Na zdraví jednoduše

na-zdravi-jednoduse
V dnešním článku vám předáme užitečné tipy o zdraví. První kniha se zabývá důležitostí hořčíku a jak díky němu můžete předejít různým nemocem. Navíc je doplněna o nejnovější výzkumy. Druhá kniha nabízí vhled, jak můžete klasickou léčbu méně závažných potíží doplnit také léčbou přírodní.

Chcete se dozvědět, jak prospěšný může být hořčík, pokud jej zařadíte jako doplněk stravy do vašeho jídelníčku? Pak sáhněte po aktualizovaném vydání knihy Zázrak jménem hořčík od Carolyn Dean!

Zázrak jménem hořčík

aktualizované a rozšířené vydání
Autorka: Carolyn Dean
Přeložil: Jan Kozák

Počet stran: 528
Vazba: brožovaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-7689-394-8
Doporučená cena: 548 Kč

Knihu Zázrak jménem hořčík vydalo nakladatelství Jota.

Hořčík je nepostradatelná živina, životně důležitá pro vaše zdraví a pocit pohody. Začleníte-li tento minerál do své stravy, bude vás chránit před takovými hrozbami, jako jsou srdeční onemocnění, mrtvice, osteoporóza, cukrovka, deprese, artritida i astma, nebo vám pomůže zmírnit jejich projevy. Avšak i přes jeho značný zdravotní přínos většina západního světa stále vykazuje jeho nebezpečně velký nedostatek. Tento úžasný průvodce světem hořčíku, aktualizovaný a doplněný o nejnovější poznatky vědeckého výzkumu, vám umožní pochopit, jak nesmírně důležitou roli hořčík hraje ve vašem těle a životě. V knize se dozvíte o nově dostupných hořčíkových doplňcích, které se účinněji vstřebávají, informace o souvislosti mezi hořčíkem a obezitou, a najdete zde také stravovací plán bohatý na hořčík. Dozvíte se nové poznatky o tom, jak může vápník zvyšovat riziko srdečních onemocnění – a jak je hořčík naopak dokáže snížit, jaké vitaminy a minerály s hořčíkem spolupracují při léčbě konkrétních nemocí a mnoho dalšího. 

Ukázka z knihy

Uvědomuji si, že bude mnohem náročnější změnit chybný způsob, jakým hořčík vnímá veřejnost, další autoři, nebo lékaři či zdravotníci. Stal se velmi populárním tématem, vyšlo o něm pár nových knih a stovky online článků. Existuje také nespočet knih o vitamínech, které hořčík zmiňují. Bohužel všechny opakují stejnou nepřesnou informaci: „To, že užíváte dostatek hořčíku, poznáte, když se dostaví projímavý účinek.“ Volí si ovšem k léčbě oxid hořečnatý, i když se vstřebává pouze ze 4 procent a je proto silně projímavý.
Tyto knihy také dokola opakují upozornění, že pokud máte nemocné ledviny, měli byste se mít před hořčíkem na pozoru, a jestliže proděláváte selhání ledvin, může vám hořčík uškodit. Při dnešním důrazu na lékařské testy jsou lidé i jen s lehce zvýšenými hodnotami kreatininu, dusíku močoviny v krvi (blood urea nitrogen, BUN) nebo glomerulární filtrace (eGFR) v testu funkce ledvin před hořčíkem varováni, přestože ho nejspíš ve skutečnosti mají nedostatek.

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce

Carolyn Dean, M.D., N.D., je doktorka medicíny a naturopatie, průkopnice v oboru přírodní medicíny. Je autorkou nebo spoluautorkou více než třiceti knih o zdraví, mezi nimiž přední místo zaujímá již třetí vydání Zázraku jménem hořčík. Dr. Deanová má na svém kontě stovky článků a rozhovorů, které byly zveřejněny v mnoha tištěných i internetových časopisech o zdraví a rádiových a televizních pořadech.
Současně je dr. Deanová je členkou lékařského poradního výboru neziskové vzdělávací instituce Nutritional Magnesium Association. Za svou práci na téma hořčík a zdraví obdržela v roce 2012 cenu od britské Heart Rhythm Society za „vynikající lékařský přínos pro kontrolu srdečního rytmu“.

Zdroj informací: nakladatelství Jota

O nakladateli

JOTA_22

Nakladatelství Jota vzniklo téměř před 24 lety a za tu dobu vydalo více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Zpočátku vydávalo knihy zaměřené regionálně, ale po třech letech podstatně rozšířilo spektrum titulů. Nakladatelství publikujeme tvorbu českých autorů i překladovou literaturu.

————————————————

Nová kniha autorky Markéty Růženky Vopičkové s poetickým názvem Přírodní lékárnička vás provede světem přírodní a domácí samoléčby pomocí bylinek, kterou můžete využít jako doplněk ke klasické medicíně. V knize najdete různé recepty a postupy na přípravu léčivých čajů, mastí i tinktur.

Přírodní lékárnička

Autorka: Markéta Růženka Vopičková
Ilustrátorka: Amélie Vopičková

Počet stran: 104
Vazba: brožovaná
Formát: 160×220 mm
ISBN: 978-80-271-5273-5
Doporučená cena: 254 Kč

Knihu Přírodní lékárnička vydalo nakladatelství Grada.

Domácí samoléčba s využitím bylin a dalších účinných prostředků představuje doplněk léčby vedené lékařem nebo alternativu ke konvenční medicíně.
Právě domácí prostředky mohou léčbu mnoha neduhů urychlit. Kniha se zaměřuje na ty nejběžnější zdravotní potíže: poruchy spánku, nemoci z nachlazení, nervozitu, bolesti kloubů, potíže se zažíváním a močovým měchýřem.
V publikaci naleznete množství osvědčených receptů, rad a zkušeností, jak z bylin a dalších domácích prostředků připravit léčivé čaje, masti, tinktury či zábaly.

O autorce

Markéta Růženka Vopičková se snaží připomínat, co bylo v minulosti naprosto přirozené a běžné ve většině domácností – vnímání přírody a šetrné využití všeho, co příroda nabízí. Přála by si obnovit umění našich prababiček, které své schopnosti vůbec nepovažovaly za umění, jenom úžasně vnímaly přírodu a přírodní zákony kolem sebe.
V roce 2020 se rozhodla začít předávat svoje znalosti dál v projektu Od Růženky, pořádá kurzy výroby bylinné kosmetiky, procházky za bylinkami a kurzy zpracování bylin a rostlin z naší přírody.
Je autorkou knihy s bylinkovou tematikou Nejlepší je domácí, výrobky pro zdraví, krásu a čistotu (2020). Pravidelně přispívá do časopisu Meduňka, věnuje se i bylinkám pro psy a koně.

Zdroj informací: naučmese.cz

O nakladateli

grada

Knihy s logem GRADA vycházejí v České republice již od roku 1991. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí. Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Zaujaly vás dnešní tipy na knihy o zdraví? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZázrak jménem hořčík
aktualizované a rozšířené vydání

Dean, Carolyn

Jota, 2024

zobrazit info o knizePřírodní lékárnička

Vopičková, Markéta Růženka

Grada, 2024

Napsat komentář