Když zvířátka slaví…

peppa_slavi
Mají vaše ratolesti rády animovaný seriál o prasátku jménem Peppa? Vyměňte televizi za knihu a vydejte se s Peppou a jejími přáteli na oslavu!

Prasátko Peppa si stále získává srdce malých dětí. Většina z nich se s Peppou poprvé setká prostřednictvím kresleného seriálu. Rodiče se však obvykle snaží redukovat čas, který dítka u televizních obrazovek tráví. A právě proto o této animované hrdince vychází i knihy: třeba Peppa slaví z produkce nakladatelství Alicanto. Jde o skvělý způsob, jak malé děti zabavit. Setkají se se svými oblíbenými hrdiny (nejen s Peppou, ale i s celou její rodinou a dalšími zvířecími kamarády) a společně poznávají svět.

V knize najdete rovnou čtyři příběhy, které spojuje společný motiv – oslava. V první pohádce s názvem Nejlepší oslava slaví narozeniny myška Mandy. Proto pozve své přátele (samozřejmě včetně Peppy) do Sýrového světa. Že jste o něm nikdy neslyšeli? Pak se máte na co těšit! Zvířátka si v něm užijí spoustu zábavy: sjedou na loďce sýrovou řeku a vydají se na výlet v sýrovém aeroplánu. A co by to bylo za oslavu narozenin, kdyby si všichni společně nedali sýrový dort? Druhá pohádka se jmenuje Peppa královnou. Děti se společně s Peppou a jejím bratříčkem Tomem dozví, jak probíhá korunovace. A vás jistě nepřekvapí, že i malá Peppa by si přála stát se královnou! Kdo ví, možná se jí její přání nakonec vyplní… Třetí vyprávění nese název Dinosauří párty. Peppa s Tomem jedou na návštěvu k babičce a dědečkovi, a protože prarodiče chtějí svá vnoučátka pořádně překvapit, přichystají pro ně neobvyklou oslavu! Poslední pohádka Nejlepší kamarádka Peppa se od předchozích liší: jde v podstatě o oslavu charakterových vlastností samotné Peppy. Děti ji lépe poznají a zjistí, co na ní její blízcí mají nejradši (např. je obětavá, laskavá, vstřícná, hodná, odvážná, zvídavá, umí ostatní rozesmát a vždy jim podá pomocnou ruku atd.).

A oficiální věkové doporučení? Pro děti od 3 let. Nicméně opět je to velmi individuální… Já jsem knížku původně pořídila tříleté neteři. Ovšem musím přiznat, že o ni bohužel téměř nejevila zájem. Prasátko Peppa totiž patří k hrdinům, které si oblíbí především nejmenší děti. Neteř už má zkrátka v oblibě jiné postavičky. Nakonec tyto pohádky mnohem více zaujaly mou osmnáctiměsíční dcerku. Pár epizod o Peppě už v televizi viděla a v knížce ji okamžitě poznala. Dokonce dokáže sama otáčet stránky, aniž by je poškodila – nejde totiž o žádné leporelo pro nejmenší. Samozřejmě ji zajímají zejména obrázky, které i já považuji za největší přednost knihy. Jsou veselé, barevné a dokonale vystihují text. Společně si o nich vyprávíme, poznáváme jednotlivá zvířátka a ukazujeme si, co dělají.

Nejde o první knihu o Peppě, kterou doma máme. Minulý rok jsem vám představila třeba Pohádky do postýlky – tehdy jsem negativně hodnotila použitý font písma (příliš zdobný, na mě působil rušivě). Proto jsem moc ráda, že tentokrát nakladatelství dalo přednost klasickému Times New Roman – čtení je hned příjemnější!

Pokud máte doma malého fanouška či malou fanynku prasátka Peppy, určitě si tyto pohádkové příběhy zamilují.

Knihu Peppa slaví vydalo nakladatelství Alicanto a zakoupit ji můžete na AlbatrosMedia.cz.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePeppa Pig – Peppa slaví

Nakladatelství Alicanto, 2024

Napsat komentář