Zahrajte si o fascinující pohled do světa sov

sovy-nahled
Sovy patří mezi jednu z nejtajemnějších skupin ptáků a lidstvo je jimi fascinováno od nepaměti, o čemž svědčí jeskynní malby staré více než 30 000 let. Pokud se o sovách chcete dozvědět více, v publikaci Jennifer Ackermanové najdete řadu zajímavostí.

Nejnovější poznatky o sovím mozku a chování

Sovy poutají pozornost lidí po staletí. Naše fascinace těmito uhrančivými ptáky byla poprvé doložena před více než 30 000 lety na jeskynních malbách v Chauvet v jižní Francii. Náš obdiv k sovímu obličeji s lidským výrazem, tichému letu a nočnímu způsobu života neutuchá a dnes sovy napříč kulturami vnímáme jako symbol moudrosti a intuice. Ale co vlastně sova ví? Přestože známe více než 270 druhů, které žijí na všech kontinentech kromě Antarktidy, je jejich studium mnohem obtížnější než v případě jiných ptáků. Už jenom sovy najít je kvůli jejich maskování a noční aktivitě oříšek.

Vydejme se společně s předními odborníky na toulky po vyhlášených sovích lokalitách. Nahlédněme do jejich práce, abychom se dozvěděli nejnovější poznatky o sovím mozku a chování. Díky moderním technologiím dnes například víme, že sovy komunikují celou noc, aniž by otevřely zobák. Že jejich houkání se řídí složitými pravidly, která jim umožňují detailně vyjadřovat své potřeby. Odborný výklad Jennifer Ackermanová zpestřuje osobními zážitky ze svých setkání se sovami a vysvětluje, proč nás právě tito ptáci inspirují a okouzlují.

 

Co sova ví

Autorka: Jennifer Ackermanová

Vydalo: nakladatelství Kazda
Překlad: Alena Klvaňová
Počet stran: 328
Vazba: pevná
Vydáno: 5/2024
ISBN: 978-80-7670-150-2

Přečtěte si více o knize Co sova ví, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A nezapomeňte také na náš článek nebo si prohlédněte několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu Co sova ví

Sovy fascinují lidstvo od nepaměti, přesto o nich víme stále poměrně málo. Najít je a zkoumat jejich noční aktivitu je totiž poměrně tvrdý oříšek. Jennifer Ackermanová nyní ve své publikaci přináší další nové poznatky z říše těchto tajemných ptáků, a navíc je zpestřuje osobními zážitky ze svých setkání. Pokud vás zajímá, jak se sova ve tmě orientuje, díky čemu dokáže takřka neslyšně letět anebo jak loví, můžete si o tom přečíst.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Co sova ví vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Co sova ví
probíhá od 8. do 14. září 2024.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Co sova ví

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCo sova ví
Nové poznatky o nejtajemnějších ptácích světa

Ackermanová, Jennifer

Kazda, 2024

Napsat komentář