Tři ženy, mladík a nebezpečný úkol

Krcmarova pisen_uvodni
Peter S. Beagle oslnil čtenáře příběhy Poslední jednorožec a Cesta domů. Nyní si můžete v češtině přečíst další jeho působivý fantasy počin, Krčmářovu píseň.

Trojice žen, z nichž každá má tajemství, jež se snaží uchránit – před světem, před druhými dvěma, před sebou samou. V jejich stopách vrahové, před nimiž není úniku… a také mladík Tikat, jenž viděl svou milou zemřít a vstát z mrtvých. Jejich osudy se nezvratně propletou v odlehlém hostinci, kde se pronásledované setkají s těmi, kdo jim jsou na stopě. Krčmář Karsh nemůže dělat nic jiného než zdráhavě přijmout, že se pod jeho střechou odehrají nadmíru dramatické události. Ale teprve když se k nim připojí kdysi mocný muž, objeví se před ženami jejich skutečný úkol. Jeho splnění může být zhoubou pro všechny zúčastněné, neboť ten, který v minulosti byl jejich učitelem, ten, který býval největším z mágů, se nyní potácí mezi životem a smrtí. A pouze ony ho mohou zachránit před protivníkem, kterého nedokázala porazit ani sama smrt.

 

Krčmářova píseň

Autor: Peter Beagle
Přeložila: Petra Diestlerová

Počet stran: 336
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-257-4450-5
Doporučená cena: 549 Kč

Knihu Krčmářova píseň vydalo nakladatelství Argo.

 

O autorovi

Peter S. Beagle je americký autor fantasy, v současnosti jedna z nejvýraznějších tváří žánru, narodil se 20. dubna 1939 v New Yorku. Spisovatelem se chtěl stát už jako dítě, publikovat začal ve středoškolském časopisu. V roce 1959 dokončil bakalářské studium tvůrčího psaní a španělštiny. Poprvé zaujal románem Poklidné a tiché místo (1960), laskavým příběhem o lásce a smrti, o touze po životě i strachu z něj. Následoval dnes už kultovní Poslední jednorožec (1968), kterého možná znáte ze stejnojmenného animovaného filmu. Z dalších knih stojí jistě za zmínku romány The Folk of the Air (1986), The Innkeeper’s Song (1996), Tamsin (1999) a Summerlong (2016). Argo vydalo česky jeho knihu Cesta domů.

Zdroj informací: nakladatelství Argo


Nakladatelství Argo vydává kvalitní prózu, poezii, nonfiction, dětskou literaturu a komiksy. Značnou část produkce tvoří překladová literatura. Důraz klade na anglofonní literatury; „rodinným stříbrem“ je edice angloamerických autorů (AAA), jež českým čtenářům nabízí autory jako Kazuo Ishiguro, Cormac McCarthy, Don DeLillo, Marilynne Robinsonová, Thomas Pynchon, Nicole Kraussová, Michael Chabon či Nick Cave.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKrčmářova píseň

Beagle, Peter S.

Argo, 2024

Napsat komentář