Čtení s tajemstvím

cteni-s-tajemstvim-nahled
Snad všichni už netrpělivě vyhlížíme chladnější dny, a dnešní tipy tak budou mrazivě magické. První kniha vás zavede do temného lesa za čarodějem Merlinem. Druhá kniha zase poodkrývá rodinná tajemství i dávná prokletí. Nechte se unést tajemnou atmosférou a nalaďte se s námi na podzim!

V novém vydání vychází kniha Merlinův les od Roberta Holdstocka. Nechte se zlákat temným lesem, zapomenutými kameny, záhadnými skrytými jezery a neklidnou atmosférou, která nejednomu čtenáři či čtenářce nedá spát.

Merlinův les

Autor: Robert Holdstock
Přeložil: Petr Kotrle

Počet stran: 248
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-257-4407-9
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Merlinův les vydalo nakladatelství Argo.

V těchto dnech stejně jako po celé věky byla Broceliande strašným místem, pradávným temným lesem pokrývajícím mlžná údolí a zapomenuté kameny, plným skrytých jezer a záhadných houštin. Ačkoli samotné jádro Broceliande nemohlo být nikdy objeveno, pach zkázy se šíří až k jeho okrajům a s ním se z něj sypou duchové jako listí na podzim. Je to ten les, kde podle pověsti usnul začarovaným spánkem samotný Merlin, aby ho čarodějka Vivien mohla připravit o jeho magii…
Martin a Rebecca uprchli před lesem už dávno. Ale když se o mnoho let později vrátili na pohřeb své matky, byli znovu lapeni do magické sítě lesa – do sítě zla, která drží místní vesničany ve svém sevření. A když se Rebecce narodí syn Daniel – nádherné, ale hluché a slepé dítě – zjišťuje, že je vtahována do děsivého světa, v němž ztrácí schopnost zpívat a vidí jen zvláštní, tajemné stíny.
Krátký román Merlinův les je v novém vydání doplněn několika povídkami, z nichž některé vycházejí v českém překladu poprvé.

Ukázka z knihy

Martin vyšel za svým bratrem na starou cestu, ale měl strach. V lese se něco pohybovalo z místa na místo, ukrývalo se to. Martina v první chvíli napadlo, že je to starý zálesák, nebezpečný tulák, který žil mezi jezírky a skalami hluboko v lese. A také to mohla být Rebecca, která své bratry vždycky chodila špehovat, když se za měsíčního svitu vydali na stezku.
Nočním vzduchem se nesl pronikavý, nakyslý pach zeminy, který kolem sebe přízračné postavy po vystoupení z okraje Broceliande šířily. Muž šel pomalu po stezce a díval se přes rameno, jako by Martina pozoroval. Pohyboval ústy, jako by něco říkal, tvář měl zkřivenou, jako by ho chtěl varovat. Potom zvedl ruku a ukázal na něho. Bledý prst Martina přimrazil na místě. Žena se pomalu otočila. Vypadalo to, jako by si také prohlížela chlapce, který je sledoval, a vůbec nevnímala plavovla- sého mladíčka, jenž její nehmotnou postavou tancoval.

Přečtěte si celou ukázku.

O autorovi

Anglický autor fantastiky, celým jménem Robert Paul Holdstock (1948–2009). Dětství prožil mezi hustými lesy kentského vnitrozemí a mokřady Romney Marsh, v krajinách, které se mu navždy zapsaly do podvědomí. V roce 1971 dokončil studium lékařské zoologie, ovšem oboru se věnoval pouhé tři roky. Psaní, se kterým začal už při studiu, postupně zvítězilo, a v roce 1976 se tak stal spisovatelem na plný úvazek. Jeho manželství se Sheilou Kavanaghovou skončilo rozvodem, ale dlouhých pětadvacet let pak prožil po boku své milované přítelkyně Sarah Biggsové.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

O nakladateli

argo

Nakladatelství Argo vydává kvalitní prózu, poezii, nonfiction, dětskou literaturu a komiksy. Značnou část produkce tvoří překladová literatura. Důraz klade na anglofonní literatury; „rodinným stříbrem“ je edice angloamerických autorů (AAA), jež českým čtenářům nabízí autory jako Kazuo Ishiguro, Cormac McCarthy, Don DeLillo, Marilynne Robinsonová, Thomas Pynchon, Nicole Kraussová, Michael Chabon či Nick Cave.

————————————————

Velmi plodná a úspěšná autorka Nora Roberts vydává další román, tentokrát s názvem Nikdy tě neopustím. V příběhu se ocitnete ve dvou časových rovinách, které vám postupně začnou odhalovat tajemství (nebo možná prokletí) jednoho starého viktoriánského domu.

Nikdy tě neopustím

Autorka: Nora Roberts
Přeložil: Zdík Dušek

Počet stran: 456
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7695-190-7
Doporučená cena: 429 Kč

Knihu Nikdy tě neopustím vydalo nakladatelství Alpress.

1806: Astrid Pooleová se v den své svatby stane obětí vraždy a s posledním dechem slíbí novomanželovi, že ho nikdy neopustí.
Současnost: Grafička Sonya se s úžasem dozvídá, že její zesnulý otec měl bratra, dvojče, který jí odkázal svůj viktoriánský dům a veškeré jmění. Poté, co Sonya dorazí na místo, zjistí, že spolu s majetkem zdědila i rodinné prokletí.

Ukázka z knihy

Oblékla se do zimy. Jestliže i v Bostonu bylo chladno, o tři hodiny jízdy dál na sever bude ještě chladněji. Vzala si třešňově červený kašmírový svetr, který dostala od matky k Vánocům, černé džíny a kozačky.
Možná jí trochu bušilo srdce, když ukládala do krabice i svou africkou fi- alku. Obě se pokusí přizpůsobit novému prostředí a vzkvétat v něm.
Téměř všechno naložila do auta už večer – protože kdo by dokázal jít spát – a teď se ještě, s batohem na zádech a poslední krabicí v rukách, rozhlédla kolem sebe.
„Není to tak, že už se sem nikdy nevrátím. Ale připadá mi to tak.“
Odtáhla ke dveřím kufr na kolečkách. Když je otevřela, stála před nimi Cleo se zvednutou rukou – právě se chystala zaklepat.

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce

Nora Roberts přišla na svět 10. října 1950 v Silver Springu v Marylandu jako Eleanor Marie Robertson (zkrácením jména si vytvořila svůj spisovatelský pseudonym Nora Roberts). Chodila do katolické školy, kde se od jeptišek naučila disciplíně, která jí později v její spisovatelské kariéře velmi pomohla: „Můžete mít všechen talent světa, ale když nebudete mít disciplínu sednout si a psát, nepovede se vám napsat a publikovat žádnou knihu.“ Až do února 1979 byla Nora klasickou ženou v domácnosti. která pečovala o rodinu a malou farmu. Zlom v jejím životě nastal jednoho večera, kdy se přihnala sněhová bouře a uvěznila ji spolu v dětmi na týden v domě. „Už ani nevím, co mě to napadlo, že jsem vzala tužku a začala psát příběhy, které jsem měla v hlavě. Možná to bylo i z pudu sebezáchovy a ve jménu uchování zdravého rozumu. V té chvíli jsem ani v nejmenším nepocítila ambice stát se spisovatelkou.“ Rukopis, který tehdy vznikl, sice nakladatelé odmítli, Nora se však nedala odradit a psala dál. První román Irský plnokrevník jí vyšel v roce 1981. Začínající autorka, která kvůli isnpiraci hodně četla, si jednoho dne objednala u místního truhláře knihovnu. Bruce Wilder přišel, postavil knihovnu, poté opravil nábytek v domě a pak už u Nory zůstal, protože se do sebe vášnivě zamilovali. Nora Roberts patří v současné době mezi nejplodnější spisovatele planety – na svém kontě má více než 200 titulů, (včetně knih, které napsala pod pseudonymem J.D. Robb), které vyšly v celkovém nákladu 300 miliónů výtisků. Nakladatelství Alpress vydalo již několik desítek jejích románů.

Zdroj informací: nakladatelství Alpress

O nakladateli

alpress

Nakladatelství ALPRESS vzniklo v roce 1993 ve Frýdku-Místku. Od té doby se vyprofilovalo do podoby jedné z nejvýznamnějších a nejstabilnějších firem působících na českém knižním trhu. Po skromných začátcích, kdy produkce čítala několik autorů, vydává nakladatelství ALPRESS každý rok téměř 150 titulů a počtem ročně vydaných knih se řadí mezi největší česká nakladatelství.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Máte rádi knihy protkané tajemstvím a napětím? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMerlinův les

Holdstock, Robert

Argo, 2024

zobrazit info o knizeNikdy tě neopustím

Roberts, Nora

Alpress, 2024

Napsat komentář