Kreslení a malování s knihami se Zoner Pressu

manga_akvarel
Naše dnešní knižní tipy vám pomohou zdokonalit se v kreslířském a malířském umění. První z nich vás naučí kreslit úžasné postavičky známé z mangy a anime. Druhý knižní tip vás provede technikou malby akvarelovými barvami.

Nakladatelství Zoner Press , které vydalo oba dnešní knižní tipy, se zaměřuje na překladové i původní české publikace. Vydává knihy s praktickými návody pro fotografy všech úrovní. Významné místo v jeho produkci zaujímá také celá řada knih v edici Naučte se kreslit a malovat. V nabídce nakladatelství najdete také tituly s tématikou osobního růstu, volného času a hobby.

zonerpress

Naučte se kresbou vystihnout úžasné charaktery postaviček, které jste doposud vídali jen v manze a anime. Vytvořte si za pomoci návodů v knize svého vlastního manga-kamaráda.

Chcete se naučit kreslit úžasné charaktery, jaké jste zatím vídali jenom v manze a anime, ale nevíte, kde začít? Hledáte knihu plnou jednoduchých návodů, které vám pomůžou pozvednout vaše dovednosti na novou úroveň? Sníte o životě kreslíře?

Pokud jste si alespoň na jednu z otázek odpověděli ANO, pak je tahle příručka přesně pro vás! Roztomilé postavy můžete najít skoro v každé manze a anime, ale jen těžko jich na jednom místě najdete tolik jako v téhle knize. Světoznámý autor Christopher Hart jich přináší víc než sto! A pokud byste si přece jen nevybrali, můžete podle jednoduchých postupů vytvořit své vlastní.

Ohromný výběr charakterů, přehled nejoblíbenějších účesů a návody na ty nejroztomilejší bytosti. To všechno, a ještě mnohem víc! Manga – 100 roztomilých postav a výrazů vás naučí kreslit postavy za chůze i vsedě, zjistíte, jak jim vdechnout patřičnou vážnost, nebo naopak nenucenost, a jak vyjádřit emoce, které se v nich odehrávají. Zároveň se dozvíte, jak se liší stavbou těla mladší a dospělé postavy a bez jakých charakterů se žádná manga ani anime neobejdou!

Čeká na vás hromada užitečných tipů od výběru oblečení a roztomilých doplňků až po výběr účesu, který vaši postavu posune na novou úroveň. A pokud vám z toho všeho na konci půjde hlava kolem, můžete se zabavit vymýšlením roztomilých malých kamarádů s křídly nebo anténou na hlavě! Tahle kniha je nepostradatelná příručka pro každého začínajícího kreslíře. Ale pozor! Roztomilost v ní je nakažlivá.

MANGA – 100 roztomilých postav a výrazů

Naučte se kreslit ve stylu mangy a anime
Autor: Christopher Hart

Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Formát: 216×279 mm
ISBN: 978-80-7413-599-6
Doporučená cena: 379 Kč

Přečtěte si více o knize MANGA – 100 roztomilých postav a výrazů.

Ukázka z knihy

Úvod
Tato kniha je napěchována jednoduchými návody na kreslení těch nejroztomilejších typů postav, jaké můžete v manze najít. Ukážeme si všechny podoby roztomilosti, ať už na teenagerech, zábavných charakterech, magických bytostech, odvážných dívkách anebo na futuristických mazlíčcích  – ti jsou horkou novinkou z Japonska.

manga_100_roztomilych_postav_a_vyrazu

Prolistujte si celou ukázku.

O autorovi

Christopher Hart je celosvětově oblíbený autor známý svými knihami o kreslení, které jsou plné užitečných tipů a návodů. V Zoner Press doposud vyšlo například Anime – Úžasné dívky (Jak kreslit originální dívčí postavy), Kreslíme POSTAVU (Jednoduché návody, okamžité výsledky), a Naučte se kreslit kočky a psy (Jednoduché návody krok za krokem) a Anime – Romantické scény (Jak kreslit oblíbené typy postav).

Zdroj informací: Zoner Press

————————————————

Popadněte štětec a osvojte si za pomoci našeho knižního tipu techniku akvarelové malby. Naučíte se postupně malovat nejrůznější motivy a probudíte v sobě umělecké sklony.

Malování akvarelovými barvami ještě nikdy nebylo tak jednoduché! Tahle srozumitelně psaná příručka okouzlí každého bez ohledu na věk. A aby toho nebylo málo, můžete do ní i tvořit – čeká na vás spousta jednoduchých šablon.

V knize Akvarel snadno a rychle najdete 50 úžasných návodů, díky nimž si osvojíte schopnost malovat akvarelem. Autorka Sara Berrensonová přináší užitečné tipy, jak s malováním akvarelem začít, na co si dát pozor a jak postupovat při tvorbě nejrůznějších motivů – květin, zvířat, přírodnin, ovoce a dalších věcí.

Spolu s postupy rozepsanými krok za krokem se u každého motivu dozvíte, zda malovat na suchém podkladu, anebo na mokrém a jaké jsou výhody obou technik. Zajímá vás, jak funguje odebírání barvy, co je to lazura a kdy je správný čas jednotlivé barvy vrstvit? Chcete poradit s výběrem štětců, papírů a barev?

Kniha obsahuje spoustu úžasných šablon a umožňuje vám tak malovat přímo do nich – spolu s čerpáním nových znalostí o akvarelu si tudíž můžete souběžně vytvářet vlastní obrázkový deník a sledovat, jak jste se zlepšili. A pokud si na malování do knihy netroufáte, jednotlivé šablony si můžete snadno překreslit.

Tak na co čekáte? Nejvyšší čas popadnout štětec a probudit v sobě umělce!

Akvarel snadno a rychle

50 motivů krok za krokem – rostliny, zvířata a další
Autorka: Sara Berrensonová

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 216×279 mm
ISBN: 978-80-7413-600-9
Doporučená cena: 395 Kč

Přečtěte si více o knize Akvarel snadno a rychle.

Ukázka z knihy

Lazura
Akvarelovou lazurou se nazývá rovnoměrně nanesená transparentní vrstva barvy. V této kapitole si stručně popíšeme tři různé typy lazur.

akvarel_snadno_a_rychle_ukazka

Prolistujte si celou ukázku.

O autorce

Sara Berrensonová je malířka a ilustrátorka žijící v Santa Monice v Kalifornii. Ve své tvorbě se inspiruje přírodninami, texturami a vzory. Dosud spolupracovala se značkami jako West Elm, Pottery Barn Kids, Trader’s Joe, Mattel a dalšími. O víkendech byste ji mohli potkat na květinových trzích, kde fotí nové předlohy pro další malby, nebo na bleších trzích, jak pátrá po starožitném nábytku a látkách.

Zdroj informací: Zoner Press


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás více zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMANGA – 100 roztomilých postav a výrazů
Naučte se kreslit ve stylu mangy a anime

Hart, Christopher

Zoner Press, 2024

zobrazit info o knizeAkvarel snadno a rychle
50 motivů krok za krokem – rostliny, zvířata a další

Berrensonová, Sara

Zoner Press, 2024

Napsat komentář