Vesele i dobrodružně pro děti

Skolaci
Máme tu další knižní tipy plné veselých i dobrodružných příběhů pro děti. S hlavními hrdiny prožijete den plný překvapení a podíváte se do lesa Bambručáku i Děsáku. Budete se nejen bát, ale také se pořádně zasmějete! 

Máte rádi překvapení? Lišáček Augustýnek, hlavní hrdina knihy Překvapení? Jen to ne! bohužel ne. Jenže má kamarádku, která překvapení miluje. A tak jich pro lišáčka několik nachystá…

Lišáček Augustýnek nejvíc na světě nesnáší překvapení. Jeho kamarádka, veverka Zuzanka, zase překvapení miluje. Co se stane, když Zuzanka nachystá pro Augustýnka den plný překvápek? Bude se bát, co ho čeká, nebo se nakonec bude dobře bavit? Nechte se překvapit.

Překvapení? Jen to ne!

Autorka a ilustrátorka: Miriam Bos
Přeložila: Radka Smejkalová

Počet stran: 32
Vazba: vázaná
Formát: 220×285 mm
ISBN: 978-80-262-2205-7
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Překvapení? Jen to ne! vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy

 prekvapeni_jen_to_ne_ukazka

Nezapomeňte si prohlédnout i další ukázky.

O autorce a ilustrátorce

Miriam Bos je známá nizozemská multidisciplinární umělkyně a ilustrátorka dětských knih. V roce 2002 získala bakalářský titul v oboru výtvarné umění a o dva roky později další titul v oboru učitelství výtvarného umění. Jak sama říká, její příjmení „BOS“ je holandské slovo pro „les“, což je přesně to pravé, protože miluje lesy, květiny, ptáky a přírodu obecně. Vždy jí byly obrovskou inspirací v její tvorbě.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Do lesa Bambručáku vás již poněkolikáté zavede Sandra Dražilová-Zlámalová. Bordelínu už určitě dobře znáte, tentokrát se seznámíte s její maminkou – čarodějnicí Křiklavicí. Jaké pohromě budou obě čelit?

V lese Bambručáku se připravují na nejkrásnější den v roce – na svátek maminek. A na kouzelnici Bordelínu čeká ten nejdůležitější úkol, totiž popřát své mamince, obávané a zlé čarodějnici Křiklavici. Podaří se jim překonat rozdíly a zachránit les před čarodějnou pohromou?

Kouzelnice Bordelína a čarodějnice Křiklavice

Autorka: Sandra Dražilová-Zlámalová
Ilustrátorka: Marie Koželuhová

Počet stran: 88
Vazba: vázaná
Formát: 172×248 mm
ISBN: 978-80-271-3977-4
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Kouzelnice Bordelína a čarodějnice Křiklavice vydalo nakladatelství bambook.

Doporučujeme

Nenechte si ujít ani další příběhy o Bordelíně.

 

Ukázka z knihy

 kouzelnice_bordelina_a_carodejnice_kriklavice

Podívejte se na celou ukázku.

O autorce

Sandra Dražilová Zlámalová se dětským čtenářům představila v roce 2017, kdy vyšla její pohádková prvotina Kulíškovy neposedné příhody.
Vystudovala učitelství jak pro střední, tak pro základní školy, z čehož čerpá i ve své tvorbě. Dříve se věnovala také překládání a tlumočení z německého jazyka. Nyní je především maminkou tří uličníků, takže jsou všechny její příběhy „testované na dětech“. Má ráda, když její vyprávění obsahuje více textových rovin. Miluje knížky, sportování a cestování se svými dětmi a manželem. Se svou rodinou bydlí v Jizerských horách, kde se odehrává i děj Čarodějnice Bordelíny. Dále napsala např. Bordelína a ŘachaticeNeplechy čerta Zbrklíka, Zbrklík a čertidlo, Řemeslné pohádky či Babiččina kouzelná zahrádka.

Zdroj informací: nakladatelství bambook

O ilustrátorce

Marie Koželuhová je grafička a ilustrátorka. Vystudovala Výtvarnou školu Václava Hollara. Užité grafice se věnuje víc jak dvacet pět let. Vytvořila již desítky publikací nejen pro děti, ale i pro dospělé. Je autorkou mnoha zajímavých projektů. Navrhuje design všeho, co si jen dokážete představit. Poskytuje konzultace ohledně kreslení, grafiky či modelování žákům i studentům. Ráda poznává nová místa, kde čerpá inspiraci. Je pravidelným účastníkem kurzů rychlořezby motorovou pilou. Ve volném čase vytváří sochy a maluje obrazy.

Zdroj informací: nakladatelství bambook

————————————————

Smějete se rádi? Pak vás potěší literární počin Jana Nejedlého: Kůň v kině ukrývá více než sto vtipů, které pobaví děti i dospělé.

Kameňáky, hihňáky, ždímáky, štípáky, řehtačky i škubánky.
Sedí kůň v kině a před něj si sedne žirafa. Kůň nic nevidí. Naklání se doprava, doleva, až nakonec nevydrží, poklepe žirafu po rameni a říká: „Nemohla byste trochu uhnout?“ Žirafa se otočí a překvapeně povídá: „Ty kráso, koukni na to, kůň v kině!“ Ultimátní kolekce vtipů pro děti od oblíbených autorů Jana Nejedlého a Petry Lukovicsové. Bez přehánění tu najdete 111 super fórů. A s přeháněním ještě víc!

Kůň v kině

Autor: Jan Nejedlý
Ilustrátorka: Petra Lukovicsová

Počet stran: 136
Vazba: vázaná
Formát: 170×170 mm
ISBN: 978-80-7558-260-7
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Kůň v kině vydalo nakladatelství Meander v edici Modrý slon.

Ukázka z knihy

kun_v_kine_ukazka

Prolistujte si i další ukázky.

O autorovi

Jan Nejedlý se živí jako učitel a novinář. Coby kulturní redaktor vystřídal různá periodika (Nové knihy, Tvar, Pražský deník, Lidové noviny). Publikoval zde mj. své seriály o humoru, jazyce či novodobém folkloru. Na rozhlasové stanici Vltava má svůj pravidelný pořad o nových knihách. Píše poezii, prózu (např. Po práci legraci, Nová pražská strašidla), fejetony, pohádky (např. Slon v šuplíku), písňové texty, kabaretní a filmové skeče. Je uměleckým vedoucím dětské hudební skupiny Tři kastróly.

Zdroj informací: nakladatelství Meander

O ilustrátorce

Petra Lukovicsová (*1980) je slovenská ilustrátorka na volné noze. Její práce je známá odvážným stylem, různými technikami a kreativním přístupem ke každému projektu, na kterém pracuje. Ve spolupráci s různými autory a nakladatelstvími ze Slovenska a České republiky ilustrovala několik knih pro různé věkové kategorie, od miminek až po dospělé. Debutovala knihou Cesta na svět (2015, napsala Jana H. Hoffstädter). Kniha LEBOPRETO (napsal Michal Hvorecký, vydalo Slovenské literární centrum) získala cenu BIBIANA za najkrásnější dětskou knihu roku 2023. Kromě práce na knihách se pravidelně věnuje ilustracím pro časopisy, workshopům pro děti i dospělé a volné tvorbě. Nejvíc ji inspiruje její rodina, lidé, běžný život, sny a emoce. Žije na jižním Slovensku se svojí rodinou, aktuálně rozšířenou o dvě štěňátka.

Zdroj informací: nakladatelství Meander

————————————————

Víte, kde bydlí příšery? Prozradí vám to Kateřina Kubalová. Lukáš, hlavní hrdina jejího vyprávění, totiž zaspal. A aby nepřišel pozdě do školy, zkrátí si cestu lesem. Jenže v něm údajně straší!

Za vesnicí je les, kterému se říká Děsák. Bydlí v něm totiž příšery. Nikdo si už nepamatuje, kde se v lese vzaly. Proto se mu všichni raději obloukem vyhýbají a dětem je do něj vstup přísně zakázán.
Jednoho dne Lukáš zaspí do školy. A kdyby se mu nepodařilo dorazit včas, byl by z toho pořádný průšvih! A tak mu nezbývá než se do školy vydat lesní zkratkou, na které straší… Anebo ne?

Čeká na vás dobrodružství ze světa příšer, které bude trochu strašidelné, trochu bláznivé, ale hlavně hodně zábavné. Knihu plnou slovních hříček a legrace napsala moderátorka a redaktorka Českého rozhlasu Kateřina Kubalová.

Pohádky příšerné o příšerách

Autorka: Kateřina Kubalová
Ilustrátorka: Markéta Šmalcová

Počet stran: 56
Vazba: vázaná
Formát: 170×248 mm
ISBN: 978-80-271-3756-5
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Pohádky příšerné o příšerách vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

 pohadky_priserne_o_priserkach_ukazka

Nezapomeňte si dočíst ukázku.

O autorce

Kateřina Kubalová chtěla být už jako malá novinářkou a ten sen se jí splnil. Vystudovala žurnalistiku na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze a od roku 2005 pracuje v Českém rozhlase. Právě do rádia ji srdce vždy nejvíc táhlo. Už více než deset let si tu hýčká pořad Až na dřeň, kam si zve zajímavé hosty. Ve volných chvílích ráda natáčí reportáže pro Českou televizi. V rádiu se potkala i se svým manželem. Mají spolu čtyři děti, o zábavu je tak u nich doma postaráno. Napsala např. Plašmyška či Kouzelné karamelky na dobrou noc.

Zdroj informací: nakladatelství bambook

O ilustrátorce

Markéta Šmalcová pochází z Frýdku-Místku a od pěti let vyrůstala obklopena přírodou a vůní terpentýnu z maminčina ateliéru. Na prahu dospělosti propadla kouzlu digitální ilustrace, která ji provázela jak během studia cizích jazyků na Slezské univerzitě v Opavě, tak i později při práci v redakci. Při tvoření velmi ráda utíká do světa dětské fantazie, kde zvířata a příroda hrají hlavní roli.

Zdroj informací: nakladatelství bambook


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKůň v kině

Nejedlý, Jan

Meander, 2024

zobrazit info o knizePohádky příšerné o příšerách

Kubalová, Kateřina

bambook, 2024

zobrazit info o knizePřekvapení? Jen to ne!

Bos, Miriam

Portál, 2024

zobrazit info o knizeKouzelnice Bordelína a čarodějnice Křiklavice

Dražilová-Zlámalová, Sandra

bambook, 2024

Napsat komentář