Podivuhodné cesty lásky

Tipy_Hate Mail_Me falesne italske manzelstvi2
Léto je u konce, ale můžeme si ho zdánlivě uchovat prostřednictvím letních romancí. Odreagujte se u zamilované četby, která vás vezme mezi svérázné dopisy Naomi a Lucy a také do Itálie, kde se londýnská bankéřka zaplete do falešného manželství.

Román Hate Mail od Donny Marchetti nabízí oddechovou a vtipnou love story, již by ráda zažila asi každá z nás. Jen si představte, že by na vás láska vykoukla z dopisů, které jsou zpočátku překvapivě plné nenávisti.

Hate Mail

Autorka: Donna Marchetti
Přeložila: Alžběta Komrsková

Počet stran: 320
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7689-418-1
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Hate Mail vydalo nakladatelství Jota.

Naomi žije v Oklahomě, Luca je z Kalifornie. Navzájem se neznají. Dohromady je náhodně spojí až jeden školní projekt, kdy si Naomi z klobouku vytáhne Lucovo jméno a adresu. A tak jsou z nich od páté třídy kamarádi na dopisování. No, vlastně spíš úhlavní rivalové, kteří svádějí bitvu plnou urážek a slovních přestřelek… Jenže to, co začalo jako legrační řetězec dopisů plných nenávisti, se pomalu rozvíjí v dlouholeté přátelství na dálku. Až do dne, kdy dopisy najednou přestanou chodit. Luca se Naomi už několik let neozval. Od dopisu, který všechno změnil, uběhly dva roky. Ale pak se na jejím stole v kanceláři místní televizní stanice objeví jako blesk z čistého nebe dopis bez zpáteční adresy a Naomi je odhodlaná nedopustit, aby měl Luca poslední slovo. Musí ho vypátrat!

 

Ukázka z knihy

Naomi
„Myslím, že tohle je nový rekord. Jsi ve vysílání teprve dva týdny a už dostáváš dopisy od fanoušků.“
Anne má ve zvyku se k lidem plížit, takže když za sebou uslyším její hlas, polekaně se otočím na židli. Myslím, že za to můžou ty její boty. Jsou příliš tiché, i na dlaždicích. Usměje se a zamává dopisem v ruce.
„Netušila jsem, že meteorologové dostávají dopisy od příznivců. Měla bych se bát?“
„Pěkný meteoroložky jo,“ mrkne na mě. „Ale jak jsem říkala, dva týdny jsou nový rekord. Doufejme, že se z tvého nového obdivovatele nevyklube stalker.“
Vezmu si od ní dopis a převrátím obyčejnou bílou obálku v rukou. Je na ní ručně napsáno mé jméno a adresa naší televizní stanice. Anne mě pozoruje a ani se neobtěžuje skrývat očekávání. Prstem zajedu pod chlopeň a roztrhnu obálku vejpůl. (str. 7)

Přečtěte si další ukázky na webu nakladatelství.

 Knihu Hate Mail můžete až do 12. září 2024 vyhrát v naší soutěži!

O autorce

Donna Marchettiová píše od chvíle, kdy se jako dítě poprvé dostala ke klávesnici. Její debutový román Hate Mail vychází ve více než devíti jazycích. Když zrovna nemá nos zabořený do dobré knihy nebo neťuká do klávesnice svůj nový román, obvykle ji najdete, jak tráví čas se svou rodinou a soutěží v agility se svým dalmatinem. Žije v New Yorku.

Zdroj informací: nakladatelství Jota

 

O nakladatelství

JOTA_22

Nakladatelství Jota vzniklo téměř před 24 lety a za tu dobu vydalo více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Zpočátku vydávalo knihy zaměřené regionálně, ale po třech letech podstatně rozšířilo spektrum titulů. Nakladatelství publikujeme tvorbu českých autorů i překladovou literaturu.

————————————————

Báječným letním čtením je rovněž oddechovka Mé falešné italské manželství od Romy Sommerové. Ponechte si u sebe atmosféru léta ještě o něco déle a zamiřte v duchu do prosluněné Itálie.

Mé falešné italské manželství

Autorka: Romy Sommerová
Přeložila: Lenka Sobotová

Počet stran: 325
Vazba: vázaná
Formát: 135×200 mm
ISBN: 978-80-257-4513-7
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Mé falešné italské manželství vydalo nakladatelství Argo.

Londýnská bankéřka Cleo Arendseová vůbec není typ ženy, na které je právník Luca Fioravanti zvyklý – jednak proto, že do Toskánska přijela jen dohlédnout na vinařství jeho otce, které se potápí, a pak taky proto, že je zcela imunní vůči jeho osobnímu kouzlu. Jenže Luca nikdy neuhýbá před žádnou výzvou, a když tomu okolnosti přejí, sehraje pro Cleo roli rytíře v blyštivé zbroji a překvapivým výsledkem této šarády je… falešné manželství. Situace se však následně poněkud zkomplikuje, když protagonisté fingovaného svazku zjistí, že se vzdor jejich zatvrzelosti o slovo hlásí skutečné city a nabývají podobu prudké vášně…

 

Ukázka z knihy

Takhle to přece být nemá. Tátové mají být silní, halasní a pánovití, a ne aby leželi jako bezmocné trosky ve špitálu. Luca se na spícího otce díval, jako se kdysi nepochybně on díval na spícího syna.
Jak došlo k tomu, že se babbo takhle scvrkl? Býval to přece hromotluk, ostatní táty převyšoval a jeho postava se mezi nimi nedala přehlédnout. Chlap, který stojí na okraji fotbalového hřiště a častuje rozhodčí šťavnatými slovními výpady. Učil Luku jezdit na koni, střílet z pušky i řídit auto, to všechno neohroženě a bez servítků ve stylu mužů rodu Fioravantiových. A teď tady leží bledý a zesláblý a přístroj odpípává údery jeho srdce.
Ne že by tohohle kdysi tak vitálního chlapa odrovnal srdeční infarkt. Byla to jen slabá mrtvička, prohlásil doktor. Luca netušil, co přesně to „jen“ mělo znamenat. (str. 9)

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorce

Romy Sommerová je autorkou několika současných milostných románů a historických novel z 20. let minulého století. Její hollywoodská romance Not a Fairy Tale se v roce 2016 stala finalistkou ceny Romance Writers of America® RITA Award. Věnuje se také poradenství začínajícím spisovatelům a po dvou desetiletích práce ve filmové produkci se této práci věnuje na plný úvazek. Ačkoli její srdce leží v Evropě, špatně snáší zimu, a tak žije ve slunné Jihoafrické republice, v Johannesburgu. Je matkou dvou dospívajících dětí. Ráda sleduje cizojazyčné romantické komedie na Netflixu, má ráda cestování a hudební divadlo. Její současnou posedlostí jsou romantické korejské filmy a seriály.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

 

O nakladatelství

Nakladatelství Argo vydává kvalitní prózu, poezii, nonfiction, dětskou literaturu a komiksy. Značnou část produkce tvoří překladová literatura. Důraz klade na anglofonní literatury; „rodinným stříbrem“ je edice angloamerických autorů (AAA), jež českým čtenářům nabízí autory jako Kazuo Ishiguro, Cormac McCarthy, Don DeLillo, Marilynne Robinsonová, Thomas Pynchon, Nicole Kraussová, Michael Chabon či Nick Cave.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Máte rádi příběhy o lásce a líbí se vám podobné tipy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHate Mail

Marchetti, Donna

Jota, 2024

zobrazit info o knizeMé falešné italské manželství

Sommerová, Romy

Argo, 2024

Napsat komentář