Nelítostní protivníci

Ozvena_krve_nahled
Ona stojí na straně zákona a je rozhodnuta rozkrýt a zničit síť mexického drogového bosse. On si však nenechá nic líbit a začne se jí mstít. Přesto mají něco společného…

Románů Isabelly Maldonado vyšlo v českém překladu za poslední roky již více, například Šifra, Hadí oči či Sokolník. Přesto jsem se s tvorbou autorky, která má za sebou dvacetiletou kariéru policistky, dosud nesetkala. Napravila jsem to až díky novince Ozvěna krve, kterou stejně jako její předchozí tituly vydalo nakladatelství Metafora.

Domnívala jsem se, že všechny knihy patří do jedné série, a smířila jsem se tedy s tím, že se nebudu úplně orientovat. Ale to jsem se spletla, protože Ozvěna krve je první díl série s detektivem Verandou Cruz a vše je tedy úplně na začátku.

Veranda Cruz vede elitní protidrogový oddíl policie ve Phoenixu. Díky jejím přesným zásahům bylo zabaveno již mnoho zásilek drog, ale Verandě jde o víc. Touží drogovému kartelu neutínat jen chapadla, která vždy znovu dorostou, ale chce mu utnout samotnou hlavu – zatknout (nebo zabít) Hectora Villalobose. Ten vládne širokému kriminálnímu podsvětí z bezpečí svého úkrytu v Mexiku a jednotlivým zločinným odvětvím v USA šéfují jeho dospělé děti. Syn Bartolo, zodpovědný za obchod s drogami, se rozhodne Verandu zastavit. A bude z toho souboj na život a na smrt.

Nemám moc ráda, když kriminální romány hrají s úplně odkrytými kartami, kdy od začátku vím, kdo je pachatel, a celou knihu jen sleduji souboj dvou protivníků. Nicméně Ozvěna krve bude asi v tomto ohledu výjimkou, neb mě naopak zaujala a nadchla. Na obou stranách totiž dříme dost tajemství, která čekají na odhalení. Navíc děj provází překvapivé zvraty, nenadálé útoky a vůbec se toho pořád hodně děje.

A v závěru knihy navíc čtenář ví, že toto není konec, ale naopak začátek dlouhé bitvy o přežití. Buď zvítězí kartel, nebo Veranda. Ani jedna ze stran se totiž nesmíří s nějakým dílčím vítězstvím. Takže místo uvolnění po dočtení mám stále lehké mrazení v zádech, co že autorka chystá za překvapení do dalších dílů.

Pokud vás romány Isabelly Maldonado míjely, tak teď máte jedinečnou příležitost naskočit do rozjíždějícího se vlaku pro české čtenáře nové série (v originále kniha vyšla již v roce 2017). Rozhodně nebudete zklamaní. Veranda Cruz si vás získá svým odhodláním, neústupností a nebojácností, s nimiž čelí nebezpečnému protivníkovi. Zamilujete si ji a celou její širokou rodinu, která za každé situace drží při sobě. A budete jim držet palce, aby tuto válku dobra se zlem ustáli. Aspoň já jsem to při čtení podvědomě dělala…

Lorena zlehka zvedla dceři hlavu, aby se jí musela podívat do očí.
„Naše rodina se změnila. Všechny jsi nás naučila, jak být kurážní. Dokonce i vůči mocnému zlu.“ (str. 274)


Knihu Ozvěna krve vydanou nakladatelstvím Metafora můžete zakoupit na Grada.cz.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOzvěna krve

Maldonado, Isabella

Metafora, 2024

Napsat komentář