Záložní plán

laska_na_oko
Co všechno je ochoten udělat dědic rodinného impéria, aby mohl své dědictví převzít? A co když nakonec nic nejde podle plánu?

To zjistíte v knize Láska na oko. Jde o druhý díl série Miliardáři z Dreamlandu, ve které Lauren Asher vypráví o osudu tří bratrů (Rowana, Declana a Callahana) z miliardářské rodiny – v každém díle se podrobněji věnuje jednomu z nich. Autorka má na svém kontě několik dalších romancí – v češtině však pod záštitou nakladatelství Red zatím vyšly pouze dva díly zmíněné série. V jejích vyprávěních nechybí humor, napětí a mnoho silných emocí (např. vášeň či úzkost). Což je přesně kombinace, kterou mám ráda.

Zatímco v prvním díle Miliardářů z Dreamlandu jste se seznámili s Rownem, ve druhém poznáte Declana. Declan by se rád oženil a založil rodinu. Jenže jeho důvody pro toto rozhodnutí jsou poměrně sobecké: snaží se naplnit dědečkovo poslední přání. Musí se oženit a dát rodinnému impériu dědice, aby se mohl stát generálním ředitelem a získat dědictví. Zatím však nenašel ženu, která by toužila stát po jeho boku. Dokonce zaúkoloval asistentku Iris, aby mu našla budoucí manželku! Možná tomu nebudete věřit, ale ani jí se to nepodařilo… Declan má na ženy vysoké nároky, které zatím žádná nesplnila. Každou adeptku od sebe dříve či později odežene.

Právě proto dědeček vymyslel tu dědickou doložku. Věděl, že Declan není připravený stát se generálním ředitelem, ale měl za to, že by ho rodina mohla obměkčit. Jak by někdo jako on mohl inspirovat davy, když se vždycky snaží všechny okolo sebe zničit? (str. 11)

Pravděpodobně jedinou ženou, s níž si Declan docela rozumí, je právě jeho asistentka Iris. První měsíce jejich spolupráce se neobešly bez zádrhelů, ale postupně se začali vzájemně respektovat a vybudovali si mezi sebou důvěru. Proto Iris učiní zásadní rozhodnutí…

Odmítám se teď vzdát. Ne, když stačí tak málo, abych Declanovi pomohla dosáhnout jeho cíle. (str. 13)

Nic jí nebrání v tom, aby se ujala role jeho snoubenky. Nemá žádné závazky a navíc nikdo nezná Declana lépe než ona. Co na tom, že se nemilují? Vždyť ztratí jen několik let života! A dítě stejně vždy chtěla.

Nemusím ho milovat. Bude to smluvní závazek, ne svazek z lásky. (str. 14)

A tak se Iris pokusí zachránit Declanovu budoucnost. Co myslíte, skutečně Declan získá díky falešnému vztahu s Iris vše, na čem celý svůj dosavadní život pracoval?

Pomalu mi začne docházet vážnost situace, jako když se spálíte na slunci, a s každou další vteřinou se mi stále obtížněji dýchá. (str. 17)

Motiv, který autorka zvolila, není originální. Naopak se objevuje velmi často – v knihách i na filmových plátnech. Navíc už po přečtení anotace jsem odhadla, jak román skončí. Ale nevadilo mi to. Děj má spád a během čtení jsem se ani chvilku nenudila. Naopak jsem se těšila, až se k příběhu zase budu moci vrátit. Bavilo mě sledovat, jak se Iris a Declan sbližují. Jak postupně zjišťují, že toho mají společného víc, než se původně zdálo. Jak se snaží zabránit tomu, aby okolí odhalilo, že mezi nimi nejde o skutečnou lásku. A jak se předstíraná láska pomalu mění ve skutečnou… Pro tento námět zkrátka budu mít vždy slabost!

Oba hlavní hrdinové mi přirostli k srdci. A oblíbila jsem si také Declanova bratra Callahana, který je zároveň Irisiným nejlepším kamarádem. Jako jeden z mála lidí ví, co se mezi Iris a Declanem ve skutečnosti děje. A neustále si kvůli tomu Declana dobírá, což vede k mnoha humorným situacím. Ty mi vykouzlily úsměv na tváři. Declan totiž musí veškeré Callahanovy narážky tiše strpět, protože jinak by všem prozradil, že lásku s Iris jen předstírají…

Přiznám se, že první díl Miliardářů z Dreamlandu s názvem Láska mezi řádky jsem zatím nečetla. Nemohu tedy přesně říct, jak moc jednotlivé díly Lauren Asher propojila. Nicméně zdá se mi, že jen velmi málo… V první knize se totiž věnuje Rowanovi, který se v Lásce na oko téměř neobjevuje. Vůbec tedy nevadilo, že jsem první vyprávění přeskočila. Nyní se k němu vrátím a určitě si nenechám ujít ani další pokračování, ve kterém by měl hrát hlavní roli Callahan.

Myslím, že dospělým ženám, které mají rády pohádky a věří ve šťastné konce, se bude série líbit.

Knihu Láska na oko vydalo nakladatelství Red a můžete ji zakoupit na webu Knihy Dobrovský.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLáska na oko

Asher, Lauren

Knihy Dobrovský, 2024

Napsat komentář