Zasoutěžte si o vyšetřování s AI detektivem

v-jedinem-okamziku-perex
Jak to dopadne, když se střetne zkušená policistka mající léty vybroušenou intuici a chladná logika umělé inteligence? Dokáží spolupracovat a vyřešit znovuotevřené případy? To si přečtěte v detektivce od Jo Callaghan.

Střet umělé inteligence a lidské zkušenosti

Vrchní superintendantka Kat Franková je zkušená policistka, spoléhající na svou intuici. Jako ovdovělá matka dospívajícího syna navíc dobře ví, co znamená ztratit někoho blízkého, a je hluboce empatická. Právě proto jí svěřili vedení pilotního projektu na otestování možnosti spolupráce policie s umělou inteligencí. Kat má v týmu AI detektiva Locka (jehož hologram dost výrazně připomíná urostlého černošského herce Chadwicka Bosemana) a během řešení dvou odložených případů se její zkušenost a intuice nevyhnutelně střetávají s Lockovou neúprosnou logikou.

Umělá inteligence a lidská zkušenost.
Logika a intuice.
Proti sobě, nebo spolu?

Dokáže tato protikladná dvojice spolupracovat a vyřešit znovuotevřené případy dříve, než skončí další člověk jako položka v policejní statistice?

 

V jediném okamžiku

Autorka: Jo Callaghan

Vydalo: nakladatelství Metafora
Překlad: Zdík Dušek
Počet stran: 384
Vazba: pevná
Vydáno: 8/2024
ISBN: 978-80-271-5209-4

Přečtěte si více o knize V jediném okamžiku, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Metafora.

Nakladatelství Metafora bylo založeno v roce 2001 a od té doby vydalo několik set titulů všech žánrů. K vydaným beletristickým titulům patří mimo jiné knihy Dana Browna, bestseller Jíst, meditovat, milovat či knihy islandské autorky Yrsy Sigurdardóttir. V oblasti poznání je Metafora vydavatelem knih takových autorů, jako je Elizabeth Haichová, Judy Hallová či Anthony Wiliam. V lednu 2019 spojila Metafora síly s Nakladatelským domem Grada.

 

Vyhrajte knihu V jediném okamžiku

Každou minutu a půl zmizí ve Spojeném království beze stopy jeden člověk. Mnoho z nich není nikdy nalezeno, jako by se do země propadli. Může s vyšetřováním těchto případů pomoci umělá inteligence? Právě to má otestovat pilotní projekt, jehož vedení bylo svěřeno vrchní superintendantce Kat Frankové. Dokáže se tato zkušená policistka srovnat s chladnou logikou AI detektiva Locka?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Metafora vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu V jediném okamžiku vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu V jediném okamžiku
probíhá od 3. do 16. září 2024.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 detektivky V jediném okamžiku

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeV jediném okamžiku

Callaghan, Jo

Metafora, 2024

Napsat komentář