Pro nejmenší čtenáře

čtoucí děti - ilustrační
Středa je tu a s ní i naše další tipy na knihy pro nejmenší čtenáře. Na své si přijdou především malí milovníci zvířat. Představíme vám totiž čtyři tituly, v nichž právě zvířátka hrají hlavní roli. Ptáte se která? Ptáci, pejsci a také jeden protivný opičák!

Začneme leporelem Ve vzduchu a na vodě. Autor Ivan Binar se rozhodl batolatům přiblížit různé druhy ptáků. Než si jich děti v přírodě všimnou, tak uletí. Nyní budou mít dostatek času si je pořádně prohlédnout!

Ptactvo nebeské je neposedné a nepolapitelné. Ptáček se kolem nás a nad námi jen mihne – a je v trapu! Jakpak si ho má prohlédnout dítě, které se prohání po chodníku na odrážedle? Jak jinak než v knížce na obrázku. Tam se může na každého ptáčka pěkně zblízka podívat a brzy dokáže pojmenovat nejen sýkorky a kachny, ale třeba i ledňáčky, straky nebo kormorány a zamávat jim na procházce, když se potkají…

Ve vzduchu a na vodě

Autor: Ivan Binar
Ilustrátorka: Petra Josefína Stibitzová

Počet stran: 12
Vazba: lepená
Formát: 220×160 mm
ISBN: 978-80-7558-266-9
Doporučená cena: 228 Kč

Knihu Ve vzduchu a na vodě vydalo nakladatelství Meander v edici Repolelo.

Ukázka z knihy

ve_vzduchu_a_na_vode_ukazka

Prohlédněte si i další ukázky.

O autorovi

Ivan Binar je český spisovatel a překladatel. Studoval češtinu, dějepis a výtvarnou výchovu na Pedagogickém institutu v Ostravě a později vyučoval na základní škole. Souběžně s tím pracoval v zájmovém centru mládeže, redigoval časopis Tramp a publikoval v řadě dalších časopisů, např. v Mladém světě. Významně se podílel na ostravském studentském divadle Pod okapem (později Waterloo). V roce 1971 byl zatčen a odsouzen za pobuřování, kterého se měl dopustit při muzikálu Syn pluku. Vězněn byl až do roku 1973, po návratu se stal ineditním spisovatelem a byl zaměstnán v několika manuálních profesích. O čtyři roky později emigroval do Rakouska, kde působil jako překladatel a restaurátor keramiky. V roce 1983 se přestěhoval do Mnichova, kde se stal redaktorem rádia Svobodná Evropa. Roku 1994 se vrátil do Prahy, kde se stal spisovatelem na volné noze. V letech 2003–2004 byl předsedou Obce spisovatelů České republiky.
Nakladatelství Meander vydalo Binarův příběh pro děti Bibiana píská na prsty, který ilustrovala scénografka a výtvarnice Veronika Podzimková. A také knihu Kráva a dědeček s ilustracemi Evy Sýkorové-Pekárkové. Dále napsal např. O Záhořovi, prasátku s kníry či Králík Fiala.

Zdroj informací: nakladatelství Meander

O ilustrátorce

Petra Josefína Stibitzová (*1988) porodila na jaře roku 2021 syna Johana. Čerstvá maminka brázdí s kočárkem po Vršovicích i Nuslích, na jejichž pomezí bydlí, a ve všech tamních parcích spolu poslouchají ptačí trylkování. Celé léto cestuje s rodinou z chalupy na chalupu a ukazuje Johanovi, co kde kvete a pípá. Když chlapeček spí, tak Josefína kreslí. Pro Meander vytvořila s Emmou Pecháčkovou knihy Holub Kolumb, Pilot Pírko a The Píp Pap Pop, s Vratislavem Brabencem komiks Pajasan, s Bohumírou Peychlovou Lesní soud, s Ivanou Pecháčkovou O potopě světa a s Petrem Borkovcem leporelo Věci, které ztrácíme. V posledních letech nakreslila také komiks Francizska (do sbírky Totální nasazení) a knihu Sidonie Nádherná.

Zdroj informací: nakladatelství Meander

————————————————

Malým milovníkům pejsků se určitě bude líbit příběh nazvaný Rošťák Ben. Protože Ben je ještě štěně, rád si hraje. Jenže během toho ztratí svou známku… Dokáže ji najít?

Seznamte se s Benem – sympatickým rošťákem se srdcem ze zlata. Spolu se svou milující rodinou a řadou zvířecích společníků obývá farmu, kde každý den prožívá nečekaná štěněcí dobrodružství.
Jaro přináší nejen slunečné dny, ale i přeháňky a bahno, které Bena nadchne k dovádění. Ale veškerá legrace skončí, když ztratí svou psí známku. Velké pátrání začíná! Od koňských stájí až po kurníky – Ben musí prohledat na farmě každý kout.

Rošťák Ben – Ztracená psí známka

Autorka: Cam Higginsová
Ilustrátorka: Ariel Landyová
Přeložil: Martin Forman

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 145×190 mm
ISBN: 978-80-271-3882-1
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Rošťák Ben – Ztracená psí známka vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

 rostak_ben_ukazka

Nezapomeňte se podívat na celou ukázku.

O autorce

Cam Higginsová napsala svou první knihu o kočce, co žila v postranní uličce, když jí bylo osm let. Jako dítě ráda navštěvovala farmu v sousedství a pozorovala všechna tamní zvířata. Teď má Cam vlastní štěně, které je pěkně nezbedné, a stále ráda píše o zvířatech. Žije v New Yorku se svými dvěma dětmi, manželem a fenkou Lailou.

Zdroj informací: nakladatelství bambook

O ilustrátorce

Ariel Landyová věděla, že chce být ilustrátorkou, jakmile dokázala nakreslit svou první oblohu. Vyrostla ve společnosti omalovánek a pastelek na předměstí Bostonu a nyní žije v New Yorku. Ariel dlouhodobě přitahují témata outsiderů a psanců (někdy se jedná i o skutečné psy), přátelství mezi lidmi a zvířaty nebo vymyšlená dobrodružství.

Zdroj informací: nakladatelství bambook

————————————————

V následujícím vyprávění hraje hlavní roli opičák. Jmenuje se Ruda a momentálně nemá na nic náladu. Nebo to tak alespoň vypadá, protože na každou otázku odpovídá: „ne“.

Rudovi se nic nelíbí. Vlastně ano, líbí se mu na všechno říkat NE! Chce jít na procházku? Ne! A co takhle si jít hrát? Ne! A sníst si banán? Ne! Ruda prostě chce říkat NE… Anebo ne?
V tomto originálním příběhu, který se zabývá běžným problémem malých dětí, hrdina bestselleru Nevrlý Ruda zjistí, že NE! není vždy tou nejlepší odpovědí.
Kniha je na závěr opatřena množstvím hravých a vtipných emotikonů.
Pro děti od 1 do 5 let.

Nevrlý Ruda říká ne!

Autor: Suzanne Lang
Ilustrátor: Max Lang

Počet stran: 24
Vazba: vázaná
Formát: 242×245 mm
ISBN: 978-80-262-2210-1
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Nevrlý Ruda říká ne! vydalo nakladatelství Portál.

Doporučujeme

Pořiďte si i předchozí knihu o nevrlém Rudovi:

Ukázka z knihy

 nevrly_ruda_rika_ne_ukazka

Nezapomeňte si prolistovat i další ukázky.

O autorce

Suzanne Lang je autorkou bestsellerové série New York Times Nevrlý Ruda a několika dalších titulů. Když Suzanne zrovna nepíše knihy, tvoří animované filmy. A když nedělá ani to, tráví čas se svými dětmi, krmí četné domácí mazlíčky a snaží se (ale obvykle se jí to nedaří) si zdřímnout!

Zdroj informací: nakladatelství Portál

O ilustrátorovi

Max Lang ilustroval více než dvacet knih, včetně všech titulů ze série Nevrlý Ruda. Když zrovna netvoří knihy, natáčí jako režisér filmy. Za svou filmovou tvorbu získal ceny BAFTA, Emmy, dvě nominace na Oscara a mnoho dalších ocenění. Ve volném čase se snaží rozesmávat vlastní děti, a když se mu to nedaří, chodí se svými psy na procházku.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

A máme tu další knihu, ve které se objevují pejsci: Nový domov – Bella. Malé fence jménem Bella hrozí, že přijde o domov. Rodina, se kterou žije, se totiž stěhuje. A zdá se, že fenku si s sebou nebudou moci vzít…

Líza se těší, až bude tetě pomáhat ve výcvikovém kempu trénovat psy. Mají s sebou i Bellu, která asi bude brzy bez domova. Její rodina se totiž bude stěhovat do nového domu a majitel tam štěňata nechce. Líza se rozhodne, že všem dokáže, že Bella je dobře vychovaná a vycvičená. Podaří se jí to?

Nový domov – Bella

Autorka: Ellen Milesová
Přeložila: Marcela Tesařová

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 132×204 mm
ISBN: 978-80-271-3715-2
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Nový domov – Bella vydalo nakladatelství bambook.

O autorce

Ellen Milesová má moc ráda psy. A víte co? Ona má moc ráda i kočky! (Dokonce jejím úplně prvním domácím mazlíčkem byla nádherná želvovinová kočka, které říkala Jenny.) A tak ji napadlo napsat příběhy o kočkách a psech pro sérii knih Nový domov.
Ellen žije v Americe ve Vermontu a nejraději tráví celé dny venku. Podle toho, jaké je zrovna roční období, ráda chodí na procházky, jezdí na kole, lyžuje nebo plave. Také moc ráda čte, vaří, poznává krásy okolí, hraje si se svými pejsky a tráví čas s přáteli a rodinou.

Zdroj informací: nakladatelství bambook


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVe vzduchu a na vodě

Binar, Ivan

Meander, 2024

zobrazit info o knizeRošťák Ben – Ztracená psí známka

Higginsová, Cam

bambook, 2024

zobrazit info o knizeNevrlý Ruda říká ne!

Lang, Suzanne

Portál, 2024

zobrazit info o knizeNový domov – Bella

Milesová, Ellen

bambook, 2024

Napsat komentář