Získejte historickou detektivku z počátku 14. století

zpoved-posledniho-mnicha-perex
Původně v zapadlém benediktinském klášteře hledal Berenger útočiště pro sebe a svého bratra, ale nakonec zde našel skutečný domov. Nyní je však jeden z bývalých mnichů nalezen mrtvý a jeho vrah se nebezpečně přibližuje ke klášterním zdem.

Anděl smrti obcházející klášterem

Když se Berenger před lety uchýlil do zapadlého benediktinského kláštera v horách, hledal pro sebe a svého bratra Romualda především útočiště před pronásledováním. V malé mnišské komunitě na samém konci křesťanského světa ale nalezl také nový domov, kde se mohl věnovat studiu knih a zapomenout na palčivou minulost, která mu způsobila šrámy po těle i na duši.

O Velikonocích roku 1322 se však staré rány začínají znovu bolestně připomínat. V těsné blízkosti kláštera je zavražděn poustevník, který sám kdysi býval mnichem, a brzy se anděl smrti vydává i za zdánlivě bezpečné zdi Berengerova nového domova.

Klášterem obchází vrah a Berenger má stále větší důvod se domnívat, že usiluje také o jeho život.

 

Zpověď posledního mnicha

Autor: František Kalenda

Vydalo: nakladatelství Bourdon
Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Vydáno: 5/2024
ISBN: 978-80-7611-080-9

Přečtěte si více o knize Zpověď posledního mnicha, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A také si prohlédněte několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

Současný hradní pán, správce Bruno řečený Jednooký, je mlčky pozoroval. Jeho přízvisko nebylo úplně spravedlivé, oči měl totiž obě, i když ho v jednom trápil ošklivý zákal. Zlé jazyky u dvora tvrdily, že možná nevidí ani na jedno oko, když podepsal královskou listinu, která mu hrad dávala do správy. Zvláště v době sporů mezi starým panovníkem a jeho syny, které každým okamžikem hrozily vypuknutím občanské války.
„Slyšel už jsi o smrti poustevníka Jakuba?“ obrátil se na něj řeholník. „Nebo je to jenom vesnická fáma?“
Správce přisvědčil. „Před pár hodinami přišlo několik chámů prosit o pomoc při výpravě proti Židům v Portelinhě. Prý je to určitě jejich práce, poustevníka našli s podříznutým krkem v jeho chatrči. Podle nich vrah na místě nechal svou špičatou čepici. Já každopádně nikoho ze svých mužů postrádat nemůžu. Kdyby se nás dom Pedro rozhodl napadnout…“ (str. 23)

 

Vyhrajte knihu Zpověď posledního mnicha

Kdo mohl usilovat o život poustevníka, který kdysi býval mnichem ve stejném klášteře, kde našel útočiště Berenger? A jsou skutečně klášterní zdi tak bezpečné, jak si dosud všichni mysleli? Berengerovi pomalu dochází, že tomu tak není, a navíc si začíná být jistý, že anděl smrti usiluje také o jeho život. Podaří se mu uniknout nebezpečí? To si přečtěte v historické detektivce Františka Kalendy.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Zpověď posledního mnicha vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Zpověď posledního mnicha
probíhá od 15. do 21. září 2024.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 historické detektivky Zpověď posledního mnicha

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZpověď posledního mnicha

Kalenda, František

Bourdon, 2023

Napsat komentář