledat. S velkou odvahou a odhodláním musejí Srdcovku zachránit.

Jednorožci z tajné stáje – Ztracené hříbě

Autorka: Whitney Sandersonová
Ilustrátor: Jomike Tejido

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-271-3880-7
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Jednorožci z tajné stáje – Ztracené hříbě vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

Najednou za sebou dívka zaslechla dusot mohutných kopyt. Hřebec Hvězdník před ní prudce zastavil. Pak pokleknul a hluboce se poklonil.
Iris tomu nemohla uvěřit. Jednorožci byli přece divocí a pyšní. Běžně lidem nedovolovali se na nich projet. Hvězdník jim určitě chce pomoct najít své hříbě. (str. 46)

ztracene_hribe_ukazka

Podívejte se na celou ukázku.

O autorce

Whitney Sandersonová vždy měla kladný vztah ke knihám. Její matka totiž pracovala jako ilustrátorkou dětských knih. Whitney Sandersonová jako dítě milovala příběhy o zvířatech – především o koních. Sama na nich od šesti let jezdila. Právě o těchto zvířatech také napsala svůj první příběh. Vystudovala psychologii, ale nyní je spisovatelkou na plný úvazek.

Zdroj informací: whitneysanderson.com

O ilustrátorovi

Jomike Tejido nejprve pracoval jako architekt, nyní se věnuje malířství. K dnešnímu dni měl 13 samostatných výstav. Když zrovna nemaluje, píše a ilustruje knihy pro děti.

Zdroj informací: jomiketejido.myportfolio.com

————————————————

Petra Josefína Stibitzová komiksově zpracovala další dílo Vratislava Brabence. Krátký příběh, který ve vás zanechá mnoho intenzivních dojmů, najdete v knize Pod skálou.

Komiks básníka, spisovatele, zahradníka a bývalého člena legendárních The Plastic People of the Universe, Vráti Brabence.

Pod skálou

Autor: Vratislav Brabenec
Ilustrátorka: Petra Josefína Stibitzová

Počet stran: 30
Vazba: vázaná
Formát: 195×200 mm
ISBN: 978-80-7558-271-3
Doporučená cena: 268 Kč

Knihu Pod skálou vydalo nakladatelství Meander v edici Pro Emmu.

Ukázka z knihy

pod_skalou_ukazka

Nezapomeňte si prohlédnout i další ukázky.

O autorovi

Vratislav Brabenec je muzikant, zahradník a drvoštěp, farmář a básník, saxofonista a textař legendární undergroundové skupiny The Plastic People of the Universe. Po zahradnické škole v Mělníce studoval pět let evangelickou teologickou fakultu. Farářem se nakonec nestal, ale celý život sázel stromy – bude jich ke stu tisícům. Byl zatčen a odsouzen v procesu se skupinou The Plastic People of the Universe, po propuštění z vězení byl donucen k emigraci. Žil pak s rodinou v Kanadě. Po patnácti letech se vrátil do Čech, kde se zas věnuje hudbě, zahradám a literatuře. Je autorem několika básnických sbírek a jeho texty patří k těm nejzajímavějším z konce minulého století.
V nakladatelství Meander vyšly jeho příběhy pro děti v knížce Všude je střed světa ilustrované Matějem Formanem nebo kniha Pajasan s ilustracemi Petry Josefíny Stibitzové.

Zdroj informací: nakladatelství Meander

O ilustrátorce

Petra Josefína Stibitzová jako čertsvá maminka brázdí s kočárkem po Vršovicích i Nuslích, na jejichž pomezí bydlí. Celé léto cestuje s rodinou z chalupy na chalupu a ukazuje synovi, co kde kvete a pípá. Když chlapeček spí, tak Josefína kreslí. Pro Meander vytvořila s Emmou Pecháčkovou knihy Holub Kolumb, Pilot Pírko a The Píp Pap Pop, s Vratislavem Brabencem komiks Pajasan, s Bohumírou Peychlovou Lesní soud, s Ivanou Pecháčkovou O potopě světa a s Petrem Borkovcem leporelo Věci, které ztrácíme. V posledních letech nakreslila také komiks Francizska (do sbírky Totální nasazení) a knihu o Sidonii Nádherné.

Zdroj informací: nakladatelství Meander

————————————————

Máte rádi kočičky? Pak vás určitě osloví další díl série Nový domov. Hlavní hrdinové najdou zatoulané koťátko! Co myslíte, budou si ho moci nechat?

Mája a Michal by chtěli mít doma kočičku, jenže rodiče o tom nechtějí ani slyšet. Zdá se, že přání zůstane nevyslyšeno, ale pak si Mája jednou všimne na ulici toulavého kotěte s poraněnou tlapkou. Mája ho přece nemůže nechat venku bez pomoci! Podaří se jí přesvědčit rodiče, aby si roztomilé koťátko nechali?

Nový domov – Rozárka

Autorka: Ellen Milesová
Přeložila: Marcela Tesařová

Počet stran: 88
Vazba: vázaná
Formát: 129×198 mm
ISBN: 978-80-271-3909-5
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Nový domov – Rozárka vydalo nakladatelství bambook.

Doporučujeme

Přečtěte si i další vyprávění ze série Nový domov:

Ukázka z knihy

Šlápla na brzdu své koloběžky a zpoma­lila, aby si mohla narovnat obrázek, který držela srolovaný pod paží. Přejela pohledem ulici před sebou. Zjišťovala, kde je její bratr. Jako obvykle byl daleko vpředu. Michal měl vždycky spoustu energie, dokonce i po dvou­ hodinovém běhání po basketbalovém hřišti. (str. 7)

Nezapomeňte si prolistovat celou ukázku.

O autorce

Ellen Milesová má moc ráda psy. A víte co? Ona má moc ráda i kočky! (Dokonce jejím úplně prvním domácím mazlíčkem byla nádherná želvovinová kočka, které říkala Jenny.) A tak ji napadlo napsat příběhy o kočkách a psech pro sérii knih Nový domov.
Ellen žije v Americe ve Vermontu a nejraději tráví celé dny venku. Podle toho, jaké je zrovna roční období, ráda chodí na procházky, jezdí na kole, lyžuje nebo plave. Také moc ráda čte, vaří, poznává krásy okolí, hraje si se svými pejsky a tráví čas s přáteli a rodinou.

Zdroj informací: nakladatelství bambook

————————————————

David Walliams patří k celosvětově známým autorům píšícím pro mládež. Máte jeho tvorbu také rádi? Pak si nenechte ujít novinku Robopes.

Psí superhrdina v boji se superpadouchy.
Zlotřilov je jedním z nejnebezpečnějších míst planety. Město ovládá banda všeho schopných padouchů. Každý se před nimi třese strachy a jen opravdový superhrdina by je dokázal zneškodnit. Jenže kde ho vzít?
Přichází Robopes, nejlepší policejní pes všech dob! Nováček psí policejní akademie má úžasné schopnosti a prahne po dobrodružství. Ale nebude na nejobávanější zločince krátký? Podaří se mu překazit jejich plány na zničení Zlotřilova?

Robopes

Autor: David Walliams
Ilustrátor: Adam Stower
Přeložila: Veronika Volhejnová

Počet stran: 320
Vazba: vázaný blok
Formát: 145×200 mm
ISBN: 978-80-257-4427-7
Doporučená cena: 388 Kč

Knihu Robopes vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka z knihy

 robopes_ukazka

Dočtěte si ukázku.

O autorovi

David Walliams je britský herec a scenárista, spolutvůrce populární komediální série Little Britain (Malá Velká Británie), za kterou se svým kolegou Mattem Lucasem obdržel tři ceny BAFTA a British Comedy Award. V roce 2008 napsal svou první knihu pro děti. Literární kritici jej dnes označují za nového Roalda Dahla. Jeho vypravěčsky brilantní příběhy s překvapivou pointou a černým humorem dávají tomuto označení za pravdu. V současnosti patří k nejoblíbenějším a nejprodávanějším autorům dětské literatury, jeho knihy byly přeloženy do 55 jazyků a po celém světě se jich prodalo 45 milionů výtisků. Napsal např. NěfoLedová obludaTáta za všechny prachyDědečkův velký útěkKrysburger a mnoho dalších.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

O ilustrátorovi

Adam Stower je oceňovaný britský spisovatel a ilustrátor knížek pro děti. Co jeho paměť sahá, hrozně rád kreslí a do dnešního dne ilustroval šestnáct titulů. Kniha Král Vrkú (v nakladatelství Host vyšla v dubnu 2018) byla v mnohém inspirována vzpomínkami na dětství, kdy si Adam hrál se svým bratrem Mattem v lese, a také časem stráveným na internátní škole v Norfolku staré přes čtyři sta šedesát let. Žije v  jihoanglickém Brightonu se svou ženou, dcerou a kocourem Murrayem.

Zdroj informací: nakladatelství Host


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePod skálou

Brabenec, Vratislav

Meander, 2024

zobrazit info o knizeJednorožci z tajné stáje – Ztracené hříbě

Sandersonová, Whitney

bambook, 2024

zobrazit info o knizeRobopes

Walliams, David

Argo, 2024

zobrazit info o knizeNový domov – Rozárka

Milesová, Ellen

bambook, 2024

Napsat komentář