Záchranná mise

spravna_petka_znovu_na_ostrove
Máte rádi příběhy z pera Enid Blytonové? A oblíbili jste si její dobrodružná vyprávění o partě čtyř dětí a psovi, kteří si říkají Správná pětka? Pak si nenechte ujít další díl této skvělé série: Správná pětka se totiž vydává na záchranou misi!

Stála tam a nevěděla, co dělat. Má jít dolů a pokusit se najít Tima a otce? Ale když to udělá, může se stát sama vězněm!
Děti se tolik těšily na návrat na Kirrin – a teď tam nemůžou! Georgin táta Quentin si v tamní polorozpadlé věži zařídil vědeckou laboratoř a nechce být při svých experimentech vyrušován. Přesto má podezření, že ho na ostrově někdo špehuje. Kdyby jen tušil, jaké nebezpečí mu hrozí! Děti zatím objeví skrytou podzemní chodbu a seznámí se se zakřiknutým klukem Martinem a jeho otcem, panem Curtisem. Dickovi se nelíbí, že se pan Curtis příliš vyptává na pokusy strejdy Quentina i na skalní tunel. Avšak ani ve snu by ho nenapadlo, že Georgin táta má v patách zločince odhodlané získat jeho vynález za každou cenu. Dokonce jsou připraveni vyhodit celý ostrov do povětří! Naštěstí je tu Správná pětka, která okamžitě vyrazí na záchrannou misi.

Julián, Dick, George, Anna a pes Tim se vydávají vstříc dalšímu dobrodružství na Kirrinském ostrově. V šestém příběhu kultovní série parta zachraňuje Georgina tátu.

Správná pětka znovu na ostrově (audiokniha)

Správná pětka 6.
Autorka: Enid Blytonová
Přeložil: Jaroslav Piskáček

Délka: 5 hodin 23 minut
Vazba: CD
EAN: 8594169485539
Doporučená cena: 299 Kč

Audioknihu Správná pětka znovu na ostrově vydalo nakladatelství OneHotBook.

Poslechněte si ukázku.

O autorce

Britská spisovatelka Enid Blytonová, původním povoláním učitelka, se v literatuře zkoušela prosadit nejprve jako básnířka a adaptátorka antických mýtů. Prózy pro děti začala psát vpředvečer druhé světové války (Dobrodružství na ostrově, 1938) a ještě ve válečných letech se proslavila seriály o partách Nejprotivnější kamarádky (od 1940) a Správná pětka (od roku 1942; česky kompletně vydalo nakladatelství Egmont). S úspěchem se setkal i její patnáctisvazkový cyklus Tajná sedma (od roku 1949). Diváci kanálu ČT:D ji znají také díky příhodám Noddyho z říše hraček (knižně od roku 1960). Blytonová patří k nejplodnějším anglickojazyčným autorkám literatury pro děti a mládež: napsala přes 600 děl, dočkala se překladů v 90 zemích, stala se čtvrtou nejvydávanější spisovatelkou všech dob a především – příběhy jejích hrdinů se těší neutuchající oblibě. Podívejte se na výběr jejích knih a přečtěte si naše recenze (Tajemná hora či Správná pětka už v tom zase lítá).

Zdroj informací: OneHotBook

O interpretce

Michaela Mauerová vystudovala pražskou DAMU, ale na filmovém plátně se objevila už jako školačka ve válečném snímku Karla Kachyni Poslední motýl (1990). Ještě za studií moderovala televizní pořady na různých stanicích a poté přijala angažmá v Divadle Rokoko. Hrála i v Divadle na Vinohradech a v Divadle Bez zábradlí. Diváci ji znají ze seriálů Ulice a První republika či ze snímků I ve smrti sami (2004), Experti (2006) a Líbáš jako Bůh (2009). Nadále se úspěšně věnuje moderování.

Zdroj informací: OneHotBook


Nakladatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti. Audiokniha v podání OneHotBook není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSprávná pětka znovu na ostrově (audiokniha)
Správná pětka 6.

Blytonová, Enid

OneHotBook, 2024

Napsat komentář