Zasoutěžte si o další příběh úspěšné dvojice skandinávských autorů

hrob v horach audio soutez (1)
Možná už jste měli tu čest setkat se s policejním psychologem Bergmanem, který je skutečným znalcem lidí, zejména jde-li o zločince. Ani v novém příběhu autorské dvojice Hjorth/Rosenfeldt tomu nebude jinak! Vychutnejte si další napínavý příběh, tentokrát v podobě audioknihy.

Mrtvoly, co ti nedají spát

Půltucet mrtvol nalezený v horách uprostřed Švédska nedá policii ani vrahovi spát…

Respektovaný policejní psycholog Sebastian Bergman se ještě zotavuje z ran, které mu uštědřil psychopatický sériový vrah Edward Hinde, a přesto už opět zvládá dostát pověsti vyhlášeného sukničkáře. Jenže doma ho dusí Ellinor, jež mu byla v těžkých chvílích vítanou oporou, zato teď ho stoupajícími nároky začíná pěkně vytáčet. Naštěstí je tu nový případ – a kvůli němu byl Torkelův tým nucen vyměnit Stockholm za lesy hornatého Jämtlandu nedaleko norských hranic, kde turisté náhodou objevili šest pohřbených těl, viditelně usmrcených střelnou zbraní. Sebastianovi to dává příležitost strávit víc času s Vanjou, která pořád netuší, že je jejím biologickým otcem – jinak by možná přehodnotila zájem o místo v tříletém výukovém programu americké FBI, zaměřeném na profilování pachatele. Blížící se odjezd zkušené kriminalistky trápí Sebastiana i jejího šéfa, a proto je k vyšetřování přizvána také mladá posila Jennifer, čerstvá absolventka základního policejního výcviku. Čeká je rozkrývání spletité mozaiky, do níž některé dílky zdánlivě vůbec nepasují. Nejasná je třeba spojitost celého případu se zmizením dvou afghánských přistěhovalců.

Třetí díl populární krimisérie se Sebastianem Bergmanem, na slovo vzatým znalcem lidských duší – a zavilých zločineckých mozků obzvlášť.

Hrob v horách (audiokniha)

Autoři: Michael Hjorth, Hans Rosenfeldt
Přeložila: Petra Hesová
Interpret: Aleš Procházka

Vydalo: OneHotBook
Délka: 17h 27m
Vydáno: 07/2024
ISBN: 8594169487045

Přečtěte si více informací o audioknize Hrob v horách, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství OneHotBook. Můžete si poslechnout také ukázku.
OneHotBook

Vydavatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti. Audiokniha v podání OneHotBook není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

Autoři

Michael Hjorth (*1963) je rodák z Visby, patří mezi nejvýznamnější skandinávské scénáristy a producenty, je jedním ze zakladatelů a spolumajitelů společnosti Tre vänner. Společně s Hansem Rosenfeldem už spolupracoval na několika dílech: Učedník, Temná tajemství, Poslední zkouška, Vyšší spravedlnost nebo Němá dívka.

Hans Rosenfeldt (*1964), vl. jménem Hans Petersson se narodil v Borås ve Västergötlandu. Během školy přijal příjmení Rosenfeldt (dívčí jméno své matky). Nejdříve uvažoval o kariéře basketbalisty (již ve čtrnácti letech dosáhl výšky 2,06 m), poté krátce pracoval jako cvičitel lachtanů v Borås djurpark. Než se rozhodl pro herectví, pracoval také jako řidič a učitel. Kromě malých televizních rolí hrál pět let v Göteborském národním divadle, nicméně nakonec zjistil, že ho herectví nebaví. Místo toho začal působit v rozhlase a psát scénáře. Je podepsán pod scénáři k dvaceti televizním seriálům včetně mezinárodně úspěšného švédsko-dánského seriálu Most. V roce 2020 vydal román Léto vlků, první díl nové krimi série Haparanda.

(Zdroj informací: OneHotBook)

Interpret

Aleš Procházka (*1963) po Gymnáziu Jana Nerudy vystudoval DAMU. Poté působil tři roky v Činoherním studiu v Ústí nad Labem a během následujícího angažmá v Městském divadle Kolín v letech 1989–1990 hrál i v pražském Činoherním klubu. V letech 1990–2006 ztvárnil řadu významných rolí v pražském Divadle pod Palmovkou a v současnosti účinkuje v několika inscenacích Městských divadel pražských nebo Divadla na Vinohradech. Kromě divadla je známý z televizních seriálů, rád se věnuje práci v rozhlase a exceluje v dabingu – hlas propůjčil mnoha hvězdám (např. Tomu Hanksovi, Kevinu Spaceymu) a namluvil také profesora Severuse Snapea ve filmech o Harry Potterovi či agenta Coopera v kultovním seriálu Městečko Twin Peaks.

(Zdroj informací: OneHotBook)

Vyhrajte stažení audioknihy Hrob v horách

Sebastian Bergman se sice ještě zcela neotřepal z předchozího případu, ale i tak mu přijde vhod, že kvůli nálezu několika mrtvol musí odjet ze Stockholmu. Nové pátrání mu však dává zabrat, tím spíš, že má na blízku svoji dceru, která o jeho otcovství zatím neví, a navíc ještě mladou Jennifer. Podaří se mu i přesto rozkrýt zajímavou zločineckou mozaiku?

Ve spolupráci s vydavatelstvím OneHotBook vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou vyhrát audioknihu Hrob v horách, kterou si stáhne z portálu Audiolibrix. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o audioknihu Hrob v horách
probíhá od 13. do 26. září 2024.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 stažení audioknihy Hrob v horách

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHrob v horách (audiokniha)

Hjorth, Michael – Rosenfeldt, Hans

OneHotBook, 2024

Napsat komentář