S Cizinkou přes moře v povedené audioknize

Cizinka_Moreplavec_uvodni
Ve třetím díle romantické série Cizinka se můžete vydat zpátky do 18. století, z chladného Edinburghu až na slunnou Jamajku, a znovu se shledat s milovanou dvojicí Claire a Jamiem. Tentokrát formou audioknihy, kterou namluvila oblíbená herečka Jitka Ježková.

Jejich lásku nezmaří čas ani hranice. Vydejte se s nimi proti proudu historie z Edinburghu až na Jamajku! Po tragické prohře na pláni u Cullodenu se Claire vrátila opět do 20. století a po dvacet let vychovávala v Bostonu svou dceru Briannu. Bolest z toho, že se jí nepodařilo v minulosti zamezit porážce reků z Vysočiny a zachránit milovaného Jamieho, se však nezbavila. Vše se ovšem mění roku 1968, kdy z archivních dokumentů vyčte, že její drahý masakr skotských klanů možná přece jen přežil. Souhra šťastných okolností způsobila, že se Jamie místo na márách ocitl v ardsmuirské věznici. Jakým řízením osudu a pod čí identitou se mu odtud podařilo uniknout? A proč se oba milenci po shledání strastiplně plaví až na daleký ostrov v Karibiku?

 

Cizinka III: Mořeplavec (audiokniha)

Autorka: Diana Gabaldon
Přeložila: Jana Novotná
Čte: Jitka Ježková

Počet stran: 42 hodin 38 minut
Vazba: CD
Formát: 4× CD mp3
ISBN: 8594169486444
Doporučená cena: 699 Kč

Audioknihu Mořeplavec vydalo nakladatelství OneHotBook.

Poslechněte si ukázku z audioknihy na webu nakladatelství.

 

O autorce

Dcera arizonského senátora Diana Gabaldon vystudovala zoologii a mořskou biologii, oběma oborům se také dlouho profesionálně věnovala a zároveň přednášela enviromentalistiku. Do vod literární tvorby poprvé zabrousila až v 80. letech, kdy pro společnost Walta Disneyho spoluvytvářela komiksové příběhy z Kačerova. Širší pozornost publika si však vydobyla až debutem Cizinka – historickým románem o válečné ošetřovatelce, která se při pouti časem propadne o dvě stě let zpátky, do Skotska roku 1743. Za knihu získala výroční cenu RITA 1991 za nejlepší romanci. Spisovatelkou na plný úvazek je od roku 1992 a nyní její knihy vycházejí ve třiceti zemích. Své hrdince Claire Randallové věnovala už devět titulů a vytvořila i spin-off sérii soustředěnou na postavu lorda Johna Greye. Seriálové zpracování látky pro TV kanál Starz (od roku 2014) se setkalo s tak nadšenou odezvou ženských divaček, že právě dospělo k přípravám osmé a závěrečné série.

Zdroj informací: nakladatelství OneHotBook

 

O interpretce

Jitka Ježková je absolventkou herectví na Pražské konzervatoři a teorie kultury na FF UK. Na obrazovkách, na filmovém plátně i v dabingových studiích se objevovala už za studií. Diváci ji poprvé zaznamenali v seriálovém přepisu Škvoreckého Prima sezóny (1994) či v adaptaci Vieweghových Báječných let pod psa (1997). Pravidelně účinkuje v TV seriálech (Nováci, Proč bychom se netopili, Obchoďák, Doktoři z Počátků, Rapl aj.) i ve filmech (Početí mého mladšího bratra, Roming, Tady hlídám já, Intimity, Ostravak Ostravski, Past). Hostovala v Činoherním klubu a na dalších metropolitních scénách. Svůj medový hlas propůjčila např. Kate Winsletové v Titanicu, Liv Tylerové v Pánu prstenů nebo Heleně Bonham-Carterové ve snímku Teorie létání – za tento výkon obdržela dabingovou Cenu Františka Filipovského 2004.

Zdroj informací: nakladatelství OneHotBook


Nakladatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti. Audiokniha v podání OneHotBook není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMořeplavec (audiokniha)

Gabaldon, Diana

OneHotBook, 2024

Napsat komentář